Resultaat 1 - 10 (van 93)

• SamenCreatiever in Bibliotheek Asten

21 februari 2020

Als je schilderles volgt dan is er al meteen de terugkoppeling m.b.t. je werk en andere cursisten. Deze interactie wil SamenCreatiever 'thuisschilders' tijdens deze ochtenden in de Bibliotheek geven.

Bekijk details van SamenCreatiever in Bibliotheek Asten

• Eerste technaut diploma's uitgereikt

20 februari 2020

Maandag was alweer de laatste workshop van onze eerste TechLab Expeditie 3D. De deelnemers waren super enthousiast en hebben mooie 3D werkstukken gemaakt.

Bekijk details van Eerste technaut diploma's uitgereikt

• Help de speeltuin vooruit

27 januari 2020

Stem op onze Literaire Speeltuin! Hoe meer stemmen, hoe meer kans we maken op een donatie van € 5.000 van het ING Nederland fonds. Deze speeltuin vol verhalen komt in het park naast de Bibliotheek in Helmond.

Bekijk details van Help de speeltuin vooruit

• Human Library Helmond

17 januari 2020

Op zaterdagmiddag 25 januari wordt in Bibliotheek Helmond de eerste editie van Human Library Helmond gehouden. In de Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Bijvoorbeeld een transseksueel, verslaafde of een slachtoffer van huiselijk geweld. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid?

Bekijk details van Human Library Helmond

• Prijswinnaars ontwerpwedstrijd

16 januari 2020

Naast de Bibliotheek in Helmond wordt gebouwd aan het Burgemeester Geukerspark. In het park is een Literaire Speeltuin gepland. We hebben aan alle Helmondse kinderen gevraagd om met ons mee te denken over het ontwerp. Er werden tientallen ontwerpen ingeleverd en daaruit werden de prijswinnaars geselecteerd.

Bekijk details van Prijswinnaars ontwerpwedstrijd

• Nieuw: TechLab

3 januari 2020

Technologie en taal gaan hand in hand in Bibliotheek Helmond-Peel. Robots besturen, leren programmeren of films maken in combinatie met taal en verhalen.

Bekijk details van Nieuw: TechLab

• De Bibliotheek in 2020

1 januari 2020

Ook in het nieuwe jaar willen we iedereen weer laten zien dat een Bibliotheek meer is dan alleen maar het uitlenen van boeken. In 2020 zijn er weer tal van activiteiten in onze Bibliotheken die in het teken staan van Taalontwikkeling en Kennisdeling.

Bekijk details van De Bibliotheek in 2020

• Nieuwe openingstijden Asten en Someren

23 december 2019

Vanaf 1 januari 2020 gaan de openingstijden van de Bibliotheken van Asten en Someren veranderen. De Bibliotheken blijven wel 6 dagen per week geopend. De avondopenstelling op maandag gaat vervallen, op vrijdagavond zijn deze locaties geopend tot 19.00 uur.

Bekijk details van Nieuwe openingstijden Asten en Someren

• Warme Kerst met Joris' Kerstboom

6 december 2019

In onze Bibliotheken staat vanaf 9 december een 'Joris’ Kerstboom'. De Joris’ Kerstboom is gebaseerd op het tv-programma van presentator Joris Linssen waarin hij mensen uitnodigt een foto van een bijzonder persoon in hun leven tussen de dennentakken te hangen om in het licht te zetten. In onze Bibliotheken kunnen bezoekers de komende tijd hetzelfde doen.

Bekijk details van Warme Kerst met Joris' Kerstboom

• Huis voor de Stad

19 november 2019

De gemeente Helmond wil iedereen die interesse heeft betrekken bij het project voor het nieuwe Huis voor de Stad. Je kunt je mening o.a. geven in de Bibliotheek Helmond.

Bekijk details van Huis voor de Stad