Samen naar een voorstelling

Vingerpoppetje cadeau

Word lid van de Bibliotheek en krijg een gratis vingerpoppetje bij

Elk kind een eigen bibliotheekpas.
Alle kinderen t/m 6 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de Bibliotheek krijgen een vingerpoppetje van Harry de hoofdpersoon uit Een huis voor Harry. Tijdens de voorleesdagen krijgen ouders die een 0 tot 6 jarige inschrijven een aanbod om zelf ook een abonnement te nemen met 10 euro korting.

Peuterquiz in de bieb

Prentenboeken TopTien

Tentoonstelling en peuterquiz tijdens de Nationale Voorleesdagen!
In onze Bibliotheken is een tentoonstelling en een peuterquiz rondom de 10 mooiste prentenboeken, die je samen met je peuter/kleuter kunt maken. Onder de goede inzendingen worden een aantal boekjes verloot.

Kom naar het voorlezen

De prentenboeken Top Tien! Te leen bij Bibliotheek Helmond-Peel

Voorleestips

Voorleestips

Voorlezen is elke dag een feest! Of je nu voor het slapengaan een verhaal voorleest of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Bekijk de tips om het meeste uit dit speciale kwartiertje te halen.

Prentenboek van het jaar

Prentenboek van het jaar

Tekst en illustraties: Leo Timmers
Harry gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis?

Blikkie tijdens de Voorleesdagen

Blikkie, de voorleesbus.

Wij gaan voorlezen
Onze Voorleesbus zal een groot aantal kinderen op school en peuterspeelzaal bezoeken en natuurlijk wordt voorgelezen uit het prentenboek van het jaar: Een huis voor Harry.

Onze leesconsulenten gaan een interactieve voorleesactiviteit doen bij diverse peuter- en kleutergroepen op peuterspeelzalen en op basisscholen. Met mooie materialen komt het verhaal 'Een huis voor Harry' tot leven.

Prentenboek van het Jaar: filmpje!

Boekjes&Babbels BoekStartbijeenkomsten

Boekjes&Babbels met je kleintje: BoekStart bijeenkomsten in de Bibliotheek van Helmond met elk een ander thema.

Woensdagmorgen 16 januari van 10:30-11:30 uur. Het thema van de 4e Boekjes&Babbels (0-4 jaar) is 'gezonde voeding'. De ochtend wordt verzorgd door een verpleegkundige van de Zorgboog.

Website Nationale Voorleesdagen