Resultaat 41 - 50 (van 106)

• Mediahuis Helmond opent jongerenafdeling Bibliotheek Helmond-Peel

13 mei 2019

Op maandag 6 mei heeft de nieuwsredactie van Mediahuis Helmond de nieuwe jongerenafdeling geopend van Bibliotheek Helmond-Peel aan de Watermolenwal in Helmond. Ook een schoolklas van Vakcollege Helmond was hierbij aanwezig.

Bekijk details van Mediahuis Helmond opent jongerenafdeling Bibliotheek Helmond-Peel

• Blikkie de Voorleesbus viert feest

13 mei 2019

Blikkie, de Voorleesbus vol verhalen van de Bibliotheek Helmond-Peel rijdt al 5 jaar bijna dagelijks naar scholen, peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en evenementen om voorleesplezier te brengen. Op woensdag 5 juni wordt dit gevierd met een feestje.

Bekijk details van Blikkie de Voorleesbus viert feest

• Oefenen met Taal

26 april 2019

De Bibliotheek Helmond begint vanaf 7 mei met een nieuwe, gratis dienst ‘Oefenen met Taal’. Elke dinsdagochtend is er de gelegenheid om aan te schuiven en digitaal opdrachten te maken om de taalvaardigheid te bevorderen. Dat doen we met behulp van oefeningen op een speciale website: oefenen.nl.

Bekijk details van Oefenen met Taal

• Read2Me Voorleeswedstrijd

19 maart 2019

Bibliotheek Helmond organiseert donderdag 21 maart voor de tiende keer de lokale finale van Read2Me!, de voorleeswedstrijd voor brugklassers van het voortgezet onderwijs.

Bekijk details van Read2Me Voorleeswedstrijd

• Heropening Bibliotheek Asten

14 maart 2019

De afgelopen maanden is een groot gedeelte van de Bibliotheek in Asten heringericht. De collectie is opnieuw ingedeeld, kasten zijn verlaagd, er zijn meer zitplaatsen gecreëerd en het meubilair is vernieuwd. De Bibliotheek ziet er weer top uit!

Bekijk details van Heropening Bibliotheek Asten

• Vacature directeur-bestuurder

8 maart 2019

Bibliotheek Helmond-Peel zoekt een innovatieve en verbindende directeur-bestuurder (fulltime).

Bekijk details van Vacature directeur-bestuurder

• Voorleeskampioen Deurne

28 februari 2019

Veertien Deurnese schoolkampioenen gingen de strijd aan om de titel: 'Voorleeskampioen Deurne 2019'. Winnaar werd Dani Koetsier van de Gerardusschool Deurne.Tweede werd Noémi van Asten van Basisschool D'n Heiakker.

Bekijk details van Voorleeskampioen Deurne

• Lang Leve Cultuur

22 februari 2019

Een museumbezoek, samen schilderen, verhalen delen. Cultuur maakt je blij, geeft je een goed gevoel en zorgt dat je mee doet. En cultuur brengt mensen samen.

Bekijk details van Lang Leve Cultuur

• Voorleeskampioen Helmond 2019

12 februari 2019

Mirthe Davidson Descelles, leerling van basisschool St Odulfus, heeft met het voorlezen uit het boek ‘Sabel’ van Suzanne Wouda de jury omver geblazen! Zij werd Voorleeskampioen van Helmond 2019.

Bekijk details van Voorleeskampioen Helmond 2019

• Voetballen bij de bieb? Scoor een boek!

8 februari 2019

Dribbelen, een bal hooghouden, gave dansmoves leren. Het kan allemaal tijdens de scoor-week in Bibliotheek Helmond-Peel! Van woensdag 20 februari tot en met zondag 24 februari 2019 kunnen kinderen uit Asten, Deurne, Helmond en Someren, in het kader van Scoor een Boek!, hun voetbalskills laten zien aan spelers van Helmond Sport.

Bekijk details van Voetballen bij de bieb? Scoor een boek!