BoekStart: Lezen met baby's

BoekStart is een project dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken. BoekStart gaat uit van de gedachte dat kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken een voorsprong (op school) ontwikkelen waar ze hun hele leven voordeel van hebben. Samen een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren, versterkt bovendien de band tussen ouder en kind.

Boekjes&Babbels

Kleine kinderen van 0 tot 4 jaar zijn extra welkom in de Bibliotheek, samen met hun papa, mama, opa, oma of kinderdagverblijf, bij het gezelligste uurtje in de Bieb: Boekjes&Babbels. 
Ontmoet andere ouders onder het genot van een kopje koffie of thee, laat je informeren rondom een thema en luister samen naar het voorlezen.

Data Boekjes&Babbels

Waarom voorlezen?

Waarom voorlezen?

Onderzoek bewijst: baby’s houden van boeken
Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind, zo blijkt uit onderzoek. En het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft.

Voorleesboeken

Welke boeken kun je aan je baby, peuter of kleuter voorlezen? Bekijk onze tips!

Voorleestips baby en peuter

Voorlezen kan natuurlijk altijd en overal, maar sommige momenten zijn handiger dan andere. Ook let je bij het voorlezen aan baby’s op andere dingen dan bij je peuter. Lees hier meer over hoe en waar je je baby, dreumes of peuter het best kan voorlezen

Gratis BoekStartkoffertje!

Ouders van pasgeboren kindjes ontvangen van de gemeente een speciaal geboortepakket. Hier zit ook een brief over Boekstart in. Met deze brief kun je het BoekStartkoffertje gratis ophalen in de Bibliotheek. In het koffertje zitten twee boekjes.
Onze bibliotheekmedewerkers staan klaar om je tips te geven over voorlezen en geschikte babyboekjes aan te wijzen. Zij overhandigen je direct het Boekstartkoffertje en schrijven je baby graag gratis in als lid van de Bibliotheek.

BoekStartapp

boekstartapp

De BoekStartapp staat boordebol video’s en heldere informatie over voorlezen. En natuurlijk vind je de nieuwste boeken- en voorleestips voor je baby, dreumes of kleuter in deze app.

Boekjes&Babbels op 27 juni

Het thema van deze Boekjes&Babbels: zon, zee en water. Er werd voorgelezen uit het prentenboek: Boer Boris gaat naar zee.

Boekjes&Babbels op 24 jan.

Een gezellige en druk bezochte 1e editie van Boekjes&Babbels op 24 januari in Bibliotheek Helmond. Tineke Koedijk van de Zorgboog vertelde over het thema Lekker gezond en er werd voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar. Er waren meer dan 30 kinderen en 45 ouders.
En: welkom bij de bieb Ghalzad, Eloy, Rens, Riny, Thomas, Baily, Emad en Chihangir. Veel (voor)leesplezier met jullie nieuwe bibliotheekpas.

Babyboekjevanhetjaar.nl

Babyboekje van het jaar 2018

Van 24 januari tot 21 februari 2018 konden ouders en pedagogisch medewerkers stemmen op hun favoriete boekje uit een shortlist die was samengesteld door een deskundige jury. Met de verkiezing van Het BoekStart Babyboekje wil BoekStart uitgevers stimuleren meer goede babyboekjes op de markt te brengen. Ook willen ze medewerkers van de kinderopvang een leidraad bieden bij het kiezen van goede
babyboekjes.