Koffie met een Tablet

De KBO Kring Helmond, gemeente Helmond, afdeling Zorg & Welzijn van het ROC Ter AA en de Bibliotheek Helmond-Peel bedachten speciaal voor oudere inwoners, het project ‘Koffie met een Tablet, een digitale ervaring rijker’, waarbij mensen laagdrempelig meer te weten komen over digitale mogelijkheden. 

Nu de bijeenkomsten niet fysiek kunnen plaatsvinden zijn ze op de lokale tv te volgen. Klik op de filmpjes hieronder om ze via YouTube terug te kijken.

Foto's delen met WhatsApp

Koffie met een Tablet op tv

In de week van 3 mei wordt dagelijks om 10.30 en 14.30 uur de aflevering 'Foto's delen via WhatsApp' uitgezonden via de lokale omroep 'Dit is Helmond-tv'.

Koffie met een Tablet op tv

Koffie met een Tablet wordt in de week van 3 mei elke werkdag uitgezonden op de lokale omroep Dit is Helmond om 10.30 en 14.30 uur.

Te bekijken via: Ziggo kanaal 36; KPN kanaal 1429; Breedband Helmond kanaal 130. Buiten Helmond kun je de uitzendingen volgen via internet. 

Videobellen

Van het onderwerp ‘Videobellen via WhatsApp’  is een digitale kaart gemaakt door studenten van het ROC Ter AA. Dat is een soort naslagwerk met afbeeldingen. 

Online boodschappen doen

Van het onderwerp ' Online boodschappen doen' is een digitale kaart beschikaar. KBO-leden krijgen deze thuisbezorgd, maar je kan hem via de link hieronder ook bekijken.


Digiwijzer telefonisch spreekuur

Het spreekuur voor al je digitale vragen is tijdelijk alleen telefonisch op maandag t/m zaterdag van 10.00-13.00 uur. Heb je vragen over de online Bibliotheek? E-books, je e-reader, tablet? Of over het gebruik van e-mail en internet? Neem dan contact met ons op. Het digiwijzer telefonisch spreekuur is voor iedereen die hulp nodig heeft bij het leren ontdekken van de mogelijkheden van moderne apparatuur en hier zelfstandig mee wil leren werken. Het spreekuur is gratis.

Meer over dit spreekuur


Digi-Hulplijn

Iedereen kan met digitale vragen bellen naar het digitale spreekuur bij de Bibliotheek Helmond-Peel, op werkdagen van 10.00-13.00 uur (0492 52 22 20). Er is ook een landelijke Digi-Hulplijn, waar op werkdagen van 09.00-17.00 uur digitale vragen beantwoord kunnen worden (0800 1508).