E-books leen je bij de online Bibliotheek

Leen 24/7 e-books met je bibliotheekabonnement

Wil jij e-books lezen? Als Bibliotheeklid leen je e-books bij de online Bibliotheek.
Je hebt de keuze uit ruim 28.000 e-books. De collectie is breed, gevarieerd en verrassend. Je vindt er van alles. Van thrillers tot romans, van informatieve boeken tot kinderboeken. Elke maand wordt het aanbod vernieuwd met populaire titels, klassiekers en bijzondere uitgaven.
Je bepaalt zelf hoe je de e-books leest. Met de Bibliotheek leesapp op je tablet of smartphone. Op je e-reader. Of online via je pc of laptop.

E-book lenen: Hoe werkt het?

Met een Zorgeloos lenen abonnement kun je onbeperkt e-books lenen (max. 10 e-books tegelijkertijd). De leentermijn van een e-book is 3 weken (eerder inleveren is niet mogelijk).
Met een jeugdabonnement tot 18 jaar kun je alleen onbeperkt jeugd e-books en 'lezen-voor-de-lijst' e-books lenen en daarnaast 6 e-books uit de overige collectie per jaar.
Hulp nodig? Kom naar een van onze digiwijzer spreekuren in Asten, Deurne, Helmond en Someren.

Nieuwe e-books bij de online Bibliotheek

Gebruik e-books door leden Bibliotheek Helmond-Peel

Filmpje: hoe werkt e-books lenen

Hulp nodig? We helpen je graag!

Heb je hulp nodig bij het lenen van e-books of luisterboeken van de online Bibliotheek? Neem contact met ons op. We helpen je graag op weg.

E-books genre Thrillers

Bekijk meer spannende e-books

Rechtenvrije e-books

De ebooks eregalerij bevat een selectie van meesterwerken van schrijvers uit Het Pantheon, de permanente tentoonstelling in het Letterkundig Museum met hoogtepunten uit 1.000 jaar Nederlandstalige literatuur. De boeken zijn te downloaden als ePUB.

Het Gutenberg-project publiceert teksten waarvan het auteursrecht verlopen is of die door de auteurs beschikbaar zijn gesteld. Zoals veel oude filosofische teksten en klassieke werken van Shakespeare, Twain, Dickens, Nescio of Couperus. Maar bijvoorbeeld ook de Sherlock Holmes-verhalen van Conan Doyle en de Tarzan-verhalen van Edgar Rice Burroughs.