Natuur & Dieren

Terug naar alle genres

Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • Elif Shafak Het eiland van de verdwenen bomen

  Confrontaties tussen de Griekse en Turkse bevolking van Cyprus drijven in de jaren ’70 een jong liefdespaar uiteen en blijven een rol spelen in hun leven.

  Gedrukt boek

 • Marente de Moor Foon

  Wanneer een Russisch zoölogenechtpaar hun toevlucht zoekt in de bossen om er een asiel voor verweesde berenwelpen te beheren, verliezen zij langzaam hun grip op het leven en de realiteit.

  Gedrukt boek

 • Jac. P. Thijsse Nu ga ik er eens op uit

  De natuurdagboeken van Jac P. Thijsse (1865 – 1945), onderwijzer, natuureducator en nog steeds bekend van de Verkade-albums, ‘De geïllustreerde flora’ en als grondlegger van Natuurmonumenten.

  Gedrukt boek

 • Irene Solà Ik zing en de berg danst

  Een noodlottig ongeluk maakt een einde aan de hechte verbondenheid van drie jongeren die verknocht zijn aan hun leven in de Pyreneeën.

  Gedrukt boek


Boek van de maand

Merlin Sheldrake Verweven leven

In dit prachtige boek leer je alles over paddenstoelen en schimmels. Er gaat een enorme en mysterieuze wereld schuil achter deze kleine levensvormen. Van medicijnen tot gist, van afvalverwerkers tot het grootste organisme op de wereld, schimmels waren...

Bekijk dit boek

Films


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen. En luisterboeken downloaden via de LuisterBieb-app. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken