Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 63)

 • Bibliotheek Helmond vanaf januari 2024 langer open Bekijk details

  15 december 2023

  Met ingang van 2024 verruimt Bibliotheek Helmond de openingstijden. Dit is mogelijk door de toekenning van een speciale financiering vanuit de rijksoverheid.

 • Bibliotheekbijlage online bekijken Bekijk details

  7 december 2023

  In oktober hebben we een bibliotheekbijlage uitgebracht in de lokale kranten De Loop (Helmond), 't Contact (Someren), Peelbelang (Asten) en het Weekblad voor Deurne. Deze bijlage is ook online te lezen.

 • Verhoging abonnementskosten Bekijk details

  31 oktober 2023

  Na zorgvuldige overwegingen hebben wij moeten besluiten om de abonnementskosten van het bibliotheekabonnement te verhogen met 2 euro per jaar. Vanaf 1 januari 2024 zullen de kosten voor een jaarabonnement geen 44 euro maar 46 euro bedragen.

 • Bibliotheek Helmond vier zondagen open in winter 2023-2024 Bekijk details

  11 oktober 2023

  Sinds december 2013 is Bibliotheek Helmond in de wintermaanden op zondagmiddag geopend. We zijn hiermee gestart, omdat we merkten dat er behoefte was onder onze bezoekers om ook op zondag terecht te kunnen. Sinds enkele jaren loopt het aantal bezoekers op de zondagmiddagen echter terug. Deze daling is al voor de coronaperiode ingezet en zet na corona door. Daarom wordt het aantal open zondagen in de wintermaanden teruggebracht naar één open zondag per maand.

 • Boekenweek van Jongeren Bekijk details

  12 september 2023

  Van 15 t/m 24 september vindt weer de Boekenweek van Jongeren plaats. In bibliotheken, in boekhandels en op scholen vinden activiteiten plaats voor iedereen van 15 tot en met 17 jaar. Ook haal je bij de bibliotheek gratis de verhalenbundel 3PAK op!

 • Blikkie 2.0 Bekijk details

  10 september 2023

  Help ons een magische reis te creëren voor kinderen, waarin taal tot leven komt en leesplezier wordt gestimuleerd! Helaas staat Blikkie steeds vaker stil en de afgelopen maanden zelfs al voor langere tijd. Daarom hebben we een ambitieus project opgezet: het realiseren van een nieuwe voorleesbus; Blikkie 2.0. Met jullie steun willen wij een nieuwe bus omtoveren tot een bron van inspiratie voor kinderen van alle leeftijden.

 • Opening Informatiepunt Digitale Overheid in Deurne Bekijk details

  7 september 2023

  Op donderdag 7 september werd het Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek Deurne feestelijk geopend door wethouder Van Rinsum, Ank Mooren (Manager Maatschappelijk Bibliotheek) en Yvonne van Bussel (programmamaker bibliotheek).

 • Bibliotheek Deurne is geopend! Bekijk details

  4 september 2023

  Op maandag 4 september werd Bibliotheek Deurne geopend in het Huis voor de samenleving. Vanaf 10.00 uur stonden de medewerkers van de bibliotheek klaar om bibliotheekleden en andere geïnteresseerde bezoekers te verwelkomen en wegwijs te maken.

 • Expositie - Micrografie: ‘De wereld onder de microscoop’ Bekijk details

  4 september 2023

  Van 4 september tot 15 oktober wordt er in de bibliotheek Someren een unieke foto-expositie gehouden van microscoopfoto’s van Jelte Prins: gekristalliseerde chemische stoffen, zeer dungesneden hout en zeer dun geslepen (edel)stenen. Door middel van onder andere polarisatie kan hij de prachtige structuren nog duidelijker zichtbaar maken.

 • Indeling Bibliotheek Deurne in Cultuurcentrum Bekijk details

  25 juli 2023

  Vanaf donderdag 27 juli is onze collectie in Deurne enkel te vinden op de benedenverdieping van het Cultuurcentrum. De reserveringskasten, zelfservice en klantenservicebalie blijven wel op de begane grond.

Paginanavigatie