Leeskring collectie

In het werkgebied van de Bibliotheek Helmond-Peel zijn veel leeskringen actief. Deze leeskringen kunnen gebruik maken van de door de bibliotheken in Noord-Brabant speciaal voor leeskringen samengestelde collectie boeken.

Wat kan de bibliotheek voor leeskringen betekenen?

Bij de bibliotheek is een gratis (digitale) lijst 2023-2024 (pdf) verkrijgbaar met titels die bij leeskringen populair zijn. Daarmee kan een leeskring voor een heel jaar boektitels reserveren.

Meld je leesclub gratis aan
Per titel reserveer je minimaal 6 en maximaal 12 exemplaren. Na inlevering van het reserveringsformulier ontvangt je leeskring de definitieve toezeggingen voor het leesseizoen 2022-2023. Je komt vervolgens op de afgesproken datum je pakket ophalen om dit voor maximaal 6 weken te lenen.

Is jouw leeskring nog niet geregistreerd? Regel dit dan nu meteen. Elke leeskring kan zich aanmelden via info@bibliotheekhelmondpeel om vervolgens meteen gebruik te maken van deze service.

Wat kost deze service?
Iedere leeskring ontvangt gratis een speciale bibliotheekpas en betaalt per afgenomen boekexemplaar € 3,00.


e-books: je leent ze met ons Zorgeloos lenen abonnement

Een alternatief voor het lenen van meerdere exemplaren van hetzelfde boek is het lenen van e-books bij de onlinebibliotheek. De beschikbare e-books zijn nooit uitgeleend en kunnen door meerdere leden tegelijkertijd geleend worden. Soms is er ook een luisterboekversie van het boek beschikbaar.

Voor het lenen van e-books en luisterboeken van de online Bibliotheek heb je een lidmaatschap van de Bibliotheek nodig.

Meer e-books voor leeskringen