Verhalenspeeltuin

Verhalenspeeltuin in het Burgemeester Geukerspark

In het park tegenover de Bibliotheek Helmond is een nieuwe Verhalenspeeltuin gerealiseerd. Een unieke plek in hartje Helmond waar kinderen met plezier kunnen spelen.

Een speeltuin waar naast spelplezier ook taal, lezen en verhalen centraal staan. De jeugd kan er klimmen, klauteren, glijden en spelen en via QR-codes luisteren naar de verhalen van Piep van e Bieb. De bibliotheek verzorgt in de zomer een leuk en educatief programma in de Verhalenspeeltuin.

Op 11 mei 2022 is de speeltuin officieel geopend

Verhalenspeeltuin Doeboekje

Kleur/ontwerp plaat (pdf)

Wist je dat wij een heel leuk Doeboekje hebben uitgebracht? Met opdrachten en spelletjes die je in de Verhalenspeeltuin kunt doen. Zo wordt het spelen in de Verhalenspeeltuin nog leuker!
Je kunt een gratis doeboekje ophalen in Bibliotheek Helmond.

Lees meer

Verhalen van Piep

Heb je de QR codes in de Verhalenspeeltuin al ontdekt? Achter elke QR code zit een verhaaltje verstopt over Piep van de Bieb. Onze bibliotheekmuis Piep beleeft samen met zijn vriendjes allerlei avonturen in de Verhalenspeeltuin. Deze verhaaltjes deelt hij graag met jullie. Scan dus snel de QR codes in de Verhalenspeeltuin om met Piep op avontuur te gaan. Of bekijk de verhalen van Piep hier.

Bekijk de verhalen van Piep

Van droom naar werkelijkheid

Een paar jaar geleden zagen wij een literaire speeltuin in Denemarken. Direct ging er een lampje branden; wauw, dat willen we ook in Helmond in het nieuwe park tegenover de Bibliotheek. Zo startte 5 jaar geleden onze droom: een plek, waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen, ontdekken en spelenderwijs in aanraking komen met taal en verhalen.

Lees meer over de realisatie van de Verhalenspeeltuin

Gemeente Helmond ondersteunt

De gemeente Helmond gaf in 2019 een cheque ter waarde van 50.000 euro aan de initiatiefnemers van de Literaire Speeltuin in het Burgemeester Geukerspark in Helmond.

Een mooi bedrag om van start te gaan met het ontwerp!

Waarom een Verhalenspeeltuin?

Een plek in het centrum van Helmond om te spelen. Een park dat door de gemeente werd herontwikkeld. Een aangrenzende Bibliotheek met aandacht voor taal en literaire aspiraties.
Ingrediƫnten genoeg om kinderen, ouders, opa's en oma's een welkome, inspirerende en warme ontmoetingsplek en speelplek te geven in het hartje van de stad.
Naar een idee van de Bibliotheek Helmond-Peel
Werkgroep: Linda Haverkamp, Hans Smits, Ruud Hakvoort en Susan van der Linden.

Speeltoren in de Verhalenspeeltuin

De Verhalenspeeltuin is mede mogelijk gemaakt door: