Klantenservice

 

Heb je een vraag? Bekijk hier de onderwerpen. Staat je antwoord er niet tussen? Neem dan contact met ons op!

Meest gestelde vragen

Waar kan ik informatie vinden over de Coronamaatregelen van de Bibliotheek

We houden een speciale pagina bij waar we je informeren over de gevolgen van de Coronamaatregelen voor onze leden en bezoekers.

Hoe kan ik mijn boeken inleveren?

Als de Bibliotheek open is, lever dan bij voorkeur je boeken binnen in bij de zelfservice apparaten. Het is dan direct verwerkt op je bibliotheekpas.

Is de Bibliotheek gesloten? Je kunt 24/7 inleveren via de inlever-brievenbus in de buitenmuur van de Bibliotheek in Helmond, Deurne en Someren. In Asten kun je inleveren tijdens de openingstijden van de Midas in de inleverbak beneden bij de trap.

Je mag inleveren bij elk van onze 4 vestigingen.

Leen je bij een Bibliotheek op school of Bestelbieb? Lever dan zoveel mogelijk in op de plaats waar je de boeken geleend hebt.

Hoe lang mag ik iets lenen en tegen welk tarief?

Standaard wordt alles voor 3 weken uitgeleend. Een uitzondering zijn de Toptitels. Deze worden voor 1 week uitgeleend. Dit staat duidelijk op die boeken vermeld. Je hebt voor het lenen alleen een abonnement nodig. Er zijn geen extra kosten.
Als je een paar dagen te laat bent betaal je geen boete, maar je mag het geleende niet onbeperkt houden. Lees er meer over op deze pagina.

Wat is het maximum te lenen materialen?

Jeugdleden mogen max. 12 items lenen; leden vanaf 18 jaar mogen 25 items tegelijkertijd te leen hebben. Minder mag natuurlijk ook! Daarnaast kun je nog e-books en luisterboeken lenen bij de online Bibliotheek.

Hoe leen ik e-books en luisterboeken?

Als je lid bent van de Bibliotheek dan kun je gratis e-books en luisterboeken lenen je bij de online Bibliotheek. Je moet je eerst registreren met je bibliotheekpasnummer. Op deze pagina vind je meer informatie over e-books lenen.
Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.

Kan ik in de Bibliotheek internetten, kopiëren, printen of scannen?

Iedereen kan in onze Bibliotheken internetten, kopiëren, printen en scannen.  Voor leden is gebruik van de computer met internet 1 uur/dag gratis; voor niet-leden kost dit €0,50 per half uur.
Printen en kopieren kost in zwart/wit 5 cent per kopie (A4); in kleur 50 cent per kopie (A4). Een printopdracht geven kan ook vanaf thuis of met je eigen apparaat in de Bibliotheek.
Scannen is gratis en gaat direct via de kopieerapparaten. Breng wel het e-mailadres mee waar je de scan naar toe wilt sturen.
Op deze pagina lees je meer over dit onderwerp.

Is er gratis WiFi in de Bibliotheken?

Er is een vrij toegankelijk WiFi voor leden en niet-leden van de bibliotheek. Een inlogcode is niet nodig. Lees meer.

Wat moet ik doen als ik mijn bibliotheekpas kwijt ben?

Bij de klantenservice in de bibliotheek kun je een duplicaatpas laten maken. Breng wel een legitimatiebewijs mee. Een duplicaatpas kost €2,50.
Is jouw pas gestolen? Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door zodat we jouw pas kunnen blokkeren.

Hoe geef ik een abonnement cadeau?

Wij verkopen cadeaubonnen waarmee je een jaarabonnement cadeau kunt doen. Lees er meer over op onze pagina met cadeautips.

Ik moet rondkomen van een minimum, kom ik in aanmerking voor korting?

De Bibliotheek Helmond-Peel vindt het belangrijk om er écht voor iedereen te zijn. We hebben afspraken gemaakt met de gemeenten Helmond, Deurne, Asten en Someren over een kortingsregeling voor inwoners met een minimum inkomen. Lees meer

Hoe kan ik een adreswijziging doorgeven?

Voor het doorgeven van je nieuwe adres kun je een mail sturen naar onze ledenadministratie. Vermeld altijd je pasnummer(s) als je een wijziging doorgeeft. Je kunt natuurlijk ook bij onze klantenservice in de Bibliotheek wijzigingen doorgeven.


Veelgestelde vragen over Zorgeloos Lenen

Meer lezen over het abonnement van Bibliotheek Helmond-Peel.

Veelgestelde vragen over Zorgeloos Lenen

Veelgestelde vragen

Meer weten over inloggen, reserveren en verlengen en 'Mijn Bibliotheek'.

Veelgestelde vragen


Geen antwoord op je vraag gevonden?