BoekStart: Lezen met je kleintje

Samen lezen met je baby, dreumes of peuter is leuk én goed voor de taalontwikkeling!

Baby's houden van boeken

Voorlezen baby's

Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind, zo blijkt uit onderzoek. En het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft.

BoekStartdag in Someren

BoekStartdag

Kom op zaterdag 19 juni naar de BoekStartdag in de Bibliotheek Someren waar de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders een extra hartelijk welkom krijgen. Ontdek hoe fijn het is om samen met je kindje met boekjes en taal bezig te zijn.

Boekentips

De Digitale Voorleestas

Elke week twee digitale voorleesboeken om samen van te genieten. Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk!

Naar de Digitale Voorleestas

BoekStart VoorleesApp

BoekStartapp

De BoekStartapp staat boordebol video’s en heldere informatie over voorlezen. En natuurlijk vind je de nieuwste boeken- en voorleestips voor je baby, dreumes of kleuter in deze app.

BoekStart koffertje

Alle kindjes van 0 tot 1,5 jaar die lid worden van de Bibliotheek ontvangen een gratis BoekStartkoffertje. In het koffertje zitten twee boekjes. Zo maak je als jonge ouders direct een goede start met voorlezen. Je kunt er niet jong genoeg mee beginnen!

Het abonnement is voor kinderen gratis. Wij geven je graag tips over voorlezen en geschikte babyboekjes.

Voorleesfilmpjes: De Voorleeshoek

Laat je voorlezen uit bekende prentenboeken met beeld én muziek. Voor kinderen van 0-10 jaar. Log in met je Bibliotheekaccount. 

Voorleesfilmpjes: Bereslim

Van interactieve prentenboeken tot leerzame spelletjes voor kinderen van 2 tot 7 jaar. Log in met je Bibliotheekaccount.