Nationale Voorleesdagen

Van 20 januari tot en met 30 januari is het weer tijd voor de Nationale Voorleesdagen!
Dit jaar staat het Prentenboek van het Jaar ‘Coco kan het!’ centraal.

Knuffeltje cadeau

Elk kind een eigen bibliotheekpas.
Alle kinderen t/m 6 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen online lid worden van de Bibliotheek krijgen een vingerpoppetje van Coco, de hoofdpersoon uit 'Coco kan het!' cadeau!

Voorlezen maakt je leuker!

Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Bekijk deze tips om het meeste uit dit speciale kwartiertje te halen.

Prentenboek van het Jaar

Coco kan het! is het Prentenboek van het Jaar, geschreven door Loes Riphagen.
Het boek gaat over moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt. Alle babyvogels zijn al uitgevlogen, maar Coco vindt het veel te spannend om haar vleugeltjes uit te slaan. Gaat het Coco lukken om te vliegen?


Dans en zing mee met Coco

Dans en zing mee met het vrolijke liedje 'Coco kan het!' speciaal geschreven voor De Nationale Voorleesdagen. Het liedje is geschreven en gecomponeerd door Thijs Borsten, gezongen door Gerson Main.
Beluister het via Spotify, Apple music, Deezer en YouTube Music. 

De Digitale Voorleestas

Digitale Voorleestas Coco

Lees mee vanuit de Digitale Voorleestas met een boek & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van dit mooie prentenboek.


Prentenboeken Top 10 2021


Knutseltips

Met een beker, zwarte verf en gekleurd papier knutsel je thuis de mooiste Coco's.
Of bekijk de knutseltips op de website van de schrijfster van 'Coco kan het', Loes Riphagen.

Koninklijk voorleesontbijt

H.K.H. Prinses Laurentien was dit jaar speciaal voor de start van De Nationale Voorleesdagen te zien op TV met een Voorleesontbijt. In een videocall las zij 25 kinderen thuis voor. De aflevering ‘Voorlezen’ van Zin in Zappelin kun je via deze link terugkijken.

Sing along met Coco

Zing mee! Met deze speciale Sing Along-video leer je op een leuke en makkelijke manier meezingen met het officiële liedje bij Prentenboek van het Jaar 2021 'Coco kan het!'.

Knutsel je eigen Coco

In haar boek 'Coco kan het!' heeft Loes Riphagen alle dieren geknipt en geplakt van papier. Dit is helemaal niet moeilijk. Dit kun jij ook! Doe je mee? In dit filmpje legt ze precies uit hoe je zelf je eigen vogel kunt knutselen.

Coco voor het green screen

Laat Coco op de meest mooie, gekke en leuke plekken vliegen met de green screen techniek. Dat kan simpel met 2 groene A4’tjes, een tablet en een aantal attributen. Petra Mestrom van MONOP legt uit hoe het werkt aan de hand van instructievideo’s en een handleiding.

Kleurplaat Coco

De leukste e-books om uit voor te lezenMeer leuke e-books om uit voor te lezen