Educatie


Nieuw: Bieb4You voor jongeren van 12-18 jaar

Bieb4You

De jongerenafdeling in Bibliotheek Helmond is vernieuwd! De eerste enthousiaste reacties zijn binnen. Gekozen is voor een open ruimte met veel aandacht voor actualiteit, en een vernieuwde manier van presenteren.

Boekjes&Babbels: Het leukste uurtje met je kind van 0-4 jaar.

Boekjes&Babbels

Kleine kinderen van 0 tot 4 jaar zijn extra welkom in de Bibliotheek, samen met hun papa, mama, opa, oma of kinderdagverblijf, bij het gezelligste uurtje in de Bieb: Boekjes&Babbels.
Ontmoet andere ouders onder het genot van een kopje koffie of thee, laat je informeren rondom een thema en luister samen naar het voorlezen.

Werkplaats voor techies!

Waar je na schooltijd terecht kunt om te maken, ontdekken, klooien en ontwerpen met techniek en computers. VR-bril maken, 3D-printerpen, LEGO WeDo, 3D-ontwerpen met Tinkercad!
Donderdags van 15:30-17:00 uur Oktober: 18-25, November: 1-8-15-22, December: 6-13-20

 • Voorschoolse periode Bekijk details

  Voorlezen is leuk en belangrijk! Met ons bibliotheekaanbod kunnen pedagogische medewerkers en ouders samen de doorgaande leeslijn van 0 tot en met 6 jaar bevorderen.

  Bekijk details van Voorschoolse periode

 • Primair onderwijs Bekijk details

  In ons aanbod voor het Primair Onderwijs staat het stimuleren van lezen, het bevorderen van leesplezier en taalontwikkeling en het kennismaken met de bibliotheek en er de weg leren vinden centraal.

  Bekijk details van Primair onderwijs

 • Voortgezet onderwijs Bekijk details

  Voor het Voortgezet Onderwijs heeft de Bibliotheek een speciaal aanbod ontwikkeld. Met dit aanbod sluiten we zoveel mogelijk aan bij de wensen van docenten en leerlingen.

  Bekijk details van Voortgezet onderwijs

De jeugdbibliotheek: schatkamer vol leesplezier!