Resultaat 71 - 80 (van 90)

• Mijlpaal voor Voorleesbus 'Blikkie'

12 april 2017

Vandaag bereikte Voorleesbus Blikkie een grote mijlpaal. Bij kindcentrum Mozaïek werd aan het 10.000ste kind voorgelezen. Reden voor feest. Blikkie is apetrots dat hij in drie jaar tijd zoveel kinderen een bijzondere voorleeservaring en veel plezier mocht geven.

Bekijk details van Mijlpaal voor Voorleesbus 'Blikkie'

• Nieuw cursus Digisterker

28 maart 2017

Nieuw in de bibliotheek: cursus Digisterker Voor wie extra hulp wil bij het leren werken met de digitale overheid heeft de Bibliotheek de gratis cursus Digisterker.

Bekijk details van Nieuw cursus Digisterker

• Opening laatste BoS in Helmond

27 maart 2017

Op vrijdag 31 maart wordt de laatste Bibliotheek op School (BoS) op De Hilt in Helmond officieel geopend door burgemeester Blanksma. Dit is de 23e school in Helmond waar een Bieb op School is.

Bekijk details van Opening laatste BoS in Helmond

• HART Helmonds hart voor de kunsten; samen bouwen aan de culturele stad

9 maart 2017

Samenwerking tussen Bibliotheek Helmond – Peel, Museum Helmond, Theater Speelhuis, De Cacaofabriek en Kunstkwartier 2017-2020.

Bekijk details van HART Helmonds hart voor de kunsten; samen bouwen aan de culturele stad

• Voorjaarsschoonmaak in de bibliotheek

9 februari 2017

Alle leden die volgens onze gegevens nog een bedrag (telaat- of leengeld) op hun bibliotheekabonnement of op dat van hun kind(eren) hebben openstaan, vragen wij om zo spoedig mogelijk deze bedragen te voldoen.

Bekijk details van Voorjaarsschoonmaak in de bibliotheek

• Nieuw beleidsplan van de Bibliotheek

6 februari 2017

Onder de titel “Richting 2020” presenteert de bibliotheek een Meerjaren Beleidsplan voor de jaren 2017 – 2020. In het nieuwe beleidsplan voor de bibliotheken in Asten, Deurne, Helmond Someren wordt aandacht besteed aan de vernieuwde missie, visie en strategische doelstellingen van de bibliotheek.

Bekijk details van Nieuw beleidsplan van de Bibliotheek

• Het gaat goed met de Bibliotheek

6 februari 2017

Afgelopen weken was veel aandacht voor de openbare bibliotheken in de landelijke media. Het gaat goed met de Bibliotheek, was de conclusie van de Bibliotheekmonitor die minister Bussemaker vorige week aan de Tweede Kamer aanbood. De bibliotheken lieten over het afgelopen jaar stijgende cijfers zien. Vooral het aantal jeugdleden groeide fors. Ook organiseren de bibliotheken steeds meer activiteiten.

Bekijk details van Het gaat goed met de Bibliotheek

• Blikkie de Voorleesbus als Parel van de VOB

26 januari 2017

Blikkie, onze voorleesbus is door de VOB geselecteerd als Parel in het project Route 2020.

Bekijk details van Blikkie de Voorleesbus als Parel van de VOB

• Bibliotheekabonnement voor minima

19 januari 2017

Om dit abonnement ook voor minima binnen bereik te houden bedacht de bibliotheek samen met de gemeenten een kortingsregeling; zo kunnen ook mensen met een smalle beurs lid worden en blijven van de bibliotheek.

Bekijk details van Bibliotheekabonnement voor minima

• Miljoenste bezoeker Bibliotheek Helmond

16 december 2016

De Bibliotheek Helmond-Peel ontving vandaag de 1.000.000ste bezoeker in haar vestiging aan de Watermolenwal in Helmond. Vrijdagmiddag om kwart voor 2 werd Mevrouw Saskia Cox, met haar dochtertje Jasa, feestelijk ontvangen door directeur Ruud Hakvoort en manager Dianne Timmers.

Bekijk details van Miljoenste bezoeker Bibliotheek Helmond