Resultaat 61 - 70 (van 89)

• Het beste idee voor....dementie in Helmond

28 september 2017

Aandacht voor dementie in Bibliotheek Helmond-Peel. Bibliotheek Helmond is een dementievriendelijke bibliotheek. Nu te leen: Eerste hulp bij dementie: de Dementiekoffer.

Bekijk details van Het beste idee voor....dementie in Helmond

• Start Taalcafé Deurne in de Week van de Alfabetisering

24 augustus 2017

Op donderdag 7 september van 10 uur tot 12 uur start het eerste taalcafé in Bibliotheek Deurne. Het taalcafé wordt begeleid door vrijwilligers van de LEVgroep.

Bekijk details van Start Taalcafé Deurne in de Week van de Alfabetisering

• Opening Taalcafé Helmond

18 augustus 2017

In januari is LEVgroep in samenwerking met Bibliotheek Helmond en ROC ter Aa een taalcafé gestart in de bibliotheek van Helmond. De officiële opening was op woensdag 6 september in Bibliotheek Helmond tijdens de Week van de Alfabetisering.

Bekijk details van Opening Taalcafé Helmond

• TEDxTalk van Mies de Koning inspireert de Bibliotheek

3 augustus 2017

Onlangs verscheen op YouTube de TEDx Veghel talk van Rooienaar Mies de Koning met als titel: Wat valt te leren van de bloei en groei van openbare bibliotheken in New York?

Bekijk details van TEDxTalk van Mies de Koning inspireert de Bibliotheek

• Project 'Met andere ogen'

14 juli 2017

Project ‘Met andere ogen’ is een co-creatie tussen het Kunstkwartier en Bibliotheek Helmond-Peel in samenwerking met de LEVgroep en Vluchtelingenwerk Helmond. Het brengt verschillende culturen samen. Van Urban tot Afrikaanse Vlisco stoffen en van Syrie en Eritrea tot de Oranjebuurt en Het Haagje in Helmond.

Bekijk details van Project 'Met andere ogen'

• Iguana Bibliotheek app

5 juli 2017

De Iguana bibliotheekapp voor verlengen, reserveren en verlanglijst. Je krijgt een pushnotificatie wanneer de boeken bijna te laat zijn. Reserveringsberichten kunnen ook ontvangen worden via de Iguana app.

Bekijk details van Iguana Bibliotheek app

• Tweede verdieping Bibliotheek Helmond

1 juni 2017

De tweede verdieping van het pand aan de Watermolenwal in Helmond wordt vanaf het najaar door de bibliotheek niet meer gehuurd, omdat de bibliotheek moet bezuinigen.

Bekijk details van Tweede verdieping Bibliotheek Helmond

• Verzoek tot betalen openstaande bedragen

4 mei 2017

Bibliotheek Helmond-Peel verzoekt klanten met nog openstaand telaat- of leengeld, dit vóór 31 mei aan de bibliotheek te betalen. Hiervoor stuurt de bibliotheek binnenkort een brief naar de leden die het betreft.

Bekijk details van Verzoek tot betalen openstaande bedragen

• Lavans receptenboek aangeboden

14 april 2017

Deze week hebben wij als bibliotheek een mooi en bijzonder boek gekregen van Lavans om op te nemen in onze bibliotheek collectie.

Bekijk details van Lavans receptenboek aangeboden

• Mijlpaal voor Voorleesbus 'Blikkie'

12 april 2017

Vandaag bereikte Voorleesbus Blikkie een grote mijlpaal. Bij kindcentrum Mozaïek werd aan het 10.000ste kind voorgelezen. Reden voor feest. Blikkie is apetrots dat hij in drie jaar tijd zoveel kinderen een bijzondere voorleeservaring en veel plezier mocht geven.

Bekijk details van Mijlpaal voor Voorleesbus 'Blikkie'