Stem en win met Babyboekjevanhetjaar.nl

Babyboekje van het jaar 2018

Vanwege het tienjarig bestaan van BoekStart zijn er verschillende leuke acties. Stem tot 21 februari 2018 op babyboekjevanhetjaar.nl en maak kans op een jaar lang alle boeken van de boekentips voor je baby, dreumes, peuter of kleuter in je brievenbus. Of win de 5 genomineerde boekjes met de leukste voorleesfoto’s. Die kan je o.a. maken met de BoekStartapp. Ga naar het MijnVoorleesMoment-tab’je in de app, maak een leuke voorleesfoto en deel hem op Instagram met de tag “#mijnvoorleesmoment”.

Een deskundige jury koos de vijf beste uit alle babyboekjes die zijn verschenen in de afgelopen twee jaar en was verrast over de diversiteit van het aanbod. Onze eigen leesconsulent Bert Golstein was een van de juryleden!

BoekStartapp

boekstartapp

De BoekStartapp staat boordebol video’s en heldere informatie over voorlezen. En natuurlijk vind je de nieuwste boeken- en voorleestips voor je baby, dreumes of kleuter in deze app.

Voorleesboeken

Welke boeken kun je aan je baby, peuter of kleuter voorlezen? Bekijk onze tips!

Nieuw: Boekjes&Babbels

Kleine kinderen van 0 tot 4 jaar zijn extra welkom in de Bibliotheek, samen met hun papa, mama, opa, oma of kinderdagverblijf, bij het gezelligste uurtje in de Bieb: Boekjes&Babbels. 
Ontmoet andere ouders onder het genot van een kopje koffie of thee, laat je informeren rondom een thema en luister samen naar het voorlezen.

Boekjes&Babbels op 24 jan.

Een gezellige en druk bezochte 1e editie van Boekjes&Babbels op 24 januari in Bibliotheek Helmond. Tineke Koedijk van de Zorgboog vertelde over het thema Lekker gezond en er werd voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar. Er waren meer dan 30 kinderen en 45 ouders.
En: welkom bij de bieb Ghalzad, Eloy, Rens, Riny, Thomas, Baily, Emad en Chihangir. Veel (voor)leesplezier met jullie nieuwe bibliotheekpas.

Leestip van de week

 • Wilde dieren van de savanne Bekijk details

  Informatieve prentenboeken zijn er gelukkig steeds meer voor jonge kinderen. Nieuwsgierig als ze zijn! Marja Baeten maakte samen met het Wereld Natuur Fonds een dierenprentenboek met verhalen en weetjes...

  Bekijk details van Wilde dieren van de savanne

 • Verliefd Bekijk details

  Hoe weet je dat iemand verliefd is? Waar zie je dat aan? Iedereen weet zeker dat Lowie verliefd is. Hij bloost, hij huppelt en heeft een cadeautje bij zich...

  Bekijk details van Verliefd

 • Knuffelvriendjes Bekijk details

  De favoriete knuffel is het beste vriendje van je kindje, moet overal mee naar toe en vooral niet in de was, want hij ruikt zo lekker... Knuffelvriendjes is een herkenbaar verhaal voor peuters en hun ouders.

  Bekijk details van Knuffelvriendjes

 • Alberts boom Bekijk details

  Beer Albert kruipt na zijn winterslaap weer in zijn favoriete boom. Maar dan hoort hij de boom huilen. Albert en zijn dierenvrienden proberen van alles om de boom te troosten. Dan doet Albert een verrassende...

  Bekijk details van Alberts boom

 • Ik ben bij de dinosaurussen geweest Bekijk details

  Bekroond met Vlag en Wimpel: Ik ben naar de dinosaurussen geweest is het een na laatste boek dat we bespreken uit de Prentenboeken TopTien. Zoals de titel al aangeeft kunnen dino-fans hun hart ophalen!

  Bekijk details van Ik ben bij de dinosaurussen geweest

Bekijk alle leestips voor 0-6 jaar

Voorleestips baby en peuter

Voorlezen kan natuurlijk altijd en overal, maar sommige momenten zijn handiger dan andere. Ook let je bij het voorlezen aan baby’s op andere dingen dan bij je peuter. Lees hier meer over hoe en waar je je baby, dreumes of peuter het best kan voorlezen

Waarom voorlezen?

Waarom voorlezen?

Onderzoek bewijst: baby’s houden van boeken
Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind, zo blijkt uit onderzoek. En het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft.