BoekStartcoaches benadrukken belang van lezen met je baby op consultatiebureaus

Gepubliceerd op: 29 september 2022 11:14

Sinds enkele weken heeft de Bibliotheek Helmond-Peel BoekStartcoaches die op vaste momenten in de week aanwezig zijn op de consultatiebureaus in Helmond. De BoekStartcoaches gaan in gesprek met ouders van baby’s om hen bewust te maken van het plezier én het belang van voorlezen.

Officiële start

De officiële start van de BoekStartcoaches op deconsultatiebureaus werd op 29 september afgetrapt tijdens een werkbezoek van wethouder Cathalijne Dortmans van de gemeente Helmond. In het wijkgebouw aan de Generaal Snijdersstraat ondertekenen Floor Engelen, manager publieke gezondheidszorg GGD Brabant- zuidoost en Robin Verleisdonk, directeur-bestuurder van de Bibliotheek Helmond-Peel, de samenwerkingsovereenkomst ‘BoekStart op het consultatiebureau’.  

Waarvoor kun je terecht bij de BoekStartcoach?

Ouders die het consultatiebureau bezoeken, kunnen gratis terecht bij de BoekStartcoach. De BoekStartcoaches willen door bewustwording bij de ouders werken aan het voorkomen van taalachterstanden bij de allerjongste kinderen.

Voorlezen kan een grote rol spelen bij de taalontwikkeling van hun kindje en de hechting met hun kindje. Daarnaast willen ze ouders ook het plezier laten ervaren van samen met boekjes bezig zijn.

Welke consultatiebureaus doen mee?

De BoekStartcoaches zijn op vaste momenten in de week aanwezig op de volgende consultatiebureaus:
· Pannehoeve
· Brandevoort
· Generaal Snijdersstraat
· Westwijzer
· Rijpelberg

Supermooi project waar we meteen alle vertrouwen in hadden, vandaar de keuze om dit meteen op alle consultatiebureaus in te voeren Lezen heeft voor mij zoveel betekend , en ik wil voor alle kinderen de kennismaking met boeken mogelijk maken.  

— Wethouder Dortmans

Staat jouw consultatiebureau hier niet bij? Of kom je niet (meer) op een consultatiebureau, maar wil je wel graag tips over (voor)lezen en taalontwikkeling? Dan kun je terecht bij het maandelijkse inloopspreekuur van de BoekStartcoaches in de Bibliotheek in Helmond. 

Meer informatie

Meer informatie over BoekStart en de coaches vind je op www.bibliotheekhelmondpeel.nl/boekstart

BoekStartcoaches op het consultatiebureau is mede mogelijk gemaakt door een extra subsidie van de Gemeente Helmond.