Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 52)

 • Boekenweek van Jongeren Bekijk details

  12 september 2023

  Van 15 t/m 24 september vindt weer de Boekenweek van Jongeren plaats. In bibliotheken, in boekhandels en op scholen vinden activiteiten plaats voor iedereen van 15 tot en met 17 jaar. Ook haal je bij de bibliotheek gratis de verhalenbundel 3PAK op!

 • Blikkie 2.0 Bekijk details

  10 september 2023

  Help ons een magische reis te creëren voor kinderen, waarin taal tot leven komt en leesplezier wordt gestimuleerd! Helaas staat Blikkie steeds vaker stil en de afgelopen maanden zelfs al voor langere tijd. Daarom hebben we een ambitieus project opgezet: het realiseren van een nieuwe voorleesbus; Blikkie 2.0. Met jullie steun willen wij een nieuwe bus omtoveren tot een bron van inspiratie voor kinderen van alle leeftijden.

 • Opening Informatiepunt Digitale Overheid in Deurne Bekijk details

  7 september 2023

  Op donderdag 7 september werd het Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek Deurne feestelijk geopend door wethouder Van Rinsum, Ank Mooren (Manager Maatschappelijk Bibliotheek) en Yvonne van Bussel (programmamaker bibliotheek).

 • Bibliotheek Deurne is geopend! Bekijk details

  4 september 2023

  Op maandag 4 september werd Bibliotheek Deurne geopend in het Huis voor de samenleving. Vanaf 10.00 uur stonden de medewerkers van de bibliotheek klaar om bibliotheekleden en andere geïnteresseerde bezoekers te verwelkomen en wegwijs te maken.

 • Expositie - Micrografie: ‘De wereld onder de microscoop’ Bekijk details

  4 september 2023

  Van 4 september tot 15 oktober wordt er in de bibliotheek Someren een unieke foto-expositie gehouden van microscoopfoto’s van Jelte Prins: gekristalliseerde chemische stoffen, zeer dungesneden hout en zeer dun geslepen (edel)stenen. Door middel van onder andere polarisatie kan hij de prachtige structuren nog duidelijker zichtbaar maken.

 • Indeling Bibliotheek Deurne in Cultuurcentrum Bekijk details

  25 juli 2023

  Vanaf donderdag 27 juli is onze collectie in Deurne enkel te vinden op de benedenverdieping van het Cultuurcentrum. De reserveringskasten, zelfservice en klantenservicebalie blijven wel op de begane grond.

 • Vrijwilligers 'Samen DigiTAAL' gezocht Bekijk details

  18 juli 2023

  Voor het project 'Samen DigiTAAL' zijn we op zoek naar vrijwilligers die deelnemende gezinnen willen ondersteunen.

 • Extra geld voor bibliotheken: herstel bibliothekennetwerk van start Bekijk details

  6 juli 2023

  Na een periode van financiële uitdagingen, kunnen gemeenten nu extra geld aanvragen om de toegang voor inwoners tot laagdrempelige bibliotheekvoorzieningen te verbeteren. Met een tijdelijke subsidieregeling kunnen gemeenten geld aanvragen om nieuwe bibliotheekvestigingen op te richten en bestaande bibliotheekvoorzieningen te verbeteren. Met deze landelijke ‘regeling eenmalige specifieke uitkeringen lokale bibliotheekvoorzieningen’ wordt het herstel van het bibliotheeknetwerk ingezet.

 • Bibliotheek Deurne opent op 4 september in Huis voor de samenleving Bekijk details

  5 juli 2023

  In 2023 verhuist Bibliotheek Deurne naar het Huis voor de samenleving. De openingsdatum in het nieuwe pand en de sluitingsperiode in verband met de verhuizing zijn inmiddels bekend.

 • Expositie Praktijkschool Helmond Bekijk details

  4 juli 2023

  Vanaf 7 juli is er een nieuwe expositie te bezichtigen op de 2e etage van Bibliotheek Helmond. Deze expositie is gerealiseerd door leerlingen uit het 5e jaar van Praktijkschool Helmond. Dit jaar hebben alle leerlingen gewerkt aan de hand van een zelfgekozen thema.

Paginanavigatie