Wachtwoord wijzigen

Vanaf juli 2022 vragen we je om je standaard wachtwoord (ddmmjjjj) voor Mijn bibliotheek aan te passen. Hoe gaat dit in zijn werk?

Een zelfgekozen wachtwoord is veiliger dan je geboortedatum. Daarom vragen we je om je wachtwoord zo spoedig mogelijk aan te passen.

Vanaf oktober 2022 wordt dit verplicht en kun je niet meer inloggen met je geboortedatum. 

Voor kinderen die lid zijn bij een Bibliotheek op school kun je het wachtwoord nog niet aanpassen. Wanneer dat wel kan, zullen we dit
uitgebreid communiceren.

Bij het inloggen in de nieuwe Mijn bibliotheek krijg je een invulscherm te zien. Kies hier voor Wachtwoord vergeten: vul eerst het lenersnummer in.

Het lenersnummer begint bij iedereen met 4930..... . Vul het lenersnummer in zonder spaties.

Hierna ontvang je een link in je e-mail waarmee je een zelfgekozen wachtwoord kunt instellen. 

Naar Mijn bibliotheek

Het nieuwe wachtwoord moet bestaan uit minimaal 8 tekens. Je mag zelf kiezen of je letters, cijfers en/of tekens gebruikt. Er wordt gevraagd om het nieuwe wachtwoord te herhalen. Dit is om tikfouten tegen te gaan.

Geen e-mail ontvangen?

Krijg je geen e-mail binnen met een link om je wachtwoord te veranderen? Kijk dan in je spam of ongewenste mail. Heb je ook daar geen mail ontvangen? Controleer of jouw e-mailadres correct in ons systeem staat.

Dit kun je doen door inloggen bij Mijn bibliotheek met je bibliotheekpasnummer en huidige wachtwoord. Klik op + achter 'Persoonlijke gegevens' en kies voor <wijzig gegevens>. Je kunt daar je e-mailadres wijzigen. Hierna kies je voor <uitloggen>. Kies daarna opnieuw voor <Wachtwoord vergeten>.

Lukt het nog niet? Neem dan contact met ons op.


Belangrijk: Iguana bibliotheek-app

Gebruik je onze Iguana bibliotheek-app voor verlengen - reserveren - bijna te laat waarschuwingen? Dan moet je daar opnieuw inloggen met je bibliotheekpasnummer en je nieuwe wachtwoord. Doe je dat niet dan krijg je geen berichten meer via de Iguana app.

nb. Je kunt ook via de app je wachtwoord wijzigen, dan is het ook direct aangepast bij inloggen via Mijn bibliotheek op onze website.


Online Bibliotheek

Gebruik je jouw bibliotheekpasnummer bij de online Bibliotheek website of app, de TijdschriftenBieb of de online cursussen? Houd er dan rekening mee dat de aanpassing van het wachtwoord ook daarheen doorgezet wordt. Het kan enige minuten duren voordat je met je pasnummer en het nieuwe wachtwoord bij deze landelijke diensten kunt inloggen. Lukt het niet direct, probeer het dan de volgende dag nog eens. 

Log je bij de online Bibliotheek altijd in via je e-mailadres? Dat verandert niet, dus dat kun je gewoon blijven gebruiken.


Lukt het niet?

Heb je problemen met het instellen van je nieuwe wachtwoord of inloggen bij de online Bibliotheek? 

Wij helpen je zo spoedig mogelijk.