Educatie


 1. Leesbevordering

  Binnen deze leerlijn staat leesplezier centraal. Door met plezier te lezen, maakt een kind makkelijk leeskilometers, iets wat hard nodig is om technisch en begrijpend te kunnen lezen. Op een speelse manier worden kinderen in aanraking gebracht met boeken en lezen. Per leerjaar wordt een ander accent gelegd.

 2. Cultuureducatie

  Deze leerlijn omvat kunst, literatuur, erfgoed en media-educatie.
  Cultuur zit boordevol verhalen van mensen door generaties heen. Kijken, luisteren, creëren en reflecteren op eigen werk en dat van anderen staat centraal.

 3. Digitale geletterdheid

  In de huidige maatschappij zijn digitale vaardigheden niet meer weg
  te denken. Digitale geletterdheid bestaat uit: ICT-basisvaardigheden,
  informatievaardigheden, mediawijsheid en computational thinking.


Nieuw: Bieb4You voor jongeren van 12-18 jaar

Bieb4You

De jongerenafdeling in Bibliotheek Helmond is vernieuwd! De eerste enthousiaste reacties zijn binnen. Gekozen is voor een open ruimte met veel aandacht voor actualiteit, en een vernieuwde manier van presenteren.

Boekjes&Babbels: Het leukste uurtje met je kind van 0-4 jaar.

Boekjes&Babbels

Kleine kinderen van 0 tot 4 jaar zijn extra welkom in de Bibliotheek, samen met hun papa, mama, opa, oma of kinderdagverblijf, bij het gezelligste uurtje in de Bieb: Boekjes&Babbels.
Ontmoet andere ouders onder het genot van een kopje koffie of thee, laat je informeren rondom een thema en luister samen naar het voorlezen.

Scoor een Boek! Eindscore

Eindscore Scoor een Boek!

Op 5 april is met ruim 1.000 kinderen en begeleiders het Scoor een Boek!-seizoen afgesloten met een sportief feestje tijdens de wedstrijd Helmond Sport tegen Jong Ajax. Samen met de dansers van UnityEight en de mascottes Dolfje Weerwolfje en zijn vriendje Timmie werd het stadion op zijn kop gezet. Er zijn maar liefst 10.179 boeken gelezen. Een fantastisch resultaat!


 • Voorschoolse periode Bekijk details

  Voorlezen is leuk en belangrijk! Met ons bibliotheekaanbod kunnen pedagogische medewerkers en ouders samen de doorgaande leeslijn van 0 tot en met 6 jaar bevorderen.

  Bekijk details van Voorschoolse periode

 • Primair onderwijs Bekijk details

  In ons aanbod voor het Primair Onderwijs staat het stimuleren van lezen, het bevorderen van leesplezier en taalontwikkeling en het kennismaken met de bibliotheek en er de weg leren vinden centraal.

  Bekijk details van Primair onderwijs

 • Voortgezet onderwijs Bekijk details

  Voor het Voortgezet Onderwijs heeft de Bibliotheek een speciaal aanbod ontwikkeld. Met dit aanbod sluiten we zoveel mogelijk aan bij de wensen van docenten en leerlingen.

  Bekijk details van Voortgezet onderwijs

Maak kennis met Team Educatie

Team Educatie

Tien betrokken en deskundige medewerkers vormen het Team Educatie van de Bibliotheek Helmond-Peel. Vanuit een duidelijke visie werken wij mét en vóór scholen en leerlingen in Asten, Deurne, Someren en Helmond. We stimuleren lezen en zorgen er samen met het onderwijs voor dat leerlingen het plezier in lezen vinden én houden.

Nieuwsbrief Team Educatie

Team Educatie stuurt regelmatig een nieuwsbrief naar scholen in instellingen met informatie en tips over taal en lezen.