Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 59)

 • Ervaringsdeskundige Theo Duijmelings publiceert boekje over strijd tegen laaggeletterdheid Bekijk details

  26 februari 2024

  Theo Duijmelings, ervaringsdeskundige op het gebied van laaggeletterdheid en alfabetisering, heeft onlangs een boekje gepubliceerd waarin hij zijn persoonlijke levensverhaal deelt. Het boekje werd op 22 februari overhandigd aan Robin Verleisdonk, directeur-bestuurder van de Bibliotheek Helmond-Peel.

 • Doe normaal Jongerenfestival Bekijk details

  2 februari 2024

  De laatste open zondag in Bibliotheek Helmond staat in het teken van jongeren. Alle jongeren tussen de 15 en 25 jaar kunnen deelnemen aan gratis activiteiten op 25 februari.

 • Gratis beveiligd internet via publicroam Bekijk details

  24 januari 2024

  We vervangen onze open wifi-netwerken voor netwerken van publicroam. We stappen over, omdat deze netwerken beveiligd zijn. Mensen die gebruik willen maken van dit netwerk, maken één keer een account aan. Daarna word je automatisch verbonden, op alle plekken waar publicroam is.

 • Derde open zondag in het teken van duurzaamheid Bekijk details

  3 januari 2024

  In een duurzame wereld zijn mens, milieu en economie in evenwicht. Er liggen grote opgaven, maar je kunt zelf met kleine dingen het verschil maken. Vraag je je af wat jij kunt bijdragen? Welke voordelen dit jou biedt? Dan is de Duurzame Zondag in Bibliotheek Helmond iets voor jou. Op zondag 21 januari ben je tussen 12.00 en 16.00 uur van harte welkom!

 • De beste wensen voor 2024 Bekijk details

  1 januari 2024

  De medewerkers van de Bibliotheek Helmond-Peel wensen je een gelukkig 2024.

 • Bibliotheek Helmond vanaf januari 2024 langer open Bekijk details

  15 december 2023

  Met ingang van 2024 verruimt Bibliotheek Helmond de openingstijden. Dit is mogelijk door de toekenning van een speciale financiering vanuit de rijksoverheid.

 • Bibliotheekbijlage online bekijken Bekijk details

  7 december 2023

  In oktober hebben we een bibliotheekbijlage uitgebracht in de lokale kranten De Loop (Helmond), 't Contact (Someren), Peelbelang (Asten) en het Weekblad voor Deurne. Deze bijlage is ook online te lezen.

 • Verhoging abonnementskosten Bekijk details

  31 oktober 2023

  Na zorgvuldige overwegingen hebben wij moeten besluiten om de abonnementskosten van het bibliotheekabonnement te verhogen met 2 euro per jaar. Vanaf 1 januari 2024 zullen de kosten voor een jaarabonnement geen 44 euro maar 46 euro bedragen.

 • Bibliotheek Helmond vier zondagen open in winter 2023-2024 Bekijk details

  11 oktober 2023

  Sinds december 2013 is Bibliotheek Helmond in de wintermaanden op zondagmiddag geopend. We zijn hiermee gestart, omdat we merkten dat er behoefte was onder onze bezoekers om ook op zondag terecht te kunnen. Sinds enkele jaren loopt het aantal bezoekers op de zondagmiddagen echter terug. Deze daling is al voor de coronaperiode ingezet en zet na corona door. Daarom wordt het aantal open zondagen in de wintermaanden teruggebracht naar één open zondag per maand.

 • Boekenweek van Jongeren Bekijk details

  12 september 2023

  Van 15 t/m 24 september vindt weer de Boekenweek van Jongeren plaats. In bibliotheken, in boekhandels en op scholen vinden activiteiten plaats voor iedereen van 15 tot en met 17 jaar. Ook haal je bij de bibliotheek gratis de verhalenbundel 3PAK op!

Paginanavigatie