Educatie

Inspiratiemiddag onderwijs

Inspiratiemiddag

Bibliotheek Helmond-Peel organiseerde woensdag 30 mei 2018 een inspiratiemiddag voor (voor)leescoördinatoren van basisscholen en kinderopvangorganisaties. Ook leerkrachten, pedagogisch medewerkers, leidinggevenden, managers, directieleden en samenwerkpartners waren erbij!

Vier Schoolschrijvers aan de slag in Helmond!

De Schoolschrijver-maand

Op vijftig basisscholen, waarvan vier in Helmond, gingen kinderboekenschrijvers voor een half schooljaar aan de slag met kinderen om de kwaliteit van lezen en schrijven duurzaam te verbeteren.

• Westwijzer - Marlies Slegers
• Talentrijk Theo Driessenhof - Jorgen Hofmans
• Talentrijk Betuwehof - Arend van Dam
• Mozaïek - Eus Roovers

Werkplaats voor techies!

Waar je na schooltijd terecht kunt om te maken, ontdekken, klooien en ontwerpen met techniek en computers. Programmeren (Micro:bit en Arduino), Lego Mindstorms, 3D-ontwerpen en meer!
Donderdags van 15:30-17:00 uur: Mei: 17, 24, 31 Juni: 7, 14, 21, 28 September: 6, 13, 20

 • Voorschoolse periode Bekijk details

  Voorlezen is leuk en belangrijk! Met ons bibliotheekaanbod kunnen pedagogische medewerkers en ouders samen de doorgaande leeslijn van 0 tot en met 6 jaar bevorderen.

  Bekijk details van Voorschoolse periode

 • Primair onderwijs Bekijk details

  In ons aanbod voor het Primair Onderwijs staat het stimuleren van lezen, het bevorderen van leesplezier en taalontwikkeling en het kennismaken met de bibliotheek en er de weg leren vinden centraal.

  Bekijk details van Primair onderwijs

 • Voortgezet onderwijs Bekijk details

  Voor het Voortgezet Onderwijs heeft de Bibliotheek een speciaal aanbod ontwikkeld. Met dit aanbod sluiten we zoveel mogelijk aan bij de wensen van docenten en leerlingen.

  Bekijk details van Voortgezet onderwijs