Verhalenspeeltuin

Van droom naar werkelijkheid

Onze droom komt uit: de Verhalenspeeltuin gaat er echt komen in het Burgemeester Geukerspark tegenover de Bibliotheek! Een speel- en ontdekplek voor alle kinderen, midden in de stad. Voor iedereen toegankelijk om avonturen te beleven. Niet alleen door te klimmen en klauteren, ook door verhalen te delen en te verzamelen. Net zoals in de Bibliotheek.

Werkgroeplid Leonore over de realisatie van de Verhalenspeeltuin

Kleur/ontwerpwedstrijd Literaire Speeltuin

Kleur/ontwerp plaat (pdf)

We hebben aan alle Helmondse kinderen gevraagd om met ons mee te denken over het ontwerp. Er werden tientallen ontwerpen ingeleverd en daaruit werden de prijswinnaars geselecteerd.

Lees meer over de Literaire Speeltuin

Cheque van 50.000 euro

De gemeente Helmond gaf een cheque ter waarde van 50.000 euro vaan de initiatiefnemers van de Literaire Speeltuin in het Burgemeester Geukerspark in Helmond.

Een mooi bedrag om van start te gaan met het ontwerp!

Waarom een literaire Speeltuin?

Een plek in het centrum van Helmond om te spelen. Een park dat door de gemeente werd herontwikkeld. Een aangrenzende Bibliotheek met aandacht voor taal en literaire aspiraties.
Ingrediƫnten genoeg om kinderen, ouders, opa's en oma's een welkome, inspirerende en warme ontmoetingsplek en speelplek te geven in het hartje van de stad.
Naar een idee van de Bibliotheek Helmond-Peel
Werkgroep: Linda Haverkamp, Hans Smits, Leonore Assies. Ruud Hakvoort en Susan van der Linden.
Met ondersteuning van de Gemeente Helmond, het Rabobank Coƶperatiefonds en het VSB fonds.

Foto Wim van den Broek