Literaire speeltuin

Het Burgemeester Geukerspark is nu open voor iedereen!

Een echt stadspark in het centrum van Helmond. Een park voor iedereen, bezoekers en inwoners, met voor ieder wat wils. Kinderen kunnen aan de oever spelen met watertoestellen. Aan de kant van het kanaal is een boulevard ontstaan waar men kan fietsen en wandelen. En ook de beweegroute is weer teruggekomen. Op het gras is ruimte om te genieten van de zon of te spelen. En picknicken kan aan één van de tafels. Het park ligt tussen de Bibliotheek in Helmond en het kanaal. Wij willen hier in de toekomst een Verhalen Speeltuin realiseren.

Geukerspark nu al omarmd (artikel ED)

Kleur/ontwerpwedstrijd Literaire Speeltuin

Kleur/ontwerp plaat (pdf)

We hebben aan alle Helmondse kinderen gevraagd om met ons mee te denken over het ontwerp. Er werden tientallen ontwerpen ingeleverd en daaruit werden de prijswinnaars geselecteerd. Op 15 januari werden de prijzen uitgereikt.

Lees meer over de Literaire Speeltuin

Cheque van 50.000 euro

De gemeente Helmond gaf een cheque ter waarde van 50.000 euro vaan de initiatiefnemers van de Literaire Speeltuin in het Burgemeester Geukerspark in Helmond.

Een mooi bedrag om van start te gaan met het ontwerp!

Waarom een literaire Speeltuin?

Een plek in het centrum van Helmond om te spelen. Een park dat door de gemeente wordt voorzien van een bruisende herontwikkeling. Een aangrenzende Bibliotheek met aandacht voor taal en literaire aspiraties.
Ingrediënten genoeg om kinderen, ouders, opa´s en oma´s een welkome, inspirerende en warme ontmoetingsplek en speelplek te geven in het hartje van de stad.
Naar een idee van Bibliotheek Helmond – Peel
Werkgroep: Linda Haverkamp, Hans Smits, Leonore Assies;
met ondersteuning van de gemeente Helmond