Digitale bronnen aangeboden door de Bibliotheek

De Bibliotheek biedt toegang tot digitale bronnen op het gebied van schrijvers en boeken, taal, studeren en actualiteit. Deze databanken zijn te raadplegen in de Bibliotheek. Het is ook mogelijk de teksten af te drukken of naar jezelf te mailen.

Bibliotheekleden kunnen deze digitale bronnen ook thuis gebruiken.
Je krijgt dan eerst een inlogscherm (pasnummer en geboortedatum ddmmjjjj) en daarna kun je ook thuis de informatie raadplegen.

Oefenexamens Rijbewijs

Oefenexamens Rijbewijs

Digitaal oefenprogramma theorie Rijbewijs. In de Bibliotheek kan geoefend worden met proefexamens voor bromfiets, motor en auto.

Consumentengids online

Consumentenbond online

Producten vergelijken en objectieve tests inzien; dat kan bij de Consumentenbond.

Het Financieele Dagblad

Het Financieele Dagblad

Lees en doorzoek artikelen uit het Financieele Dagblad (ouder dan 3 dagen en tot 13 maanden terug).
Ook voor thuisgebruik!

DocsOnline

DocsOnline

DocsOnline biedt 20 door bibliothecarissen geselecteerde documentaires. De documentaires sluiten zoveel mogelijk aan bij actuele onderwerpen die met name voor het onderwijs interessant kunnen zijn.

Uittrekselbank

Naar uittrekselbank

De Uittrekselbank van NBD Biblion bevat uittreksels van Nederlandstalige en buitenlandse literatuur. 

LiteRom Wereldliteratuur

LiteRom Wereldliteratuur

De LiteRom Wereldliteratuur bevat recensies van boeken en artikelen over buitenlandse schrijvers die zijn gepubliceerd in Nederlandse en Belgische dag- en weekbladen.

Woordenboeken

Naar Van Dale woordenboeken

De vertaling of de betekenis van een woord in het Nederlands, Engels, Duits, Frans. Portugees, Spaans of Zweeds opzoeken in de digitale woordenboeken van Van Dale. Met voorbeeldbrieven.

Publiekwijzer

Publiekwijzer - zoeken naar tijdschriften, boeken en andere bronnen

Met de OCLC Publiekwijzer zoek je in alle catalogi van alle Nederlandse bibliotheken.

Literatuurplein

Literatuurplein

Deze website is een digitaal kennis- en ontmoetingsplein voor literatuurminnend Nederland. Het richt zich zowel tot lezers die op zoek zijn naar informatie of op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen als tot de lezers die door deelnemen aan leeskringen, literaire cursussen of schrijfcursussen ook actief in de weer zijn met literatuur.

Studie Winkler Prins Online

Studie Winkler Prins online

De encyclopedieartikelen van de Studie Winkler Prins zijn in de Bibliotheek doorzoekbaar. Vanuit thuis beschikbaar na inlog met de bibliotheekpas. De Studie Winkler Prins is geschikt vanaf 10 jaar.

Actuele Documentatiebank

Actuele Documentatiebank

Een compleet overzicht van actuele dossiers over veelgevraagde onderwerpen uit het nieuws.

Digitale bibliotheek voor de Nederlandse letteren

Digitale bibliotheek voor de Nederlandse letteren

De Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) is een digitale collectie van teksten die behoren tot de Nederlandse letterkunde, taalkunde en cultuurgeschiedenis van de vroegste tijd tot heden.

Delpher historische kalender

Lezen voor de lijst

Lezen voor de lijst

Zoek je een leesboek voor school? Met Lezen voor de lijst helpen wij je om het boek, e-book of luisterboek te kiezen dat bij je past. De boeken zijn ingedeeld op niveau en genre. Heel handig!

Digitale etalages

Digitale etalages

Digitale etalages zijn een portal naar themawebsites van Bibliotheken met een unieke (boeken)collectie. Er zijn diverse etalages, bijvoorbeeld, Energie, Architectuur en stedenbouw, Design en kunst, Muziek maken, Opvoeding en onderwijs.