Kinderdag en BoekStartdag

Op zaterdag 1 juni organiseert de bibliotheek een dag vol leuke activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.

BoekStartdag
De ochtend staat vanaf 9.30 uur in het teken van de allerjongsten: de BoekStartcoaches organiseren speciaal voor 0-4 jarigen en hun ouders de BoekStartdag.

Kinderdag
's Middags zijn alle kinderen welkom tijdens Kinderdag. Van 12.00 tot 15.00 uur kunnen zij gratis deelnemen aan de activiteiten. De activiteiten vinden binnen en buiten plaats: in de bibliotheek en in de Verhalenspeeltuin. We zorgen natuurlijk ook voor een leuk cadeautasje voor de deelnemende kinderen. 


Zaterdag 1 juni ~ BoekStartdag 10.00 - 12.00 uur ~ Kinderdag 12.00 - 15.00 uur ~ Bibliotheek Helmond en Verhalenspeeltuin

Voor alle kinderen!

Mad Science: Chemische reacties

""

Alles is opgebouwd uit atomen en moleculen. Atomen zijn piepkleine bolletjes waaruit alles bestaat. Zelfs dingen die je niet kan zien, maar alleen kan voelen zoals lucht! Duik in de fascinerende wereld van moleculen en experimenteer met verschillende stoffen om een chemische reactie te veroorzaken.

Meer informatie

Workshop: Maak je eigen boekenlegger

Een boek lezen is altijd fijn. Je heerlijk onderdompelen in al die leuke avonturen. Maar soms moet je een boek even wegleggen om iets anders te doen. Dan is het handig om daar een mooie boekenlegger voor te hebben. Die gaan we tijdens deze workshop zelf maken! Voor alle leeftijden.

Meer informatie

Verhalenspeeltuin: Dans je los!

Eén geweldig 'materiaal' hebben we altijd bij ons: het lichaam! Samen met Djessy Huiszoon ga je spelenderwijs ontdekken welke mogelijkheden je allemaal hebt met het lichaam en wat het lichaam jou kan vertellen. Bewegen op muziek en vooral plezier maken staat voorop. Voor kinderen van 6-12 jaar.

Meer informatie

Ben jij een aanstaande ouder of heb je een kind tussen de 0 en 4 jaar? Dan mag je dit niet missen!

Ga samen met jouw kind op ontdekkingstocht door en rondom de bibliotheek en ontdek welke leuke activiteiten, materialen en methodes er allemaal zijn!

Ga in gesprek met verschillende deskundigen, waaronder een de Lactatiekundige, Babyconsulent, GGD, Humanitas Home-Start en Happje. Deze experts weten alles over de ontwikkeling van jonge kinderen en wat je kan tegenkomen bij het ouderschap, maar zijn ook erg betrokken bij wat er leeft bij aanstaande ouders en ouders van jonge kinderen.

Deze dag zijn ook onze BoekStartcoaches aanwezig en zij kunnen je veel vertellen over welke boeken en andere materialen geschikt zijn voor welke leeftijd.

Inge en Femke van Logopedie Odekerken zijn er deze ochtend ook en geven een workshop over hoe je de taalontwikkeling kan stimuleren door middel van spelvormen.

Daarnaast hebben we veel leuke muzikale activiteiten, met Muziek Fantastique en Joke van Loon. Ook kan je met je kind aansluiten bij Boekjes & Proefjes, waar leuke experimenten worden gedaan.

Boekjes&Proefjes: Feest!

Vandaag is het feest in het Techlab! Met een prentenboek gaan we samen ontdekken dat er allemaal bij een feestje hoort. We gaan koekjes versieren, slingers maken, kroontjes maken, muziek maken en ballonnen opblazen.

Meer informatie

Zing en dans maar mee!

Komen jullie mee muziek maken? Joke van Loon verzorgt speciaal voor 0-4-jarigen een muziekworkshop. Kom zingen, bewegen en spelen op kleine muziekinstrumenten en vooral samen plezier maken!

Meer informatie

Muziek Fantastique

Voorlezen en muziekplezier voor kindjes van 0-4 jaar. Elja van Muziek Fantastique voegt muziek toe aan de prentenboeken van Lucy Cousins. Door de leuke, muzikale elementen worden de kinderen helemaal meegenomen in het verhaal.

Meer informatie

Voorleesbus Blikkie

Tijdens de BoekStartdag kan Voorleesbus Blikkie natuurlijk niet ontbreken! Kom jij Blikkie een bezoekje brengen en luisteren naar een mooi verhaal.

Meer informatie

BoekStart-café

Naast leuke activiteiten voor de jongste kinderen zijn er ook veel deskundigen aanwezig die jou interessante tips kunnen geven over je kindje.

Meer informatie

Binnen én buiten!

Tijdens de Kinderdag en BoekStartdag organiseren we niet alleen activiteiten in de bibliotheek, maar ook buiten in de Verhalenspeeltuin. Zo kun je ook klimmen en klauteren in de speeltuin. Als je de QR codes op de paaltjes scant, kun je kijken en luisteren naar de verhalen die Piep van de Bieb beleeft met zijn vriendjes!

Meer over de Verhalenspeeltuin


Partners