Onze filmcollectie

Nieuwe DVD

De Bibliotheek heeft een ruime collectie films, zowel voor volwassenen als voor de jeugd. Elke maand publiceren wij een overzicht van de nieuwe aanwinsten in onze filmcollectie.

Muziekweb voor thuis

Muziekweb

Muziekweb biedt onze leden een landelijke dienst om muziek te lenen die niet in de collectie van de Bibliotheek Helmond-Peel aanwezig is. Je kunt cd’s, lp’s en muziek-dvd’s aanvragen en naar je bibliotheeklocatie laten versturen. Momenteel zijn er zo'n 600.000 cd's, 300.000 lp’s en 30.000 muziekdvd's te leen.

Log in met het nummer van je bibliotheekpas (49300.....) en volg de instructies.

Film niet gevonden in onze collectie?

Filmbieb

Vind je favoriete films en series op Filmbieb! De films die je op Filmbieb ziet, kun je aanvragen met je bibliotheekabonnement.

Boek of Film? E-books boekverfilmingen

Meer e-books verfilmde boeken

e-books kunst en cultuur

Meer e-books kunst en cultuur

Muziekweb: luisteren in de bieb

Muziekweb luisteren

Vind je favoriete liedjes en ontdek nieuwe muziek op Muziekweb. De gids biedt alles om je smaak te ontwikkelen op het gebied van klassiek, jazz, wereldmuziek en pop.

Muziekweb is dé muziekbibliotheek van Nederland. In de catalogus vind je ruim 7 miljoen nummers. Gebruik gratis een van de speciale luisterplekken in de Bibliotheek of luister op je eigen apparaat in de Bibliotheek!

Let op: alleen te gebruiken in de Bibliotheek.

Muzieknieuws

 1. Curiosa: Gregoriaans in popmuziek

  Gregoriaans spreekt nog altijd tot de verbeelding, en dat is niet gek voor muziek die al bijna 1300 jaar oud is. Om de zoveel jaar verschijnt er wel een cd met gregoriaans die een groter publiek bereikt....

  11 juni 2021

  Bekijk details van Curiosa: Gregoriaans in popmuziek

 2. Van Eigen Bodem: Zingende voetballers

  Met het EK 2021 voor de deur gaat deze aflevering van Van Eigen Bodem over voetbal. Dit keer gelukkig geen saaie tactiekbesprekingen, maar gewoon lekkere muziek. Vijf nummers van Nederlandse voetballers...

  11 juni 2021

  Bekijk details van Van Eigen Bodem: Zingende voetballers