Resultaat 1 - 10 (van 90)

• Lezen in taal van het hart

24 oktober 2019

"Natuurlijk, moeten anderstaligen Nederlands leren spreken, maar als je dat nog niet kunt, is het beter als ouders in hun moedertaal spreken, zodat ook hun kinderen een rijke, eerste taal leren."

Bekijk details van Lezen in taal van het hart

• Wintertijd: zondag open

17 oktober 2019

In de wintertijd is de Helmondse Bibliotheek elke zondag open van 12.00-16.00 uur.

Bekijk details van Wintertijd: zondag open

• Verkoop boeken in Helmond

15 oktober 2019

Ben je liefhebber van tweedehands boeken? Op zoek naar die ene titel of naar een mooi boek? Je bent welkom op de boekenverkoop van Bibliotheek Helmond-Peel, locatie Helmond.

Bekijk details van Verkoop boeken in Helmond

• Food Tech Brainport in Bibliotheek

1 oktober 2019

Tot 12 oktober is het verhaal van Food Tech Brainport via een interactieve 'white table' te zien in Bibliotheek Helmond. Dit in het kader van de campagne 'Haal er uit wat er in zit'.

Bekijk details van Food Tech Brainport in Bibliotheek

• Winactie Dolfje Weerwolfje

30 september 2019

Tijdens de herfstvakantie komen Dolfje Weerwolfje & Foeksia de miniheks naar theater Het Speelhuis! Samen met Het Speelhuis verloten we 3x2 vrijkaarten.

Bekijk details van Winactie Dolfje Weerwolfje

• Officiële start VoorleesExpress Deurne

30 september 2019

Op donderdag 26 september was het officiële startmoment van de VoorleesExpress in het CultuurCentrum Deurne.

Bekijk details van Officiële start VoorleesExpress Deurne

• Maartje Wortel naar het Carolus Borromeus College

27 september 2019

In samenwerking met de Bibliotheek Helmond-Peel, kwam niemand minder dan de populaire schrijfster Maartje Wortel vier bovenbouwklassen Havo en Vwo van het Carolus bezoeken.

Bekijk details van Maartje Wortel naar het Carolus Borromeus College

• Sjors Sportief en Creatief

12 september 2019

Nieuw in Helmond voor basisschoolkinderen. Sjors Sport en Creatief is een nieuw project, waarmee alle basisschoolkinderen in Helmond kennis kunnen maken met sportieve en creatieve activiteiten in de vrije tijd.

Bekijk details van Sjors Sportief en Creatief

• DURF! Week van de Alfabetisering

2 september 2019

Maandag 9 september gaat de jaarlijkse Week van de Alfabetisering van start. Een week waarin de Taalhuizen in Helmond-Peel volop aandacht vragen voor het beter leren van taal en ook vaardigheden zoals leren omgaan met de computer. Het gaat om Nederlanders én medelanders.

Bekijk details van DURF! Week van de Alfabetisering

• Afscheid directeur Ruud Hakvoort

30 augustus 2019

Per 1 september gaat Ruud Hakvoort, directeur van de Bibliotheek Helmond-Peel met pensioen. Na ruim 40 jaar gaat hij onze Bibliotheek verlaten. Wij zijn Ruud veel dank verschuldigd voor zijn onvermoeibare inzet voor onze Bibliotheken. Wij wensen hem een mooi en gezond pensioen toe!

Bekijk details van Afscheid directeur Ruud Hakvoort