Ode aan Piep

Ode aan Piep of zijn gaatje… Al bijna anderhalf jaar woont Piep nu in de Bibliotheek van Helmond. Op zijn krukje zit hij, al lezend, op de jeugdafdeling tevreden naar al de talloze boeken te gluren die hij nog niet gelezen heeft.

Waar slaapt Piep?

Ontelbare keren is hij al geknuffeld door langskomende kinderen en hij is uitermate goed in het geven van een “High Five”!
Honderden keren is hij ingekleurd op de kleurplaten met wisselende thema’s; dan weer met voorleesbus Blikkie, met Sinterklaas, met spelende kinderen, maar altijd is het een feestje!
Maar een van de, tot nu toe onopgeloste, mysteriën is en blijft natuurlijk: waar slaapt Piep?

Van het een op het andere moment liep een spoor van muizenpootjes vanaf de klantenservicebalie via de trap naar Piep zijn favoriete plek in de bieb, zijn woonkamer vol met al die prachtige boeken en natuurlijk in het midden ZIJN kruk.
Piep ging blijkbaar ook wel eens met de lift, want ook daar lieten zijn muizenpootjes een spoor achter.
Maar het meest interessant was nog wel het ronde zwarte vlak op het grote houten deel van de klantenservicebalie. Met sierlijke letters stond er “Piepgaatje” boven.
Een aantal jonge bibliotheekbezoekers hoorde ook duidelijk zacht geknaag, geritsel en gepiep. Terwijl wat oudere bibliotheekbezoekers nieuwsgierig vroegen wat “een piepgaatje” is. Wat een uitermate serieuze, althans zo was het bedoeld, verhandeling opleverde over “het gaatje van Piep”.
En hoe Piep het voor elkaar gekregen heeft, mag Peter, Adri of was het Joost weten?..maar op een woensdagmorgen in maart was daar opeens een mooi raampje voor het Piepgaatje.
En als je heeeeel goed kijkt en muisstil bent, dan zou het zomaar kunnen zijn dat je hem daar ziet slapen…..