TechLab

TechLab

Wil je de taal leren spreken van robots? Je eigen animatiefilm maken of een boek tot leven brengen met augmented reality? Dat is vanaf nu mogelijk in het TechLab, een plek in de bieb waar je kunt experimenteren met de nieuwste media en technologie.

Je leert allerlei vaardigheden die passen bij de 21e eeuw, zoals informatievaardigheden, samenwerken en het inzetten van computertaal.

Het TechLab is voor scholen en naschoolse activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 18 jaar.

8 september is de officiële opening van het TechLab

TechLab in Bibliotheek Helmond

In het TechLab op de eerste verdieping van Bibliotheek Helmond ervaar je hoe leuk het is om zelf iets te creëren met nieuwe technologie. Zo kun je aan de slag met het green screen, programmeren aan de robottafel en de wereld ontdekken met virtual reality.

De (digi)taal leren

(digi)taal

Tijdens de activiteiten stimuleren we niet alleen de digitale vaardigheden, maar ook de taalontwikkeling van de kinderen. Zo leren ze bijvoorbeeld hun eigen verhaal te vertellen met het green screen en oefenen ze hun mondelinge taalvaardigheid met het maken van podcasts.

Ga mee op expeditie:

Radio & Podcast maken

Expeditie podcast maken

Wil jij ook praten als een DJ, het nieuws lezen, reclame maken of moppen vertellen op de radio? Ontdek de magie van geluid en jouw eigen stem. In vier middagen leer je hoe je met je stem en geluid een radio-uitzending of podcast (online radio) maakt. Geef je snel op en doe mee in Helmond of Someren.

Activiteiten in het TechLab

CoderDojo

Coderdojo

De Stichting CoderDojo Helmond helpt kinderen en jongeren tussen de 7 en 17 jaar bij het leren maken van: games, websites en het programmeren van robots. Het idee is dat je niet van ons leert, maar dat je elkaar helpt en samen vette dingen maakt. De Dojo's worden gehouden in het TechLab.

Leerlijn digitale geletterdheid voor scholen

(digi)taal

We organiseren niet alleen naschoolse activiteiten en workshops, maar ook groepsbezoeken voor scholen. Voor het onderwijs is een doorgaande leerlijn digitale geletterdheid ontwikkeld waarin taal en technologie geïntegreerd zijn.

Tips voor thuis

TechLab thuistips

Wil je ook thuis aan de slag met techniek? Wij hebben leuke tips voor je op een rijtje gezet.

Ontdek meer

TechLab in het nieuws

Blijf op de hoogte, volg de Bibliotheek Helmond-Peel