Blikkie de Voorleesbus van de Bibliotheek Helmond-Peel

In het voorjaar en de zomer gaat Blikkie weer op pad naar allerlei buitenactiviteiten. Zo stond Blikkie al op de kleedjesmarkt tijdens Koningsdag, zal hij aanwezig zijn bij de natuurmarkt in de Warande en zal Blikkie weer een zomertour gaan maken in de zomervakantie.
In het nieuwe schooljaar 2022 – 2023 gaat Blikkie ook weer scholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen bezoeken. Blikkie en zijn vrijwilligers hebben er echt weer zin in. Heb je interesse in een bezoek van Blikkie in het nieuwe schooljaar meld je dan alvast aan bij: r.meulendijks@bibliotheekhelmondpeel.nl
 

Elke woensdagmiddag is er voorlezen in onze Bibliotheken in Asten, Deurne, Helmond en Someren. Alle kinderen van 3 t/m 7 jaar zijn welkom! Voor jongere kinderen worden er regelmatig Boekjes&Babbels bijeenkomsten georganiseerd. Kijk in de activiteitenagenda voor datum en tijd.

Wist je dat je bij onze bieb gratis lid mag worden tussen 0-18 jaar? Zo kun je het leesplezier thuis zelf stimuleren. Want zo'n gezellig moment met je kind(je)(s), dat zorgt voor verbinding en een grotere woordenschat. Probeer het maar eens; samen lachen, praten en genieten met een boek! 

Nationale Voorleesdagen

Voorlezen is heerlijk om te doen en zo gezellig! We inspireren je tijdens de Nationale Voorleesdagen graag met tips om het voorlezen nog leuker te maken. Het prentenboek van het jaar is "Maar eerst ving ik een monster" van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer.

Meer over de Nationale Voorleesdagen

Blikkie op je locatie of bij je evenement

Blikkie is op weg vol verhalen naar kinderen in Helmond. Wil je de Voorleesbus op je locatie of bij je evenement ontvangen, stuur dan een verzoek per mail naar Ruud Meulendijks: r.meulendijks@bibliotheekhelmondpeel.nl

Piep van de Bieb

Neem de speciale Blikkie en Piep kleurplaat mee in Bibliotheek Helmond. Lever de kleurplaat, als je hem mooi gekleurd hebt, in bij de jeugdafdeling in Bibliotheek Helmond en je krijgt een leuke verrassing!

Je kunt de Blikkie en Piep kleurplaat ook zelf downloaden en afdrukken. Doe je mee?

Download de Piep en Blikkie kleurplaat

Prinses Laurentien ontmoet Blikkie!

Prinses Laurentien ontmoet Blikkie

Blikkie stond maandag 20 november 2017 op De beurs van Route 2020 in Ede. "Delen maakt je rijker: 100% Bibliotheken!"
Prinses Laurentien nam ruim de tijd om kennis te maken met Blikkie. Zij bleek zeer geïnteresseerd in de uitleg over het reilen en zeilen van Blikkie. Vooral de focus op de jongste leeftijdsgroep maakte haar enthousiast voor dit idee. Ze nam ook een bouwplaat van Blikkie mee.
 

Ambassadeur van de Voorleesbus

Burgemeester van Helmond, mevr. Blanksma

De Burgemeester van Helmond, Mevrouw Blanksma-van den Heuvel, is ambassadeur van de Voorleesbus.
Zij stuurde haar felicitatie in een brief (pdf) 

5 Jaar Blikkie in foto's

Fotoalbum 5 jaar Blikkie in foto's

Op 28 mei 2014 heeft Jacques Vriens de voorleesbus 'Blikkie' feestelijk in gebruik genomen.

Bekijk hier de foto's

'Blikkie the movie'

Met dank aan onze sponsoren

Ook dank aan alle andere gulle gevers.
Dankzij al jullie bijdragen kan Blikkie op weg blijven om (voor)lezen te stimuleren in Helmond en binnen het gehele aandachtsgebied van Bibliotheek Helmond-Peel.