BoekStart

  • BoekStart: Lezen met je kleintje

    BoekStart stimuleert lezen met baby's, dreumesen en peuters. Dit schept een band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling.

Waarom voorlezen?

Waarom voorlezen?

Onderzoek bewijst: baby’s houden van boeken
Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind, zo blijkt uit onderzoek. En het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft.

Voorleestips baby en peuter

Voorlezen kan natuurlijk altijd en overal, maar sommige momenten zijn handiger dan andere. Ook let je bij het voorlezen aan baby’s op andere dingen dan bij je peuter. Lees hier meer over hoe en waar je je baby, dreumes of peuter het best kan voorlezen

De Digitale Voorleestas

Elke week twee digitale voorleesboeken om samen van te genieten. Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk!

Naar de Digitale Voorleestas

BoekStart VoorleesApp

BoekStartapp

De BoekStartapp staat boordebol video’s en heldere informatie over voorlezen. En natuurlijk vind je de nieuwste boeken- en voorleestips voor je baby, dreumes of kleuter in deze app.

BoekStart koffertje

Alle kindjes van 0 tot 1,5 jaar die lid worden van de Bibliotheek ontvangen een gratis BoekStartkoffertje. In het koffertje zitten twee boekjes. Zo maak je als jonge ouders direct een goede start met voorlezen. Je kunt er niet jong genoeg mee beginnen!

Het abonnement is voor kinderen gratis. Wij geven je graag tips over voorlezen en geschikte babyboekjes.

Voorleesfilmpjes: De Voorleeshoek

Laat je voorlezen uit bekende prentenboeken met beeld én muziek. Voor kinderen van 0-10 jaar. Log in met je Bibliotheekaccount. 

Voorleesfilmpjes: Bereslim

Van interactieve prentenboeken tot leerzame spelletjes voor kinderen van 2 tot 7 jaar. Log in met je Bibliotheekaccount. 

Blikkie de Voorleesbus

Biebactie

Blikkie de Voorleesbus is op weg vol verhalen naar kinderen in Helmond en omstreken. Samen met Piep gaan de chauffeur en de voorlezer op bezoek bij scholen en kinderdagverblijven om voor te lezen.

Agenda voorlezen

Piep van de Bieb

Sinds jaren woont Piep in de Bibliotheek van Helmond.
Op zijn krukje zit hij, al lezend, op de jeugdafdeling tevreden naar de talloze boeken te gluren die hij nog niet gelezen heeft.