Resultaat 11 - 20 (van 86)

• 'Geef mij maar een boek'!

1 maart 2019

Op maandag 11 en donderdag 14 maart is de actie “Geef een boek cadeau” in Someren. Een mooi initiatief van de gemeente om het boek “Kruistocht in spijkerbroek” van Thea Beckman” aan de leerlingen in de bovenbouw van de basisscholen in Someren cadeau te doen. De leesconsulent van de Bibliotheek Helmond-Peel zal het boek in de klassen introduceren zodat de kinderen enthousiast worden om het boek te gaan lezen. Wethouder Theo Maas zal op een aantal scholen aanwezig zijn om het boek uit te reiken.

Bekijk details van 'Geef mij maar een boek'!

• Voorleeskampioen Deurne

28 februari 2019

Veertien Deurnese schoolkampioenen gingen de strijd aan om de titel: 'Voorleeskampioen Deurne 2019'. Winnaar werd Dani Koetsier van de Gerardusschool Deurne.Tweede werd Noémi van Asten van Basisschool D'n Heiakker.

Bekijk details van Voorleeskampioen Deurne

• Lang Leve Cultuur

22 februari 2019

Een museumbezoek, samen schilderen, verhalen delen. Cultuur maakt je blij, geeft je een goed gevoel en zorgt dat je mee doet. En cultuur brengt mensen samen.

Bekijk details van Lang Leve Cultuur

• Voorleeskampioen Helmond 2019

12 februari 2019

Mirthe Davidson Descelles, leerling van basisschool St Odulfus, heeft met het voorlezen uit het boek ‘Sabel’ van Suzanne Wouda de jury omver geblazen! Zij werd Voorleeskampioen van Helmond 2019.

Bekijk details van Voorleeskampioen Helmond 2019

• Voetballen bij de bieb? Scoor een boek!

8 februari 2019

Dribbelen, een bal hooghouden, gave dansmoves leren. Het kan allemaal tijdens de scoor-week in Bibliotheek Helmond-Peel! Van woensdag 20 februari tot en met zondag 24 februari 2019 kunnen kinderen uit Asten, Deurne, Helmond en Someren, in het kader van Scoor een Boek!, hun voetbalskills laten zien aan spelers van Helmond Sport.

Bekijk details van Voetballen bij de bieb? Scoor een boek!

• Voorleeskampioenen Someren en Asten

31 januari 2019

Tessa Kusters van Basisschool ‘t Rendal heeft de Voorleeswedstrijd in Someren gewonnen. Lynn van Eersel van Het Talent in Asten heeft de Voorleeswedstrijd in Asten gewonnen.

Bekijk details van Voorleeskampioenen Someren en Asten

• De Schoolschrijver 2019 van start

29 januari 2019

Dinsdag 29 januari was de officiële opening van het Schoolschrijver-seizoen van Brabant in Helmond bij Kindcentrum Mozaïek.

Bekijk details van De Schoolschrijver 2019 van start

• Bijeenkomsten Leesclubs en Luisterclubs

18 januari 2019

De week van 28 januari is uitgeroepen tot nationale Week van de Leesclub. In heel Nederland zijn ze te vinden, aangeboden door diverse organisaties. Speciaal in deze week vinden in de Bibliotheken van Helmond, Deurne, Asten en Someren introductiebijeenkomsten plaats georganiseerd door Stichting Senia.

Bekijk details van Bijeenkomsten Leesclubs en Luisterclubs

• Scoor een Boek

11 januari 2019

Bibliotheek Helmond-Peel en Helmond Sport zetten samen hun kracht in. Het leesproject 'Scoor een Boek!' bundelt de populairste sport van de wereld met lezen. Het doel is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 uit Asten, Deurne, Helmond en Someren te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen.

Bekijk details van Scoor een Boek

• Voorleesdagen in de Bibliotheek

11 januari 2019

Bibliotheek Helmond-Peel bruist tijdens De Nationale Voorleesdagen 2019. Deze dagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Daarom zijn er van woensdag 23 januari tot en met zondag 3 februari 2019 allerlei spetterende voorleesactiviteiten rondom het prentenboek 'Een huis voor Harry'