Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 106)

 • Gezocht: leden Raad van Toezicht

  3 maart 2020

  Bibliotheek Helmond-Peel gaat binnenkort over tot het instellen van een Raad van Toezicht. Wij zijn op zoek naar leden voor deze op te richten Raad van Toezicht, die ons kunnen helpen bij de versteviging van onze positionering en de verdere ontwikkeling van het Leven-lang-lerenconcept.

  Bekijk details van Gezocht: leden Raad van Toezicht

 • Boekenfestival

  2 maart 2020

  Tijdens het Boekenfestival van 9 t/m 13 maart komen zo'n 800 leerlingen van 36 schoolklassen naar Bibliotheek Helmond. Tijdens verschillende mini-workshops ervaren de kinderen de rijkdom van een boek. Er zijn dans, muziek, media/film en literatuur workshops op verschillende plekken in de Bibliotheek. Zo wordt door middel van cultuureducatie plezier voor cultuur en talentontwikkeling gestimuleerd.

  Bekijk details van Boekenfestival

 • Geef een boek cadeau in Someren

  27 februari 2020

  Op maandag 2 en donderdag 5 maart is in de gemeente Someren de actie ‘Geef mij maar een boek’. De gemeente Someren doet het boek ‘Koning van Katoren’ van Jan Terlouw cadeau aan alle leerlingen in de bovenbouw van de basisscholen in de gemeente Someren.

  Bekijk details van Geef een boek cadeau in Someren

 • SamenCreatiever in Bibliotheek Asten

  21 februari 2020

  Als je schilderles volgt dan is er al meteen de terugkoppeling m.b.t. je werk en andere cursisten. Deze interactie wil SamenCreatiever 'thuisschilders' tijdens deze ochtenden in de Bibliotheek geven.

  Bekijk details van SamenCreatiever in Bibliotheek Asten

 • Eerste technaut diploma's uitgereikt

  20 februari 2020

  Maandag was alweer de laatste workshop van onze eerste TechLab Expeditie 3D. De deelnemers waren super enthousiast en hebben mooie 3D werkstukken gemaakt.

  Bekijk details van Eerste technaut diploma's uitgereikt

 • Help de speeltuin vooruit

  27 januari 2020

  Stem op onze Literaire Speeltuin! Hoe meer stemmen, hoe meer kans we maken op een donatie van € 5.000 van het ING Nederland fonds. Deze speeltuin vol verhalen komt in het park naast de Bibliotheek in Helmond.

  Bekijk details van Help de speeltuin vooruit

 • Human Library Helmond

  17 januari 2020

  Op zaterdagmiddag 25 januari wordt in Bibliotheek Helmond de eerste editie van Human Library Helmond gehouden. In de Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Bijvoorbeeld een transseksueel, verslaafde of een slachtoffer van huiselijk geweld. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid?

  Bekijk details van Human Library Helmond

 • Prijswinnaars ontwerpwedstrijd

  16 januari 2020

  Naast de Bibliotheek in Helmond wordt gebouwd aan het Burgemeester Geukerspark. In het park is een Literaire Speeltuin gepland. We hebben aan alle Helmondse kinderen gevraagd om met ons mee te denken over het ontwerp. Er werden tientallen ontwerpen ingeleverd en daaruit werden de prijswinnaars geselecteerd.

  Bekijk details van Prijswinnaars ontwerpwedstrijd

 • Nieuw: TechLab

  3 januari 2020

  Technologie en taal gaan hand in hand in Bibliotheek Helmond-Peel. Robots besturen, leren programmeren of films maken in combinatie met taal en verhalen.

  Bekijk details van Nieuw: TechLab

 • De Bibliotheek in 2020

  1 januari 2020

  Ook in het nieuwe jaar willen we iedereen weer laten zien dat een Bibliotheek meer is dan alleen maar het uitlenen van boeken. In 2020 zijn er weer tal van activiteiten in onze Bibliotheken die in het teken staan van Taalontwikkeling en Kennisdeling.

  Bekijk details van De Bibliotheek in 2020