Korting voor minima

Alle inwoners van Asten, Deurne, Helmond en Someren met een smalle beurs kunnen gebruik maken van een mooi kortingsaanbod: een jaarabonnement Zorgeloos Lenen voor €12 (inwoners Asten, Deurne, Someren) en zelfs GRATIS voor inwoners van Helmond.

Bibliotheekabonnement met flinke korting voor minima

Iedereen met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm, komt in aanmerking voor een bibliotheekabonnement met korting.

Inwoners van Helmond met een geldige inkomensverklaring kunnen die gebruiken om zich gratis te laten inschrijven. Zij krijgen hiervan bericht van de gemeente. 

Minima woonachtig in Asten, Deurne en Someren krijgen jaarlijks een brief van de gemeente met het aanbod om voor 12 euro een jaarabonnement af te sluiten. Niet ontvangen? Informeer bij je gemeente!

Met een Zorgeloos lenen abonnement bij de Bibliotheek Helmond-Peel kun je boeken, e-books, luisterboeken, Dvd’s en tijdschriften lenen. Volg gratis cursussen of stel je vraag tijdens het Digiwijzer-spreekuur. Kom naar het Taalcafé als je beter wil leren lezen, schrijven of rekenen.
Gebruik gratis de (computer)werkplekken in de bibliotheek.

Bibliotheek Helmond-Peel is een boetevrije bibliotheek: er zijn dus geen extra kosten als je het geleende een paar dagen te laat terugbrengt: dat is dus echt 'Zorgeloos lenen'!

Gemeenten en de Bibliotheek Helmond-Peel dragen samen de kosten van deze regeling. Gemeenten en Bibliotheek willen hiermee bereiken dat meer minima gebruik maken van alle faciliteiten en het brede aanbod van de Bibliotheek Helmond-Peel.