Onze filmcollectie

Nieuwe DVD

Bibliotheek heeft een ruime collectie films, zowel voor volwassenen als voor de jeugd. Elke maand publiceren wij een overzicht van de nieuwe aanwinsten in onze filmcollectie.

Muziek in de Bibliotheek

Bibliotheek Helmond-Peel heeft een collectie cd's en muziekdvd's. De muziekcollectie is gecentraliseerd in de Bibliotheek in Helmond.

Muziekweb: luisteren in de bieb

Vind je favoriete liedjes en ontdek nieuwe muziek op Muziekweb. De gids biedt alles om je smaak te ontwikkelen op het gebied van klassiek, jazz, wereldmuziek en pop.

Muziekweb is dé muziekbibliotheek van Nederland. In de catalogus vind je ruim 7 miljoen nummers. Gebruik gratis een van de speciale luisterplekken in de Bibliotheek of luister op je eigen apparaat in de Bibliotheek!

Let op: alleen te gebruiken in de Bibliotheek.

e-books kunst en cultuur

Meer e-books kunst en cultuur

Film niet gevonden in onze collectie?

Vind je favoriete films en series op Filmbieb! De films die je op Filmbieb ziet, kun je aanvragen met je bibliotheekabonnement.

Boek of Film? E-books boekverfilmingen

Meer e-books verfilmde boeken

Muziekweb voor thuis

Muziekweb biedt onze leden een landelijke dienst om muziek te lenen die niet in de collectie van bibliotheek Helmond-Peel aanwezig is. Cd’s, lp’s en muziek-dvd’s kunnen 7 dagen per week, 24 uur per dag aangevraagd en naar je bibliotheek verstuurd worden. Momenteel zijn er zo'n 600.000 cd's, 300.000 lp’s en 30.000 muziekdvd's te leen.

Log in met het nummer van je bibliotheekpas (49300.....) en volg de instructies.

Muzieknieuws

 1. Muzikale wereldreis (7): De doedoek

  Deze aflevering van de 'Muzikale wereldreis' gaat over een blaasinstrument dat karakteristiek is voor Armenië: de doedoek, duduk of doudouk. In de filmmuziek hoor je dit bijzondere volksinstrument ook...

  25 maart 2020

  Bekijk details van Muzikale wereldreis (7): De doedoek

 2. Van Eigen Bodem: Lentekriebels

  Wie kijkt er niet uit naar de lente? Op een enkele hooikoortspatiënt na houdt iedereen van het seizoen waarin alles weer groeit en bloeit. De lente heeft ontelbaar veel muzikanten geïnspireerd om liedjes...

  24 maart 2020

  Bekijk details van Van Eigen Bodem: Lentekriebels

 3. Basiscollectie klassiek: Bachs Markuspassion

  Bach zou vijf passies hebben gecomponeerd, waaronder één dubbelkorige passie. Dat stond althans in Bachs necrologie van 1754. Met die dubbelkorige passie wordt uiteraard de Matthäuspassion bedoeld. Verder...

  17 maart 2020

  Bekijk details van Basiscollectie klassiek: Bachs Markuspassion