Nieuws

Resultaat 71 - 80 (van 92)

 • Tweede verdieping Bibliotheek Helmond

  1 juni 2017

  De tweede verdieping van het pand aan de Watermolenwal in Helmond wordt vanaf het najaar door de bibliotheek niet meer gehuurd, omdat de bibliotheek moet bezuinigen.

  Bekijk details van Tweede verdieping Bibliotheek Helmond

 • Verzoek tot betalen openstaande bedragen

  4 mei 2017

  Bibliotheek Helmond-Peel verzoekt klanten met nog openstaand telaat- of leengeld, dit vóór 31 mei aan de bibliotheek te betalen. Hiervoor stuurt de bibliotheek binnenkort een brief naar de leden die het betreft.

  Bekijk details van Verzoek tot betalen openstaande bedragen

 • Lavans receptenboek aangeboden

  14 april 2017

  Deze week hebben wij als bibliotheek een mooi en bijzonder boek gekregen van Lavans om op te nemen in onze bibliotheek collectie.

  Bekijk details van Lavans receptenboek aangeboden

 • Mijlpaal voor Voorleesbus 'Blikkie'

  12 april 2017

  Vandaag bereikte Voorleesbus Blikkie een grote mijlpaal. Bij kindcentrum Mozaïek werd aan het 10.000ste kind voorgelezen. Reden voor feest. Blikkie is apetrots dat hij in drie jaar tijd zoveel kinderen een bijzondere voorleeservaring en veel plezier mocht geven.

  Bekijk details van Mijlpaal voor Voorleesbus 'Blikkie'

 • Nieuw cursus Digisterker

  28 maart 2017

  Nieuw in de bibliotheek: cursus Digisterker Voor wie extra hulp wil bij het leren werken met de digitale overheid heeft de Bibliotheek de gratis cursus Digisterker.

  Bekijk details van Nieuw cursus Digisterker

 • Opening laatste BoS in Helmond

  27 maart 2017

  Op vrijdag 31 maart wordt de laatste Bibliotheek op School (BoS) op De Hilt in Helmond officieel geopend door burgemeester Blanksma. Dit is de 23e school in Helmond waar een Bieb op School is.

  Bekijk details van Opening laatste BoS in Helmond

 • HART Helmonds hart voor de kunsten; samen bouwen aan de culturele stad

  9 maart 2017

  Samenwerking tussen Bibliotheek Helmond – Peel, Museum Helmond, Theater Speelhuis, De Cacaofabriek en Kunstkwartier 2017-2020.

  Bekijk details van HART Helmonds hart voor de kunsten; samen bouwen aan de culturele stad

 • Voorjaarsschoonmaak in de bibliotheek

  9 februari 2017

  Alle leden die volgens onze gegevens nog een bedrag (telaat- of leengeld) op hun bibliotheekabonnement of op dat van hun kind(eren) hebben openstaan, vragen wij om zo spoedig mogelijk deze bedragen te voldoen.

  Bekijk details van Voorjaarsschoonmaak in de bibliotheek

 • Nieuw beleidsplan van de Bibliotheek

  6 februari 2017

  Onder de titel “Richting 2020” presenteert de bibliotheek een Meerjaren Beleidsplan voor de jaren 2017 – 2020. In het nieuwe beleidsplan voor de bibliotheken in Asten, Deurne, Helmond Someren wordt aandacht besteed aan de vernieuwde missie, visie en strategische doelstellingen van de bibliotheek.

  Bekijk details van Nieuw beleidsplan van de Bibliotheek

 • Het gaat goed met de Bibliotheek

  6 februari 2017

  Afgelopen weken was veel aandacht voor de openbare bibliotheken in de landelijke media. Het gaat goed met de Bibliotheek, was de conclusie van de Bibliotheekmonitor die minister Bussemaker vorige week aan de Tweede Kamer aanbood. De bibliotheken lieten over het afgelopen jaar stijgende cijfers zien. Vooral het aantal jeugdleden groeide fors. Ook organiseren de bibliotheken steeds meer activiteiten.

  Bekijk details van Het gaat goed met de Bibliotheek