Educatie

CoderDojo

CoderDojo

Nieuw in Bibliotheek Helmond. Techniek, robotica en programmeren staan centraal in de gratis workshops voor jeugd en jongeren. Ben je tussen 7 en 15 jaar? Doe dan mee en meld je snel aan. 

Vier Schoolschrijvers aan de slag in Helmond!

De Schoolschrijver-maand

Op vijftig basisscholen, waarvan vier in Helmond, gaan kinderboekenschrijvers een half schooljaar aan de slag met kinderen om de kwaliteit van lezen en schrijven duurzaam te verbeteren.

• Westwijzer - Marlies Slegers
• Talentrijk Theo Driessenhof - Jorgen Hofmans
• Talentrijk Betuwehof - Arend van Dam
• Mozaïek - Eus Roovers

Ouderavond - Hoe vertel ik het?

Ouderavond Lentekriebels

Handreikingen voor ouders bij de seksuele opvoeding van kinderen in de basisschoolleeftijd. Tijdens de ouderavond, georganiseerd door GGD Brabant-Zuidoost, krijg je inzicht in de seksuele ontwikkeling van een kind en hoe je als ouders uw zoon en/of dochter hierbij kunt begeleiden. 

 • Voorschoolse periode Bekijk details

  Voorlezen is leuk en belangrijk! Met ons bibliotheekaanbod kunnen pedagogische medewerkers en ouders samen de doorgaande leeslijn van 0 tot en met 6 jaar bevorderen.

  Bekijk details van Voorschoolse periode

 • Primair onderwijs Bekijk details

  In ons aanbod voor het Primair Onderwijs staat het stimuleren van lezen, het bevorderen van leesplezier en taalontwikkeling en het kennismaken met de bibliotheek en er de weg leren vinden centraal.

  Bekijk details van Primair onderwijs

 • Voortgezet onderwijs Bekijk details

  Voor het Voortgezet Onderwijs heeft de Bibliotheek een speciaal aanbod ontwikkeld. Met dit aanbod sluiten we zoveel mogelijk aan bij de wensen van docenten en leerlingen.

  Bekijk details van Voortgezet onderwijs