Resultaat 1 - 10 (van 106)

• Expo: 'Vrij naar Karel Appel'

25 juni 2020

De sculpturen en de schilderstukken die van 1 juli t/m 26 september in Bibliotheek Someren te zien zijn, zijn gemaakt door de kinderen van teken-en schildercursus ’t Kinderpalet.

Bekijk details van Expo: 'Vrij naar Karel Appel'

• Nieuwe Raad van Toezicht

15 juni 2020

Met het oog op nieuwe kansen voor de organisatie en het snel kunnen reageren op nieuwe uitdagingen heeft het bestuur van de Bibliotheek Helmond-Peel besloten om over te gaan op een Raad-van-Toezicht-model met een directeur/bestuurder, dat meer aansluit op de eisen van deze tijd en dat meer ondernemerschap mogelijk maakt.

Bekijk details van Nieuwe Raad van Toezicht

• We bouwen een TechLab

2 juni 2020

Werk in uitvoering aan ons TechLab in Bibliotheek Helmond. Deze en volgende week kun je in Bibliotheek Helmond overlast hebben van de werkzaamheden op de 1e verdieping. Daar wordt flink geklust en gebouwd aan het nieuwe TechLab. Kinderen kunnen hier binnenkort gaan experimenteren met de nieuwste media en technologie.

Bekijk details van We bouwen een TechLab

• Scoor een Boek! 2021

2 juni 2020

Na de eerste succesvolle editie in 2019 gaan Bibliotheek Helmond-Peel, Helmond Sport, Jibb+ en Leef! de handen weer ineen slaan voor een nieuwe editie van Scoor een Boek! in 2021. Basisschoolleerlingen uit groep 5 en 6 in Asten, Deurne, Helmond en Someren worden dan weer aangemoedigd om zoveel mogelijk boeken te lezen (‘te scoren’) in tien weken vanaf 1 februari 2021. Dit keer is voetballer Jordy Thomassen van Helmond Sport hét gezicht van de campagne.

Bekijk details van Scoor een Boek! 2021

• Toekomstige huisvesting Bibliotheek Asten

25 mei 2020

Het is al enige tijd de bedoeling dat de Bibliotheek Asten deel uit zal gaan maken van het nieuw te vormen Gemeenschapshuis in Asten. Dit gebouw wordt gerealiseerd op de grond van de huidige Klepel en de Bibliotheek. Tot voor kort was het de bedoeling dat wij in de zomermaanden van 2020 ons pand zouden verlaten en over zouden gaan naar tijdelijke huisvesting, zodat men zou kunnen starten met de sloop van de Klepel en het huidige Bibliotheekgebouw.

Bekijk details van Toekomstige huisvesting Bibliotheek Asten

• Bibliotheken weer open

7 mei 2020

Update: Vanaf 8 juni zijn de openingstijden weer aangepast. De Bibliotheek is alleen geopend voor zelf boeken kiezen, uitlenen en inleveren. Ook studieplekken kunnen weer gebruikt worden.

Bekijk details van Bibliotheken weer open

• Nieuw: de AfhaalBieb

22 april 2020

Het is weer mogelijk om boeken te reserveren en af te halen in onze Bibliotheken: de AfhaalBieb. Leners kunnen daarbij hun voorkeur aangeven voor hun favoriete boeken en genres.

Bekijk details van Nieuw: de AfhaalBieb

• Digitale Voorleestas

16 april 2020

Lees mee uit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek.

Bekijk details van Digitale Voorleestas

• ThuisBieb

6 april 2020

De Nederlandse Bibliotheken stellen tot 1 juni 100 extra e-books beschikbaar voor iedereen in de ThuisBieb app. Ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Bekijk details van ThuisBieb

• Coronavirus maatregelen

16 maart 2020

Onze Bibliotheken in Asten, Deurne, Helmond en Someren zijn vanaf 18 mei weer open. Alleen voor leden en met aangepaste openingstijden. Je kunt alleen zelfstandig uitzoeken, lenen en inleveren. Lunch- en Leescafé De Bieb is nog gesloten, behalve voor afhalen.

Bekijk details van Coronavirus maatregelen