Korting bij een minimum inkomen

Alle inwoners van Asten, Deurne, Helmond en Someren met een smalle beurs kunnen gebruikmaken van een mooi kortingsaanbod: een jaarabonnement voor €12 (inwoners Asten, Deurne, Someren) en zelfs GRATIS voor inwoners van Helmond.

Bibliotheekabonnement met flinke korting voor inwoners met een minimum inkomen

Iedereen vanaf 18 jaar (*) met een inkomensverklaring komt in aanmerking voor een bibliotheekabonnement met korting.

Met een jaarabonnement bij de Bibliotheek Helmond-Peel kun je boeken, e-books, luisterboeken, dvd’s en tijdschriften lenen. Volg gratis cursussen of stel je vraag tijdens het Digiwijzer-spreekuur. Kom naar het Taalcafé als je beter wil leren lezen, schrijven of rekenen.
Gebruik gratis de (computer)werkplekken in de bibliotheek.

Bibliotheek Helmond-Peel is een boetevrije bibliotheek: er zijn dus geen extra kosten als je het geleende een paar dagen te laat terugbrengt: je kunt bij ons zorgeloos lenen!

* Tot 18 jaar is het bibliotheekabonnement voor iedereen gratis.

Schrijf je online in | de korting wordt verrekend bij het afhalen van je bibliotheekpas

Woon je in Helmond?

Inwoners van Helmond met een geldige inkomensverklaring van de gemeente kunnen die gebruiken om zich gratis in te schrijven bij de bibliotheek. Heb je al een abonnement van de bibliotheek? Ben je al lid en is jouw jaarabonnement verlopen? Verleng dan jouw abonnement bij de klantenservice op vertoon van je inkomensverklaring. De korting wordt direct verrekend.

Woon je in Asten, Deurne of Someren?

Woon je in Asten, Deurne of Someren en heb je een inkomensverklaring van jouw gemeente ontvangen? Dan kost een jaarabonnement 12 euro ipv 44 euro, een korting van 32 euro! Elke gemeente heeft hiervoor een eigen regeling. Klik door om te lezen hoe dit geregeld is in jouw gemeente.

Asten: Met de inkomensverklaring van de gemeente kom je in aanmerking voor de korting

Deurne: Met de inkomensverklaring kom je in aanmerking voor de korting: Hulp voor mensen met een laag inkomen

Someren: Je komt in aanmerking voor de korting via de Regeling Meedoen en de daarbij horende Inkomensverklaring Someren   

Kom met de inkomensverklaring van de gemeente en je legitimatiebewijs naar de klantenservice van de Bibliotheek in Asten, Deurne of Someren en je betaalt 12 euro ipv 44 euro voor een jaarabonnement. Inschrijven kan niet tijdens de zelfservice-uren!

Ben je al lid en is jouw jaarabonnement verlopen? Verleng dan jouw abonnement bij de klantenservice op vertoon van je inkomensverklaring. De korting wordt direct verrekend.


Gemeenten en de Bibliotheek Helmond-Peel dragen samen de kosten van deze regeling. Gemeenten en Bibliotheek willen hiermee bereiken dat meer inwoners met een laag inkomen gebruik kunnen maken van alle faciliteiten en het brede aanbod van de Bibliotheek Helmond-Peel.