Resultaat 1 - 10 (van 103)

• Bibliotheken vanaf 18 mei weer open

7 mei 2020

Vanaf 11 mei kunnen er weer boeken ingeleverd worden. Vanaf 18 mei gaat de Bibliotheek weer open, maar alleen voor zelf boeken kiezen, uitlenen en inleveren en met aangepaste openingstijden. Bestellen bij de AfhaalBieb blijft mogelijk.

Bekijk details van Bibliotheken vanaf 18 mei weer open

• Coronavirus maatregelen

16 maart 2020

Onze Bibliotheken in Asten, Deurne, Helmond en Someren zijn vanaf 18 mei weer open. Alleen voor leden en met aangepaste openingstijden. Je kunt alleen zelfstandig uitzoeken, lenen en inleveren. Lunch- en Leescafé De Bieb is nog gesloten, behalve voor afhalen.

Bekijk details van Coronavirus maatregelen

• Toekomstige huisvesting Bibliotheek Asten

25 mei 2020

Het is al enige tijd de bedoeling dat de Bibliotheek Asten deel uit zal gaan maken van het nieuw te vormen Gemeenschapshuis in Asten. Dit gebouw wordt gerealiseerd op de grond van de huidige Klepel en de Bibliotheek. Tot voor kort was het de bedoeling dat wij in de zomermaanden van 2020 ons pand zouden verlaten en over zouden gaan naar tijdelijke huisvesting, zodat men zou kunnen starten met de sloop van de Klepel en het huidige Bibliotheekgebouw.

Bekijk details van Toekomstige huisvesting Bibliotheek Asten

• Nieuw: de AfhaalBieb

22 april 2020

Het is weer mogelijk om boeken te reserveren en af te halen in onze Bibliotheken: de AfhaalBieb. Leners kunnen daarbij hun voorkeur aangeven voor hun favoriete boeken en genres.

Bekijk details van Nieuw: de AfhaalBieb

• Korting Lunchcafe De Bieb

22 april 2020

Lunch- en Leescafé De Bieb in Helmond is tijdelijk alleen geopend voor afhalen en bezorgen. Bestel direct de lekkerste gerechten voor thuis.

Bekijk details van Korting Lunchcafe De Bieb

• Digitale Voorleestas

16 april 2020

Lees mee uit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek.

Bekijk details van Digitale Voorleestas

• ThuisBieb

6 april 2020

De Nederlandse Bibliotheken stellen 100 extra e-books beschikbaar voor iedereen in de ThuisBieb app. Ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Bekijk details van ThuisBieb

• Gezocht: leden Raad van Toezicht

3 maart 2020

Bibliotheek Helmond-Peel gaat binnenkort over tot het instellen van een Raad van Toezicht. Wij zijn op zoek naar leden voor deze op te richten Raad van Toezicht, die ons kunnen helpen bij de versteviging van onze positionering en de verdere ontwikkeling van het Leven-lang-lerenconcept.

Bekijk details van Gezocht: leden Raad van Toezicht

• Boekenfestival

2 maart 2020

Tijdens het Boekenfestival van 9 t/m 13 maart komen zo'n 800 leerlingen van 36 schoolklassen naar Bibliotheek Helmond. Tijdens verschillende mini-workshops ervaren de kinderen de rijkdom van een boek. Er zijn dans, muziek, media/film en literatuur workshops op verschillende plekken in de Bibliotheek. Zo wordt door middel van cultuureducatie plezier voor cultuur en talentontwikkeling gestimuleerd.

Bekijk details van Boekenfestival

• Geef een boek cadeau in Someren

27 februari 2020

Op maandag 2 en donderdag 5 maart is in de gemeente Someren de actie ‘Geef mij maar een boek’. De gemeente Someren doet het boek ‘Koning van Katoren’ van Jan Terlouw cadeau aan alle leerlingen in de bovenbouw van de basisscholen in de gemeente Someren.

Bekijk details van Geef een boek cadeau in Someren