Nieuws

Resultaat 21 - 30 (van 90)

 • DTW bedrijven in een doosje

  1 april 2019

  Vanaf medio april kun je in de Bibliotheken Asten, Deurne, Helmond en Someren een doosje ophalen voor de actie 'Bedrijf in een doosje'. We dagen je uit om een technisch bedrijf uit de regio in een doosje te stoppen. Je maakt zo op een creatieve manier kennis met techniek.

  Bekijk details van DTW bedrijven in een doosje

 • Read2Me Voorleeswedstrijd

  19 maart 2019

  Bibliotheek Helmond organiseert donderdag 21 maart voor de tiende keer de lokale finale van Read2Me!, de voorleeswedstrijd voor brugklassers van het voortgezet onderwijs.

  Bekijk details van Read2Me Voorleeswedstrijd

 • Heropening Bibliotheek Asten

  14 maart 2019

  De afgelopen maanden is een groot gedeelte van de Bibliotheek in Asten heringericht. De collectie is opnieuw ingedeeld, kasten zijn verlaagd, er zijn meer zitplaatsen gecreëerd en het meubilair is vernieuwd. De Bibliotheek ziet er weer top uit!

  Bekijk details van Heropening Bibliotheek Asten

 • Vacature directeur-bestuurder

  8 maart 2019

  Bibliotheek Helmond-Peel zoekt een innovatieve en verbindende directeur-bestuurder (fulltime).

  Bekijk details van Vacature directeur-bestuurder

 • Voorleeskampioen Deurne

  28 februari 2019

  Veertien Deurnese schoolkampioenen gingen de strijd aan om de titel: 'Voorleeskampioen Deurne 2019'. Winnaar werd Dani Koetsier van de Gerardusschool Deurne.Tweede werd Noémi van Asten van Basisschool D'n Heiakker.

  Bekijk details van Voorleeskampioen Deurne

 • Lang Leve Cultuur

  22 februari 2019

  Een museumbezoek, samen schilderen, verhalen delen. Cultuur maakt je blij, geeft je een goed gevoel en zorgt dat je mee doet. En cultuur brengt mensen samen.

  Bekijk details van Lang Leve Cultuur

 • Voorleeskampioen Helmond 2019

  12 februari 2019

  Mirthe Davidson Descelles, leerling van basisschool St Odulfus, heeft met het voorlezen uit het boek ‘Sabel’ van Suzanne Wouda de jury omver geblazen! Zij werd Voorleeskampioen van Helmond 2019.

  Bekijk details van Voorleeskampioen Helmond 2019

 • Voetballen bij de bieb? Scoor een boek!

  8 februari 2019

  Dribbelen, een bal hooghouden, gave dansmoves leren. Het kan allemaal tijdens de scoor-week in Bibliotheek Helmond-Peel! Van woensdag 20 februari tot en met zondag 24 februari 2019 kunnen kinderen uit Asten, Deurne, Helmond en Someren, in het kader van Scoor een Boek!, hun voetbalskills laten zien aan spelers van Helmond Sport.

  Bekijk details van Voetballen bij de bieb? Scoor een boek!

 • Voorleeskampioenen Someren en Asten

  31 januari 2019

  Tessa Kusters van Basisschool ‘t Rendal heeft de Voorleeswedstrijd in Someren gewonnen. Lynn van Eersel van Het Talent in Asten heeft de Voorleeswedstrijd in Asten gewonnen.

  Bekijk details van Voorleeskampioenen Someren en Asten

 • De Schoolschrijver 2019 van start

  29 januari 2019

  Dinsdag 29 januari was de officiële opening van het Schoolschrijver-seizoen van Brabant in Helmond bij Kindcentrum Mozaïek.

  Bekijk details van De Schoolschrijver 2019 van start