Jeugd | 0-6 jaar

Jeugd & Jongeren

  • Boeken op onderwerp

    Populaire kinderboeken op onderwerp

  • Agenda

    Bekijk wat er bij ons te doen is.

  • Voorleesfilmpjes

    De mooiste digitale prentenboeken


Nieuwe boeken


Ken je Boekstart al?

naar boekstart.nl

Samen een boekje lezen versterkt de band met je baby en stimuleert de taalontwikkeling. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. BoekStart helpt je het juiste voorleesboek te vinden. 

E-books en luisterboeken

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Zoek je een leuk digitaal boek om voor te lezen aan je kind? Kijk dan ook eens op jeugdbibliotheek.nl. Daar vind je een rijk aanbod aan titels voor mobiel of tablet. Allemaal online te leen, dus je hoeft je huis er niet voor uit. 

Mediaopvoeding

Naar Mediaopvoeding

Wist je dat een kind veel opsteekt door het samen kijken van een filmpje? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is? De bibliotheek besteedt aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van jonge kinderen.  

Voorleesfilmpjes

Het is lente. Beertje Bobbi gaat naar buiten met zijn papa en geniet van de lammetjes, jonge eendjes en de pluisjes van de paardebloemen. Bekijk het hele boekenfilmpje in De Voorleeshoek. Log in met je Bibliotheekaccount.

Hoe kan mijn kind de taal goed leren?

Van jongs af aan hoort je kind jou praten. Het is dus belangrijk dat je al vroeg tegen je kind praat en uitlegt wat je doet of ziet. Hoewel je kind misschien nog niet terug kan praten, slaat het al wel deze woorden op. Dat helpt om je kind de taal te leren, ook als je een andere moedertaal hebt. Voorlezen, spelletjes spelen en zingen helpen ook. Presentatrice Fiona legt in dit filmpje uit hoe jij als ouder je kind kan helpen bij het leren van taal. Ook zie je hoe een moeder dat met haar kind aanpakt. 

Het filmpje is gedeeltelijk opgenomen op de jeugdafdeling van Bibliotheek Helmond!