Educatie


Nieuw: Bieb4You voor jongeren van 12-18 jaar

Bieb4You

De jongerenafdeling in Bibliotheek Helmond is vernieuwd! De eerste enthousiaste reacties zijn binnen. Gekozen is voor een open ruimte met veel aandacht voor actualiteit, en een vernieuwde manier van presenteren.

Vier Schoolschrijvers aan de slag in Helmond!

De Schoolschrijver-maand

Op vijftig basisscholen, waarvan vier in Helmond, gingen kinderboekenschrijvers voor een half schooljaar aan de slag met kinderen om de kwaliteit van lezen en schrijven duurzaam te verbeteren.

• Westwijzer - Marlies Slegers
• Talentrijk Theo Driessenhof - Jorgen Hofmans
• Talentrijk Betuwehof - Arend van Dam
• Mozaïek - Eus Roovers

Werkplaats voor techies!

Waar je na schooltijd terecht kunt om te maken, ontdekken, klooien en ontwerpen met techniek en computers. VR-bril maken, 3D-printerpen, LEGO WeDo, 3D-ontwerpen met Tinkercad!
Donderdags van 15:30-17:00 uur Oktober: 18-25, November: 1-8-15-22, December: 6-13-20

 • Voorschoolse periode Bekijk details

  Voorlezen is leuk en belangrijk! Met ons bibliotheekaanbod kunnen pedagogische medewerkers en ouders samen de doorgaande leeslijn van 0 tot en met 6 jaar bevorderen.

  Bekijk details van Voorschoolse periode

 • Primair onderwijs Bekijk details

  In ons aanbod voor het Primair Onderwijs staat het stimuleren van lezen, het bevorderen van leesplezier en taalontwikkeling en het kennismaken met de bibliotheek en er de weg leren vinden centraal.

  Bekijk details van Primair onderwijs

 • Voortgezet onderwijs Bekijk details

  Voor het Voortgezet Onderwijs heeft de Bibliotheek een speciaal aanbod ontwikkeld. Met dit aanbod sluiten we zoveel mogelijk aan bij de wensen van docenten en leerlingen.

  Bekijk details van Voortgezet onderwijs

De jeugdbibliotheek: schatkamer vol leesplezier!