Onze filmcollectie

Nieuwe DVD

De Bibliotheek heeft een ruime collectie films, zowel voor volwassenen als voor de jeugd. Elke maand publiceren wij een overzicht van de nieuwe aanwinsten in onze filmcollectie.

Nieuwe DVD's in bibliotheek Helmond-Peel

Muziekweb voor thuis

Muziekweb

Muziekweb biedt onze leden een landelijke dienst om muziek te lenen die niet in de collectie van de Bibliotheek Helmond-Peel aanwezig is. Je kunt cd’s, lp’s en muziek-dvd’s aanvragen en naar je bibliotheeklocatie laten versturen. Momenteel zijn er zo'n 600.000 cd's, 300.000 lp’s en 30.000 muziekdvd's te leen.

Log in met het nummer van je bibliotheekpas (49300.....) en volg de instructies.

Aanvragen bij Muziekweb

Film niet gevonden in onze collectie?

Filmbieb

Vind je favoriete films en series op Filmbieb! De films die je op Filmbieb ziet, kun je aanvragen met je bibliotheekabonnement.

Naar filmbieb

Boek of Film? E-books boekverfilmingen

Meer e-books verfilmde boeken

e-books kunst en cultuur

Meer e-books kunst en cultuur

Muziekweb: luisteren in de bieb

Muziekweb luisteren

Vind je favoriete liedjes en ontdek nieuwe muziek op Muziekweb. De gids biedt alles om je smaak te ontwikkelen op het gebied van klassiek, jazz, wereldmuziek en pop.

Muziekweb is dé muziekbibliotheek van Nederland. In de catalogus vind je ruim 7 miljoen nummers. Gebruik gratis een van de speciale luisterplekken in de Bibliotheek of luister op je eigen apparaat in de Bibliotheek!

Naar Muziekweb

Let op: alleen te gebruiken in de Bibliotheek.

Muzieknieuws

 1. Popmuziek: Nederlandse namen op Pinkpop 2024

  Op 21, 22 en 23 juni 2024 reizen tienduizenden bezoekers weer af naar Landgraaf in Limburg om te genieten van het oudste popfestival van Nederland: Pinkpop. Je kunt op het evenement genieten van grote...

  17 juni 2024

 2. Zeeland: Het DNA van Danny Vera

  Zijn stemgeluid roept herinneringen op aan Chris Isaak en Roy Orbison. Met zijn nummers schakelt hij met gemak tussen pop, country, americana en rockabilly. De Zeeuwse muzikant Danny Vera is niet meer...

  12 juni 2024

 3. Klassiek: Charles-Marie Widor

  Charles-Marie Widor, iedereen kent hem. Hij componeerde de beroemdste Toccata ooit, op die van Bach na. Widors wervelende orgelstuk heeft heel wat bruidsparen begeleid naar de uitgang van de kerk. Maar...

  7 juni 2024