Media Ukkie Dagen

Ontspannen met media

Media hebben effect op je ukkie. Ze kunnen jou en je kleintje helpen ontspannen, maar ook een bron van onrust zijn. Wanneer hebben welke welke media het juiste effect? En wanneer kun je beter even zonder?

Om kinderen en opvoeders met die vraag te helpen, gaan de Media Ukkie Dagen van 5 t/m 12 april 2024 over de invloed van media op ontspanning. Met concrete tips vinden je kind en jij de juiste balans voor jullie situatie.

Oudercafé: de Cyberjuf

De cyberjuf komt bij ons op bezoek en neemt ouders mee in het thema van dit jaar: ontspannen met media.

De rol van ouder staat in de lezing centraal en de belangrijke taak die zij hebben in het begeleiden van hun kinderen in het gezond laten opgroeien met media. Vragen zoals: hoe ziet die rol eruit en hoe moet ik dat dan doen? worden beantwoord.

Deze lezing biedt een waardevolle gelegenheid voor ouders om te leren en te groeien in mediawijsheid en bewustzijn.

11 april 2024
19:30 - 20:30 uur
Bibliotheek Asten
€2,50

Meld je aan

Boekjes&Babbels: Samen slim met Bereslim

Wil je meer handvaten hoe je aan de slag kunt gaan met een digitaal prentenboek? Wil je weten wat voor voordelen een digitaal prentenboek heeft op de taalontwikkeling van jouw kind? Meld je dan gratis aan!

Bekijk alle data

Bereslim

Media Ukkie Dagen leestips 💡

Voor kinderen | boeken over media en ontspanning 📚 💃Voorlezen en samen luisteren 🗣️

Voorleesfilmpjes van Bereslim

Bij Bereslim kijk én luister je samen naar mooie prentenboeken, soms ook in het Engels. Log in met je bibliotheekpas en word ook Bereslim.

Neem een kijkje bij Bereslim

Prentenboeken in alle talen

Prentenboeken in alle talen

Kies een boek en kijk in welke talen en dialecten deze beschikbaar is. Laat je voorlezen in de taal die je wilt! Er zijn verschillende prentenboeken in wel 50 talen.

Ga naar de voorleesboeken


Filmpjes over mediaopvoeding 📹

Leuk en veilig mediagebruik 💎

Hoe kun je apparaten samen met je kind op een goede manier gebruiken? Kijk hier naar de uitleg van de MediaDiamant gepresenteerd door Fiona.

Jouw wereld vol media 👶

In deze videoboodschap probeert een vader zijn dochtertje wegwijs te maken in de wereld van media. Bekijk welke tips je aan je kind kunt geven.