BoekStart - Lezen met je kleintje

Samen lezen met je baby, dreumes of peuter is leuk én goed voor de taalontwikkeling! Juist in deze fase is voorlezen enorm belangrijk.

Welke boekjes kun je gebruiken? Hoe lees je voor aan kleine kinderen? We helpen je hier graag bij!

Zelfs voor de allerkleinsten hebben we een collectie!

Waarom voorlezen?

Waarom voorlezen

Waarom is voorlezen aan jouw baby zo belangrijk? Naast een fijn momentje samen heeft jouw kindje hier een leven lang plezier van.

Uit onderzoek blijkt dat voorlezen loont: ouders die meedoen met BoekStart en hun baby al vroeg voorlezen, hebben kinderen die hoger scoren op taal. Lees hier alle voordelen.

Waarom voorlezen?

Voorleestips

Voorlezen baby's

Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind, zo blijkt uit onderzoek. En het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft.

Genoeg redenen om voor te lezen, maar wat lees je voor op welke leeftijd? En hoe doe je dat? Je leest het allemaal hier!

Hoe lees ik voor aan baby's?

BoekStart in de bibliotheek

BoekStart voor jou

Regelmatig zijn er leuke BoekStart activiteiten in de bibliotheek. Ouders, grootouders en kinderopvang zijn van harte welkom.

Er wordt regelmatig een thema besproken. Daarnaast zijn deze activiteiten een leuke gelegenheid om andere ouders te ontmoeten. En samen met je kindje boekjes uitzoeken voor thuis. Jij en/of je kindje nog geen lid? Dat regel je meteen.

Waar en wanneer?

BoekStartcoach

Hoe lees je voor met je baby? Welke boekjes zijn geschikt? Onze BoekStartcoaches helpen je graag! Onze BoekStartcoaches weten alles over voorlezen aan baby's, babyboekjes en voorleesapps. De BoekStartcoaches zijn er voor alle ouders die meer willen weten over voorlezen met hun kinderen.

Lees meer over onze BoekStartcoaches

BoekStartcoach

BoekStart Voorlees-app

BoekStartapp

De BoekStart-app staat boordebol video’s en heldere informatie over voorlezen. En natuurlijk vind je de nieuwste boeken- en voorleestips voor je baby, dreumes of kleuter in deze app.

Naar de BoekStart Voorlees-app

Digitale Voorleestas

In de Digitale Voorleestas vind je een filmpje waarin een prentenboek wordt voorgelezen. Daarna kun je de zing-, spel- en praatopdrachtjes op het werkblad doen. Leuk en met een bibliotheekabonnement helemaal gratis. Speciaal voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar. Samen lezen was nog nooit zo leuk!

 

Naar alle boeken in de Digitale Voorleestas