Resultaat 71 - 80 (van 103)

• Nominatie Voorleesbus Blikkie 'Helmonder van het Jaar 2017'

30 november 2017

Wij zijn trots op de nominatie voor 'Helmonder van het jaar 2017' voor onze Voorleesbus Blikkie. Wat een eer! Geef jij Blikkie jouw stem voor de Publieksprijs?

Bekijk details van Nominatie Voorleesbus Blikkie 'Helmonder van het Jaar 2017'

• Prinses Laurentien ontmoet Blikkie!

20 november 2017

Blikkie staat vandaag op De beurs van Route 2020 in Ede. Delen maakt je rijker: 100% Bibliotheken! Prinses Laurentien nam ruim de tijd om kennis te maken met Blikkie. Zij bleek zeer geïnteresseerd in de uitleg over het reilen en zeilen van Blikkie.

Bekijk details van Prinses Laurentien ontmoet Blikkie!

• Wandelende WIFI

10 november 2017

Bibliotheek achter wifi-rollators in Helmond. De Bibliotheek Helmond-Peel maakt bekend dat zij de opdrachtgever is van het spraakmakende kunstproject 'Wandelende WIFI' in het centrum van Helmond.

Bekijk details van Wandelende WIFI

• Helmond schrijft geschiedenis in een doosje

10 november 2017

In 2016 schreef Tania Heimans geschiedenis met de Helmonders. Als stadsschrijver organiseerde ze workshops en vroeg haar stadgenoten persoonlijke herinneringen aan Helmond op te tekenen. En toen kwamen er heel wat verhalen los. Een selectie van deze verhalen wordt nu opgenomen in een verhalendoosje dat alle deelnemers aan het project gratis ontvangen. Daarnaast verschijnt er een verhalenbundel onder de titel “Een schat aan verhalen”.

Bekijk details van Helmond schrijft geschiedenis in een doosje

• Op de foto voor de Bibliotheek Helmond-Peel!

9 november 2017

Vind je het leuk om voor de Bibliotheek Helmond-Peel op de foto te gaan? Dan zijn we naar jou op zoek! Meld je aan voor één van de fotoshoots in Asten, Deurne, Helmond of Someren!

Bekijk details van Op de foto voor de Bibliotheek Helmond-Peel!

• Wandelende Wi-Fi

24 oktober 2017

Wandelende Wi-Fi. Een kunstproject voor de Bibliotheek Helmond-Peel van stadskunstenaar Rocco Verdult.

Bekijk details van Wandelende Wi-Fi

• Het beste idee voor....dementie in Helmond

28 september 2017

Aandacht voor dementie in Bibliotheek Helmond-Peel. Bibliotheek Helmond is een dementievriendelijke bibliotheek. Nu te leen: Eerste hulp bij dementie: de Dementiekoffer.

Bekijk details van Het beste idee voor....dementie in Helmond

• Start Taalcafé Deurne in de Week van de Alfabetisering

24 augustus 2017

Op donderdag 7 september van 10 uur tot 12 uur start het eerste taalcafé in Bibliotheek Deurne. Het taalcafé wordt begeleid door vrijwilligers van de LEVgroep.

Bekijk details van Start Taalcafé Deurne in de Week van de Alfabetisering

• Opening Taalcafé Helmond

18 augustus 2017

In januari is LEVgroep in samenwerking met Bibliotheek Helmond en ROC ter Aa een taalcafé gestart in de bibliotheek van Helmond. De officiële opening was op woensdag 6 september in Bibliotheek Helmond tijdens de Week van de Alfabetisering.

Bekijk details van Opening Taalcafé Helmond

• TEDxTalk van Mies de Koning inspireert de Bibliotheek

3 augustus 2017

Onlangs verscheen op YouTube de TEDx Veghel talk van Rooienaar Mies de Koning met als titel: Wat valt te leren van de bloei en groei van openbare bibliotheken in New York?

Bekijk details van TEDxTalk van Mies de Koning inspireert de Bibliotheek