Digitale bronnen: volledige toegang in onze vestigingen

De digitale bronnen op deze pagina zijn te raadplegen binnen de muren van de vestigingen van Bibliotheek Helmond-Peel in Asten, Deurne, Helmond en Someren. De bibliotheek heeft abonnementen op deze on-line databanken. Het raadplegen kan op de internetcomputers in de bibliotheek of op zelf meegebrachte apparaten zoals laptops of tablets.

Het is, binnen de bibliotheek, mogelijk om de informatie af te drukken, te mailen naar jezelf of op te slaan op een usb-stick. 

LiteRom

Oefenexamens Rijbewijs

Oefenexamens Rijbewijs

Digitaal oefenprogramma theorie Rijbewijs. In de Bibliotheek kan geoefend worden met proefexamens voor bromfiets, motor en auto.

Consumentengids online

Consumentenbond online

Producten vergelijken en objectieve tests inzien; dat kan bij de Consumentenbond.

LiteRom Wereldliteratuur

LiteRom Wereldliteratuur

De LiteRom Wereldliteratuur bevat recensies van boeken en artikelen over buitenlandse schrijvers die zijn gepubliceerd in Nederlandse en Belgische dag- en weekbladen.

Woordenboeken

Naar Van Dale woordenboeken

De vertaling of de betekenis van een woord in het Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans is snel op te zoeken in de digitale woordenboeken van Van Dale.

Uittrekselbank

Naar uittrekselbank

Ook vanaf thuis en op school te raadplegen!

Publiekwijzer

Publiekwijzer - zoeken naar tijdschriften, boeken en andere bronnen

Met de OCLC Publiekwijzer zoek je in alle catalogi van alle Nederlandse bibliotheken.

Grote Winkler Prins Online

Grote Winkler Prins online

Digitale encyclopedie Winkler Prins in 3 varianten. De Grote Winkler Prins is geschikt vanaf 15 jaar, de Studie Winkler Prins vanaf 10 jaar en de Junior Winkler Prins vanaf 6 jaar.

Actuele Documentatiebank

Actuele Documentatiebank

Een compleet overzicht van actuele dossiers over veelgevraagde onderwerpen uit het nieuws.

Digitale bibliotheek voor de Nederlandse letteren

Digitale bibliotheek voor de Nederlandse letteren

De Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) is een digitale collectie van teksten die behoren tot de Nederlandse letterkunde, taalkunde en cultuurgeschiedenis van de vroegste tijd tot heden.

Delpher historische kalender

Muziekweb: luisteren in de bieb

Muziekweb is dé muziekbibliotheek van Nederland.
In al onze bibliotheekvestigingen kunnen muziekliefhebbers met Muziekweb in de bibliotheek direct uit zes miljoen volledige nummers kiezen en luisteren. Ideaal om je smaak te verbreden en kennis te verdiepen. Gebruik gratis een van de speciale luisterplekken in de bibliotheek of luister op je eigen apparaat in de bibliotheek!