Nieuws

Resultaat 31 - 40 (van 106)

 • Sjors Sportief en Creatief

  12 september 2019

  Nieuw in Helmond voor basisschoolkinderen. Sjors Sport en Creatief is een nieuw project, waarmee alle basisschoolkinderen in Helmond kennis kunnen maken met sportieve en creatieve activiteiten in de vrije tijd.

  Bekijk details van Sjors Sportief en Creatief

 • DURF! Week van de Alfabetisering

  2 september 2019

  Maandag 9 september gaat de jaarlijkse Week van de Alfabetisering van start. Een week waarin de Taalhuizen in Helmond-Peel volop aandacht vragen voor het beter leren van taal en ook vaardigheden zoals leren omgaan met de computer. Het gaat om Nederlanders én medelanders.

  Bekijk details van DURF! Week van de Alfabetisering

 • Afscheid directeur Ruud Hakvoort

  30 augustus 2019

  Per 1 september gaat Ruud Hakvoort, directeur van de Bibliotheek Helmond-Peel met pensioen. Na ruim 40 jaar gaat hij onze Bibliotheek verlaten. Wij zijn Ruud veel dank verschuldigd voor zijn onvermoeibare inzet voor onze Bibliotheken. Wij wensen hem een mooi en gezond pensioen toe!

  Bekijk details van Afscheid directeur Ruud Hakvoort

 • VoorleesExpress zoekt vrijwilligers

  8 augustus 2019

  Geniet jij ook zo van voorlezen? Dan is de VoorleesExpress misschien iets voor jou! De VoorleesExpress zoekt in Deurne en in Helmond in alle wijken vrijwilligers voor de VoorleesExpress

  Bekijk details van VoorleesExpress zoekt vrijwilligers

 • Nacht van Cultuur 2019

  8 juli 2019

  Save-the-date voor een avontuur in het donker op zaterdag 12 oktober 2019: de 4e editie van de Nacht van Cultuur. Dit jaar in Museum Helmond.

  Bekijk details van Nacht van Cultuur 2019

 • 50.000 euro voor idee Literaire Speeltuin

  3 juli 2019

  Vandaag, 3 juli 2019, werd in Bibliotheek Helmond een cheque ter waarde van €50.000,- overhandigd door Wethouder Erik de Vries van de Gemeente Helmond aan de initiatiefnemers van de Literaire Speeltuin in het Burgemeester Geukerspark in Helmond.

  Bekijk details van 50.000 euro voor idee Literaire Speeltuin

 • Luisterfiets

  21 juni 2019

  Een fiets die fragmenten uit een luisterboek laat horen zolang de trappers draaien. Om mensen die niet zo snel een boek lezen of een Bibliotheek binnen stappen verhalen te laten ontdekken. Dat is het idee achter de door Cubiss ontwikkelde Luisterfiets. Op 24 juni wordt de eerste Luisterfiets in gebruik genomen in de Beweegtuin van Speeltuin Leonardus in Helmond.

  Bekijk details van Luisterfiets

 • Inspiratiemiddag Cultuur & Taal

  28 mei 2019

  Werk je met gezinnen van Poolse of Arabische afkomst? Of ben je als vrijwilliger bij deze gezinnen betrokken? Wil je meer weten over hun cultuur? Ben je nieuwsgierig naar de verschillen en overlap met de Nederlandse cultuur waar het gaat om familie, kinderen, opvoeding en het gebruik van taal? Wil je weten hoe je kunt omgaan met culturele diversiteit in je werk?

  Bekijk details van Inspiratiemiddag Cultuur & Taal

 • Directiewisseling

  16 mei 2019

  Het bestuur van Bibliotheek Helmond-Peel laat u bij dezen weten dat per 1 september Robin Verleisdonk de opvolger is van Ruud Hakvoort als directeur van de Bibliotheek.

  Bekijk details van Directiewisseling

 • Informatiepunt Erfgoed in Bibliotheek Someren

  16 mei 2019

  Een gedeelte van de schriftelijke informatie, boeken en tijdschriften van Heemkundekring De Vonder is zorgvuldig geselecteerd en opgenomen in het systeem van de Bibliotheek Helmond-Peel, bij onze buren, de Bibliotheek Someren.

  Bekijk details van Informatiepunt Erfgoed in Bibliotheek Someren