BoekStartcoach

Voorlezen met je kleintje? De BoekStartcoach geeft tips!

De BoekStartcoaches van de bibliotheek geloven dat elk kind een kans verdient op een taalrijke omgeving. Door ouders en professionals te ondersteunen en handvaten te bieden draagt de BoekStartcoach bij aan leesplezier en de taalontwikkeling van de allerkleinsten.
De BoekStartcoach is aanwezig bij verloskundigenpraktijken, het consultatiebureau, de kinderopvang en de bibliotheek om daar ouders te inspireren en informeren over het gebruik van de bibliotheek, boeken en andere digitale middelen. 

Hoe lees je voor met je baby? Welke boekjes zijn geschikt? Onze BoekStartcoaches helpen je graag! Onze BoekStartcoaches weten alles over voorlezen aan baby's, babyboekjes en voorleesapps. De BoekStartcoaches zijn er voor alle ouders die meer willen weten over voorlezen met hun kinderen.

Heb je vragen? Of wil je een afspraak maken? Mail gerust naar boekstartcoaches@bibliotheekhemondpeel.nl

Boekjes&...

Regelmatig zijn er leuke "Boekjes&..." activiteiten in de bibliotheek. Ouders, grootouders en kinderopvang zijn van harte welkom. Tijdens deze activiteit ga je samen met jouw kleintje spelen, ontdekken en leren. De activiteiten zijn altijd gekoppeld aan een thema.

Waar & wanneer

Onze BoekStartcoaches

Merle Merkx

Merle Merkx - BoekStartcoach

 

"Jouw baby kan al meer dan je denkt. Al vanaf de eerste dag luistert je baby naar je stem. In het eerste jaar ontwikkelt een kind zich snel en leert het veel nieuwe dingen. Als ouders kun je hier aan bijdragen door samen boekjes te lezen. Geniet van de intieme momenten met jouw kindje en draag zo bij aan de taalontwikkeling!"

Iris Barten

Iris Barten - BoekStartcoach

 

"Leren lezen wordt altijd als belangrijk gezien, maar leesplezier is misschien wel het allerbelangrijkste! Een kind die plezier heeft in lezen zal beter en meer lezen. Als ouder kun jij zorgen voor leesplezier bij jouw kindje door al vroeg samen met boekjes bezig te zijn. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen. Wil je weten hoe ik zorg voor meer leesplezier? Ik help je graag!"

Yvonne Smolenaers

Yvonne Smolenaers - BoekStartcoach

 

"Er is niets zo mooi als een moment samen met jouw kleintje. Zo'n moment kun je makkelijk creƫren met een prachtig boek. Ik help je graag met het vinden van het juiste boek zodat jij samen met jouw kindje kunt genieten van deze prachtige momenten."

Kom langs!

We helpen je graag. Kom langs tijdens een van onze inloopuren, op het consultatiebureau of natuurlijk gewoon in de Bibliotheek Helmond. 

Je kunt ons ook bereiken via boekstartcoaches@bibliotheekhemondpeel.nl