TechBizz: kinderen ontdekken de mogelijkheden van Brainport

Gepubliceerd op: 6 april 2023 10:18

Van wie kun je het beste leren hoe techniek en wetenschap in elkaar zitten dan van de experts zelf? Daarom start de Bibliotheek Helmond-Peel op 26 april met een nieuw project voor kinderen: TechBizz.

Iedere laatste woensdag van de maand verzorgt een technisch bedrijf een gave workshop in het TechLab in Bibliotheek Helmond. Kinderen van 6 tot 13 jaar leren bijvoorbeeld hoe ze sleutelen aan machines, nieuwe apparaten ontwikkelen of hoe ze een datacenter bouwen. Belangrijk, want onze regio is wereldwijd koploper binnen de techniek en biedt dus veel kansen voor onze jongeren.

TechLab

Iedere laatste woensdag van de maand staat er een ander techbedrijf uit de regio in de spotlights. Het TechLab van de bibliotheek is een plek om de vooroordelen over wetenschap en techniek weg te nemen en biedt de bedrijven een laagdrempelige plek om kinderen te laten zien en te laten ervaren wat het werk inhoudt. Joyce Klumpers, Community Librarian bij de Bibliotheek Helmond-Peel, vertelt: “Door TechBizz toe te voegen aan ons programma van het TechLab, willen we kinderen een kans geven om te laten zien wat je allemaal kunt doen binnen techniek. Techniek is ontzettend divers. Het gaat niet alleen om programmeren, je kunt bijvoorbeeld ook heel veel met je handen doen.”

Samenwerking

De bibliotheek werkt graag samen met de (maak)bedrijven uit de regio. Volgens Joyce is dit een krachtige samenwerking: “De bedrijven hebben de mensen en de kennis in huis. Wij hebben de kinderen en een geschikte locatie. We bundelen de krachten en gaan samen aan de slag om kinderen kennis te laten maken met de veelzijdigheid die de Brainportregio te bieden heeft.”

Brainport

Het werkgebied van de Bibliotheek Helmond-Peel maakt deel uit van Brainport Eindhoven. De meest complexe en geavanceerde machines, producten en innovaties worden hier bedacht en gemaakt. “Dit biedt heel veel kansen voor onze jongeren,” volgens Joyce. “Daarom willen we kinderen op zo jong mogelijke leeftijd kennis laten maken met de mogelijkheden.”

Meer informatie

Wil je meer informatie, de verschillende bedrijven die meedoen bekijken of je (klein)kind aanmelden? Kijk dan in onze activiteitenshop