Computers en printen

Geen printer of computer in huis? In onze bibliotheken kun je computers gebruiken en printen vanaf elke locatie. Dus ook vanuit huis, maar ook vanaf smartphone, tablet of laptop in de bibliotheek. Er is ook gratis wifi.

Computers gebruiken in de bibliotheek

Op de (internet)computers in onze bibliotheken heb je gratis toegang tot Word, PowerPoint en Excel. Verschillende websites zoals de catalogus van de bibliotheek en digitale bronnen zijn ook direct toegankelijk.

Voor andere websites op het internet log je eerst in met je bibliotheekpas. Voor bibliotheekleden is dit 1 uur per dag gratis. Ben je geen lid van de Bibliotheek Helmond-Peel, dan kun je inloggen met een internetbon. Deze kost €0,50 per half uur.

Printen, kopiëren en scannen

qr code mobiel printen

Thuis geen printer? Kom naar de bibliotheek. Bibliotheekleden kunnen hun printopdrachten desgewenst vooraf sturen. Je printopdracht wordt dan 3 dagen bewaard en is gekoppeld aan je bibliotheekpas. Niet-leden moeten hiervoor een internetbon hebben, die je in onze bibliotheken kunt aanschaffen.

Voor printen en kopiëren betaal je een kleine vergoeding. Scannen is gratis, neem je e-mailadres mee.

Stuur je printopdracht vanaf thuis

Eigen laptop of tablet?

Uiteraard kun je ook gewoon met je eigen laptop of tablet werken in onze bibliotheken. Er is een gratis wifi beschikbaar.

Je hebt nu ook de mogelijkheid om met je eigen laptop, tablet en mobiele telefoon contact te maken met onze printers.

Stuur je printopdracht via onderstaande link. Ben je lid van de Bibliotheek? Dan koppel je de opdracht aan je bibliotheekpas. Niet-leden moeten eerst een internetbon kopen.

Het afrekenen en ophalen van de afdrukken doe je in Helmond op de 1e verdieping bij de betaalpaal en printer. In Deurne, Asten en Someren gaat afrekenen via een medewerker bij de klantenservice.

Wifi in de bibliotheek

Mobiel printen in de Bibliotheek

Meer weten over internet en printen in de bibliotheek?

We hebben de meest gestelde vragen over internet en printen in onze bibliotheken op een rijtje gezet.

Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen over internet en printen in de Bibliotheek


QR code voor mobiel printen en printen vanaf thuis

mobiel printen

Printen vanaf een werkstation in de bibliotheek

Printen vanaf een mobiel apparaat