Taalhuis en Taalpunten

Bij het Taalhuis en de Taalpunten kan iedereen terecht die aan de slag wil met de Nederlandse taal.

Met iets meer taal, rekenen en digitale vaardigheden krijg je meer kansen. Je kunt makkelijker een lekker recept klaar maken of met een handleiding een apparaat repareren. Je kunt je (klein)kinderen voorlezen bijvoorbeeld. Ook ben je meer zelfstandig als de hulp van je kinderen of partner er op enig moment niet meer is. En je hebt meer zelfvertrouwen als je iets met een bedrijf moet regelen. Met iets meer taal, digitaal of rekenen kun je dus veel meer!

We helpen je met:

  • Oefenen met lezen, schrijven en praten
  • Brieven en formulieren begrijpen
  • Je kind of kleinkind leren voorlezen
  • Het nieuws beter begrijpen

Locaties

Taalhuis
Bibliotheek Helmond
Watermolenwal 11, Helmond

Taalpunten
Biblioteek Asten
Kerkstraat 10, Asten
0493 69 16 52

Bibliotheek Someren
Molenstraat 12, Someren
0493 49 28 28

Taalhuis Helmond

Taalhuis Helmond helpt mensen met beter leren lezen, schrijven en spreken. Ook helpen ze bij het beter leren omgaan met een computer, telefoon of tablet. Hulp bij rekenen kan ook. Wil je hulp of ken je iemand die hulp kan gebruiken? Kijk op www.taalhuis.nl of neem contact op via info@taalhuishelmond.nl

Voor werkgevers en Helmondse organisaties

Werkgevers of andere organisaties die veel contact hebben met inwoners van Helmond – denk aan woningcorporaties, zorgorganisaties, onderwijsinstellingen, etc. - kunnen ook terecht bij het Taalhuis. Ze leren medewerkers om dit te signaleren en bespreekbaar te maken. Én uiteraard helpen ze medewerkers graag bij het leren van lezen, schrijven, rekenen of het gebruik van digitale hulpmiddelen. Want ook voor werkgevers betekent taal écht meer. Meer veiligheid op de werkvloer, betrokkenheid en productiviteit bijvoorbeeld.