TechLab

Zomervakantie in het TechLab

Summerschool

Expedities TechLab

4 bijeenkomsten van 2 uur in 1 week, dat is de TechLab Summerschool. De onderwerpen zijn Lego Spike, Canva of Stopmotion. Meld je snel aan want vol=vol!

Mad Science

Techlab Club

Leer samen met de professor van Mad Science in de zomervakantie in Bibliotheek Helmond, Asten of Someren.
De onderwerpen zijn: licht en kleuren of werken met warmte.

Wat is het TechLab

Wil je de taal leren spreken van robots? Je eigen animatiefilm maken of een boek tot leven brengen met augmented reality? Dat is mogelijk in het TechLab, een plek in de Bibliotheek waar je laagdrempelig kunt experimenteren met de nieuwste media en technologie.

Je leert allerlei vaardigheden die passen bij de 21e eeuw, zoals informatievaardigheden, samenwerken en het inzetten van computertaal. Tegelijkertijd werk je aan je taalvaardigheid: je brengt je eigen verhaal tot leven met de green screen techniek, je werkt aan je mondelinge taalvaardigheid tijdens het maken van podcasts en je leert de taal van programmeren.

In het TechLab organiseren we (na)schoolse activiteiten voor kinderen
in de leeftijd van 7 tot en met 14 jaar.


Leuk en leerzaam in het TechLab

TechLab Digiwijs

TechLab Club

Mediawijsheid en informatievaardigheden staan centraal. Je leert meer over het internet of zelf dingen maken, zoals een bewegend stripboek of kunst in excel.

TechLab Skoolzone

Techlab Skoolzone

Techlab Skoolzone is om de week op woensdagmiddag. Hier kun je terecht voor al je digitale vragen over je werkstuk, boekbespreking of spreekbeurt. Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Coderdojo

TechLab Expedities

Leren programmeren? Dan is CoderDojo echt iets voor jou! Je helpt elkaar en maakt samen toffe dingen. De begeleiding is in handen van CoderDojo Helmond.

Activiteiten voor scholen en kinderopvang

Ontdek meer


Terugblik op activiteiten

Podcastbende in Helmond

Expeditie podcast maken

Praten als een dj, het nieuws lezen, reclame maken of moppen tappen op de radio. De deelnemers aan de Expeditie 'Radio&Podcast maken' hebben laten zien echte radiomakers in de dop te zijn. Het eindresultaat mag er zijn! Luister snel naar de podcast en bekijk alle foto's en video's. 

Expeditie Robotica in 2020

Expeditie Robotica

Wat een leuke Expeditie was dit! De deelnemers behoren nu tot de groep van avontuurlijke technauten. 

Op ee padlet vind je de foto's en video's die we hebben gemaakt tijdens de workshops en de opening van het TechLab.  

Reacties van TechLab deelnemers

In 2020 hebben we een aantal succesvolle expedities en workshops georganiseerd. Werken met video, jezelf in een achtergrond projecteren met een greenscreen en een podcast maken zijn goede voorbeelden van samenwerken, ontdekken en leren voor kinderen.

Een aantal reacties van deelnemers aan de PodCastBende Expeditie van ons TechLab: 

J. vond het leuk en leerzaam om mee te doen. Dank hiervoor! 

Wat ongeloofelijk leuk om de Podcastbende te horen! Ik snap waarom Z. het zo leuk vond! Ik hoop dat jullie het komende jaar nog veel leuke projecten gaan doen!

Bedankt voor de podcast en de mooie foto’s. Erg leuk!!! We
hebben met zijn allen hier gisteren naar zitten luisteren.


TechLab in het nieuws