Studeren in de Bieb

2e Verdieping Bibliotheek Helmond

De Bibliotheek is de plek waar je in alle rust kunt studeren en kunt focussen op je studie. Geen afleiding van apps, likes, vlogs, blogs, broertjes, ouders of andere stoorzenders, enkel aandacht voor wat op dat moment belangrijk is: glansrijk slagen voor je eindexamen, schooltentamens of toetsen.

Zet je #Biebmodus aan om glansrijk te slagen

Alle scholieren en studenten zijn altijd welkom om bij ons te studeren voor hun proefwerken of examens. Wij bieden alles wat je nodig hebt om glansrijk te slagen zoals stroompunten, stilte plekken, printservice, digitale informatie, gratis wifi en natuurlijk heerlijke koffie.


StudyShare: studeren zonder afleiding

StudyShare is de ultieme manier om je hoofd bij het studeren te houden. Afleiding krijgt geen kans. Je studeert met anderen in een studieruimte op de 2e verdieping van de Bibliotheek in Helmond. Voorin zit de Studybob die toezicht houdt. Je kunt zelfs je mobieltje in bewaring geven, als je wilt. Tijdens het studeren blijft de deur dicht. Zo kom je in een lekker studieritme voor je herexamen of toetsweek.

Hoe werkt het?
Er zijn 2 studieblokken. Een blok duurt bijna 3 uur en wordt 2x onderbroken door een verplicht kwartier pauze. Deelname is gratis. Er is een aanmeldsysteem met tickets, maar als er nog plaats is kun je ook zonder reservering aansluiten. Je kunt per dag maximaal 2 blokken doen: in de ochtend en in de middag. Is de ruimte vol (max. 20 personen) dan kun je natuurlijk ook ergens anders in de Bibliotheek rustig studeren. Er is overal een vrij toegankelijk wifi.

Waar en wanneer?
StudyShare vindt tijdens (school)examens plaats in de Bibliotheek Helmond, 2e verdieping, Watermolenwal 11, Helmond.