Belastingaangifte doen in de Bibliotheek

Gepubliceerd op: 9 maart 2017 15:10

Belastingaangifte doen in de Bibliotheek

Zelf belastingaangifte doen? In de Bibliotheek kun je terecht voor gratis computer- en internetgebruik! Ook niet-leden van de Bibliotheek kunnen kosteloos gebruikmaken van deze service.

Rond 1 maart krijg je bericht van de Belastingdienst over de belastingaangifte. Je moet vóór 1 mei aangifte doen voor de inkomstenbelasting. Dat gaat via de online omgeving van de Belastingdienst. Wil je zelf aangifte doen, maar heb je thuis geen (veilige) computer of internet? Kom dan naar de Bibliotheek in Asten, Deurne, Helmond of Someren. Hier kun je voor je aangifte voor de inkomstenbelasting of om toeslagen aan te vragen gratis een computer gebruiken. Ook kun je hier je belastingaangifte printen. Deze service is ook gratis als je geen lid bent van de Bibliotheek Helmond-Peel. Je kunt hiervoor terecht bij de klantenservice balie in de bibliotheek. Bibliotheekmedewerkers kunnen algemene hulp verlenen bij problemen, bijvoorbeeld als de computer niet goed werkt. Medewerkers vullen de aangifte niet in en kunnen ook geen inhoudelijk hulp bieden hierbij. Op onze speciale belastingpagina vind je informatie over maatschappelijke organisaties die hulp bij aangifte bieden.

Veilig online in de Bibliotheek
Al onze computers voldoen aan de (informatie)beveiligingseisen die de Belastingdienst heeft opgesteld voor belasting- en toeslagzaken doen in de bibliotheek.

Spreekuren en cursussen computer, internet en digitale overheid
De Bibliotheek Helmond-Peel biedt digitale hulp en basiscursussen internet voor iedereen die wil leren om zelf beter om te gaan met het internet. Bijvoorbeeld digitale spreekuren voor computervragen en de cursus Klik&Tik. Je leert de computer opstarten, typen en het versturen van een e-mail. Daarnaast start in april de gratis cursus Digisterker voor het leren werken met de elektronische overheid. Na deze cursus kunnen de deelnemers beter zelfstandig gebruikmaken van de elektronische dienstverlening van bijvoorbeeld gemeente, UWV en Belastingdienst.