Digitale bronnen: volledige toegang in onze vestigingen

Sommige bronnen op deze pagina zijn alleen te raadplegen binnen de muren van de Bibliotheek in Asten, Deurne, Helmond en Someren. Je kunt de informatie wel altijd afdrukken of mailen.

 

Oefenexamens Rijbewijs

Oefenexamens Rijbewijs

Digitaal oefenprogramma theorie Rijbewijs. In de Bibliotheek kan geoefend worden met proefexamens voor bromfiets, motor en auto.

Consumentengids online

Consumentenbond online

Producten vergelijken en objectieve tests inzien; dat kan bij de Consumentenbond.

Het Financieele Dagblad

Het Financieele Dagblad

Lees en doorzoek artikelen uit het Financieele Dagblad (ouder dan 3 dagen en tot 13 maanden terug).
Ook voor thuisgebruik!

LiteRom Wereldliteratuur

LiteRom Wereldliteratuur

De LiteRom Wereldliteratuur bevat recensies van boeken en artikelen over buitenlandse schrijvers die zijn gepubliceerd in Nederlandse en Belgische dag- en weekbladen.

Woordenboeken

Naar Van Dale woordenboeken

De vertaling of de betekenis van een woord in het Nederlands, Engels, Duits, Frans. Portugees, Spaans of Zweeds opzoeken in de digitale woordenboeken van Van Dale. Met voorbeeldbrieven.

Publiekwijzer

Publiekwijzer - zoeken naar tijdschriften, boeken en andere bronnen

Met de OCLC Publiekwijzer zoek je in alle catalogi van alle Nederlandse bibliotheken.

Literatuurplein

Literatuurplein

Deze website is een digitaal kennis- en ontmoetingsplein voor literatuurminnend Nederland. Het richt zich zowel tot lezers die op zoek zijn naar informatie of op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen als tot de lezers die door deelnemen aan leeskringen, literaire cursussen of schrijfcursussen ook actief in de weer zijn met literatuur.

Studie Winkler Prins Online

Studie Winkler Prins online

De encyclopedieartikelen van de Studie Winkler Prins zijn in de Bibliotheek doorzoekbaar. Vanuit thuis beschikbaar na inlog met de bibliotheekpas. De Studie Winkler Prins is geschikt vanaf 10 jaar.

Actuele Documentatiebank

Actuele Documentatiebank

Een compleet overzicht van actuele dossiers over veelgevraagde onderwerpen uit het nieuws.

Digitale bibliotheek voor de Nederlandse letteren

Digitale bibliotheek voor de Nederlandse letteren

De Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) is een digitale collectie van teksten die behoren tot de Nederlandse letterkunde, taalkunde en cultuurgeschiedenis van de vroegste tijd tot heden.

Delpher historische kalender

Muziekweb: luisteren in de bieb

Muziekweb is dé muziekbibliotheek van Nederland.
In al onze bibliotheekvestigingen kunnen muziekliefhebbers met Muziekweb in de bibliotheek direct uit zes miljoen volledige nummers kiezen en luisteren. Ideaal om je smaak te verbreden en kennis te verdiepen. Gebruik gratis een van de speciale luisterplekken in de bibliotheek of luister op je eigen apparaat in de bibliotheek!