E-books leen je bij de online Bibliotheek

Leen 24/7 e-books met je bibliotheekabonnement

Wil jij e-books lezen? Als Bibliotheeklid leen je e-books bij de online Bibliotheek.
Je hebt de keuze uit ruim 15.000 e-books. De collectie is breed, gevarieerd en verrassend. Je vindt er van alles. Van thrillers tot romans, van informatieve boeken tot kinderboeken. Elke maand wordt het aanbod vernieuwd met populaire titels, klassiekers en bijzondere uitgaven.

Je bepaalt zelf hoe je de e-books leest. Met een app op je tablet of smartphone. Op je (bibliotheek) e-reader. Of online via je pc of laptop.

Nieuwe e-books in de online Bibliotheek

E-book lenen: Hoe werkt het?

Met een Zorgeloos lenen abonnement kun je maximaal 10 e-books tegelijkertijd lenen. De leentermijn van een e-book is 3 weken (eerder inleveren is niet mogelijk).
Op de website van de online Bibliotheek vind je alle informatie. Hulp nodig? Kom naar een van onze spreekuren in Asten, Deurne, Helmond en Someren.

Bibliotheek e-reader met korting

Zorgeloos e-Books lenen met de Icarus Illumina Bibliotheek e-reader?
Leden en nieuwe leden van Bibliotheek Helmond-Peel kunnen met een flinke korting deze e-reader bij ons aanschaffen. 

e-books biografieën en waargebeurd

Filmpje: hoe werkt e-books lenen

E-reader uitproberen

Wil je een e-reader uitproberen? Leen er een bij de Bibliotheek! Wij hebben een aantal Icarus Illumina e-readers te leen waarop je met je eigen account e-books kunt uitzoeken en lezen.
De e-readers kunnen alleen worden geleend en ingeleverd via medewerkers bij de klantenservice of informatiebalie van de bibliotheek en mogen dus niet in de boekenbrievenbus worden ingeleverd.

Het beschikbaar stellen van de Icarus Illumina is mede mogelijk gemaakt door de producent van deze e-readers.

Rechtenvrije e-books

De ebooks eregalerij bevat een selectie van meesterwerken van schrijvers uit Het Pantheon, de permanente tentoonstelling in het Letterkundig Museum met hoogtepunten uit 1.000 jaar Nederlandstalige literatuur. De boeken zijn te downloaden als ePUB.

Het Gutenberg-project publiceert teksten waarvan het auteursrecht verlopen is of die door de auteurs beschikbaar zijn gesteld. Zoals veel oude filosofische teksten en klassieke werken van Shakespeare, Twain, Dickens, Nescio of Couperus. Maar bijvoorbeeld ook de Sherlock Holmes-verhalen van Conan Doyle en de Tarzan-verhalen van Edgar Rice Burroughs.