Nieuws

Resultaat 31 - 40 (van 44)

 • Opening Verhalenspeeltuin in Burgemeester Geukerspark Bekijk details

  11 mei 2022

  Op woensdagmiddag 11 mei is in een zonnig Burgemeester Geukerspark in Helmond de Verhalenspeeltuin officieel geopend. De speeltuin werd geopend door wethouder Erik de Vries van de gemeente Helmond, directeur-bestuurder Robin Verleisdonk en voormalig directeur Ruud Hakvoort, beide van de bibliotheek Helmond-Peel.

 • Cultuurweek WAH?! in Bibliotheek Helmond Bekijk details

  21 april 2022

  Van 19 tot en met 22 april vond de eerste editie van 'Cultuurweek WAH?!' plaats in Helmond.

 • Informatiepunt Digitale Overheid Bekijk details

  10 maart 2022

  Kun je wel wat hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft bij digitaal contact met de overheid? Kom langs in de Bibliotheek. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt.

 • Lokale Coalitie Kansrijke Start Asten Bekijk details

  24 januari 2022

  Ieder kind verdient de best mogelijke start van zijn of haar leven en een optimale kans op een goede toekomst. De eerste 1000 levensdagen van een kind zijn cruciaal voor een goede kansrijke start.

 • Bibliotheek Deurne naar het Huis van de Samenleving Bekijk details

  1 oktober 2021

  De bibliotheek in Deurne gaat in de toekomst verhuizen van het CCD naar het verbouwde gemeentehuis, het Huis voor de Samenleving. Dit past bij de nieuwe koers van de Bibliotheek Helmond-Peel van een boekenuitleen naar de bibliotheek als motor van een vaardige samenleving.

 • Leesoffensief Brabant Bekijk details

  3 mei 2021

  De leesvaardigheid van kinderen holt achteruit. Daarom komen de Brabantse Bibliotheken samen met Brabantse onderwijs- en kinderopvanginstellingen met een actieplan: het Leesoffensief Brabant.

 • Bibliotheek Asten gaat verhuizen Bekijk details

  25 februari 2021

  De Bibliotheek Asten is verhuisd naar de 1e verdieping van Winkelcentrum Midas in Asten. Daar is zij tijdelijke gevestigd, totdat het nieuwe gemeenschapshuis klaar is.

 • Toekomstige huisvesting Bibliotheek Asten Bekijk details

  25 mei 2020

  Het is al enige tijd de bedoeling dat de Bibliotheek Asten deel uit zal gaan maken van het nieuw te vormen Gemeenschapshuis in Asten. Dit gebouw wordt gerealiseerd op de grond van de huidige Klepel en de Bibliotheek. Tot voor kort was het de bedoeling dat wij in de zomermaanden van 2020 ons pand zouden verlaten en over zouden gaan naar tijdelijke huisvesting, zodat men zou kunnen starten met de sloop van de Klepel en het huidige Bibliotheekgebouw.

 • Prijswinnaars ontwerpwedstrijd Bekijk details

  16 januari 2020

  Naast de Bibliotheek in Helmond wordt gebouwd aan het Burgemeester Geukerspark. In het park is een Literaire Speeltuin gepland. We hebben aan alle Helmondse kinderen gevraagd om met ons mee te denken over het ontwerp. Er werden tientallen ontwerpen ingeleverd en daaruit werden de prijswinnaars geselecteerd.

 • Nieuw: TechLab Bekijk details

  3 januari 2020

  Technologie en taal gaan hand in hand in Bibliotheek Helmond-Peel. Robots besturen, leren programmeren of films maken in combinatie met taal en verhalen.

Paginanavigatie