BoekStart: Lezen met baby's

BoekStart stimuleert lezen met baby's, dreumesen en peuters. Dit schept een band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling.

Boekjes&Babbels in de bieb

Boekjes&Babbels

Kleine kinderen van 0 tot 4 jaar zijn extra welkom in de Bibliotheek, samen met hun papa, mama, opa, oma of kinderdagverblijf, bij het gezelligste uurtje in de Bieb: Boekjes&Babbels. 
Ontmoet andere ouders onder het genot van een kopje koffie of thee, laat je informeren rondom een thema en luister samen naar het voorlezen.

Voorleestips baby en peuter

Voorlezen kan natuurlijk altijd en overal, maar sommige momenten zijn handiger dan andere. Ook let je bij het voorlezen aan baby’s op andere dingen dan bij je peuter. Lees hier meer over hoe en waar je je baby, dreumes of peuter het best kan voorlezen

Gratis BoekStartkoffertje!

Ouders van pasgeboren kindjes ontvangen van de gemeente een speciaal geboortepakket. Hier zit ook een brief over Boekstart in. Met deze brief kun je het BoekStartkoffertje gratis ophalen in de Bibliotheek. In het koffertje zitten twee boekjes.
Onze bibliotheekmedewerkers staan klaar om je tips te geven over voorlezen en geschikte babyboekjes aan te wijzen. Zij overhandigen je direct het Boekstartkoffertje en schrijven je baby graag gratis in als lid van de Bibliotheek.

Waarom voorlezen?

Waarom voorlezen?

Onderzoek bewijst: baby’s houden van boeken
Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind, zo blijkt uit onderzoek. En het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft.

BoekStartapp

boekstartapp

De BoekStartapp staat boordebol video’s en heldere informatie over voorlezen. En natuurlijk vind je de nieuwste boeken- en voorleestips voor je baby, dreumes of kleuter in deze app.