TechLab

Wat is het TechLab

Wil je de taal leren spreken van robots? Je eigen animatiefilm maken of een boek tot leven brengen met augmented reality? Dat is mogelijk in het TechLab, een plek in de Bibliotheek waar je laagdrempelig kunt experimenteren met de nieuwste media en technologie.

In het TechLab organiseren we (na)schoolse activiteiten voor de jeugd.


Expedities

Expedities TechLab

Wil je meer weten over programmeren of regisseer je graag je eigen film of vlog? Doe dan mee aan één van onze Expedities! 

Info en aanmelden

Boekjes&Proefjes

Zomervakantie

Wist je dat de kracht van boekjes veel verder gaat dan voorlezen? Laat je (klein)kindje leren en ontdekken tijdens Boekjes&Proefjes!

Info en aanmelden

Leuk en leerzaam in het TechLab

TechLab Digiwijs

TechLab Club

Mediawijsheid en informatievaardigheden staan centraal. Je leert meer over het internet of zelf dingen maken, zoals muziek of kunst in excel.

Info en aanmelden

Coderdojo

TechLab Expedities

Leren programmeren? Dan is CoderDojo echt iets voor jou! Je helpt elkaar en maakt samen toffe dingen. De begeleiding is in handen van CoderDojo Helmond.

Aanmelden Coderdojo

Activiteiten voor scholen en kinderopvang

Je leert allerlei vaardigheden die passen bij de 21e eeuw, zoals informatievaardigheden, samenwerken en het inzetten van computertaal. Tegelijkertijd werk je aan je taalvaardigheid: je brengt je eigen verhaal tot leven met de green screen techniek, je werkt aan je mondelinge taalvaardigheid tijdens het maken van podcasts en je leert de taal van programmeren.

Ontdek meer

Techniek en wetenschap | 📚 Boeken


Terugblik op activiteiten

Reacties van TechLab deelnemers

We hebben al een aantal succesvolle expedities en workshops georganiseerd. Werken met video, jezelf in een achtergrond projecteren met een greenscreen en een podcast maken zijn goede voorbeelden van samenwerken, ontdekken en leren voor kinderen.

Een aantal reacties van deelnemers aan de PodCastBende Expeditie van ons TechLab: 

J. vond het leuk en leerzaam om mee te doen. Dank hiervoor! 

Wat ongeloofelijk leuk om de Podcastbende te horen! Ik snap waarom Z. het zo leuk vond! Ik hoop dat jullie het komende jaar nog veel leuke projecten gaan doen!

Podcastbende in Helmond

Expeditie podcast maken

Praten als een dj, het nieuws lezen, reclame maken of moppen tappen op de radio. De deelnemers aan de Expeditie 'Radio&Podcast maken' hebben laten zien echte radiomakers in de dop te zijn. Het eindresultaat mag er zijn! Luister snel naar de podcast en bekijk alle foto's en video's. 

Bekijk de foto's en luister naar de podcast

Expeditie Robotica in 2020

Expeditie Robotica

Wat een leuke Expeditie was dit! De deelnemers behoren nu tot de groep van avontuurlijke technauten. 

Op ee padlet vind je de foto's en video's die we hebben gemaakt tijdens de workshops en de opening van het TechLab.  

Naar de padlet


TechLab in het nieuws