Vacature Specialist Marketing en Communicatie

De Bibliotheek Helmond-Peel zoekt een Specialist Marketing en Communicatie voor 28 tot 32 uur per week. Samen met je collega werk je dagelijks aan het imago en de zichtbaarheid van de bibliotheek en al onze activiteiten.

Wie zijn wij?

De Bibliotheek Helmond-Peel is de motor van een vaardige samenleving. Dat is onze missie. Dat betekent dat de Bibliotheek Helmond-Peel werkt aan een goede (digi-)taalvaardigheid van alle inwoners in de Peelregio. We bieden een verbindende plek waar mensen kennis kunnen vergaren en delen, zodat zij kunnen (blijven) meedoen in de maatschappij. Dit doen we in samenwerking met een grote hoeveelheid aan maatschappelijke en culturele partners. Bibliotheek Helmond-Peel heeft in de regio vier bibliotheekvestigingen: in Asten, Deurne, Helmond en Someren. Daarnaast 51 Bibliotheken op school (dBoS). Bibliotheek Helmond-Peel heeft een werkgebied van ruim 160.000 inwoners. Met ruim 40 medewerkers en meer dan 300 vrijwilligers, bouwen we actief aan onze bibliotheek.

Wat zoeken wij?

De Bibliotheek Helmond-Peel zoekt een Specialist Marketing en Communicatie voor 28 tot 32 uur per week. Samen met je collega werk je dagelijks aan het imago en de zichtbaarheid van de bibliotheek en al onze activiteiten. Jouw werkzaamheden zijn gericht op het bereiken van onze diverse doelgroepen. Naast uitvoerende werkzaamheden, ontwikkel je communicatieplannen en marketingcampagnes. Ons strategisch organisatiebeleid vertaal je naar communicatiedoelstellingen. We doen dit vanuit het meerjarenbeleidsplan en communicatiestrategieën die we samen opstellen.

Hoe ziet je werkdag eruit?

Het ene moment werk je aan een grote ledenwervingscampagne, het andere moment zorg je voor professionele uitingen op de sociale media van de Bibliotheek Helmond-Peel. Het andere moment onderzoek je wat er speelt bij de interne en externe stakeholders en vertaal je dat naar heldere actiepunten. Marketing en communicatie nemen binnen de bibliotheek een steeds belangrijkere positie in. Jij wordt gevraagd mee te denken in de verdere ontwikkeling en professionalisering van je team. Je bent adviseur en vraagbaak voor het managementteam en verschillende projectteams. Met jouw doortastende en proactieve manier van werken weet je het verschil te maken in onze communicatieve uitingen en onze organisatie een stap verder te brengen.

Dit ben jij:

• Je bent pro-actief, creatief, flexibel en een teamplayer.
• Je hebt affiniteit met het werk van de bibliotheek en de doelgroepen waarvoor we werken.
• Naast je HBO-opleiding op het gebied van Marketing & Communicatie heb je ervaring in een veelzijdige marketing- & communicatiefunctie of je staat ervoor open om daar naartoe te groeien.
• Je beschikt over actuele en professionele (digitale) kennis met betrekking tot het werkveld van (online) Marketing & Communicatie en weet dit om te zetten in vernieuwende initiatieven.
• Je bezit de digitale en redactionele vaardigheden om communicatiewerk van hoge kwaliteit te leveren. Je schrijft foutloos Nederlands en bent gewend te werken met verschillende CMS-systemen.
• Je hebt affiniteit met de veranderende rol van de bibliotheek in de samenleving en bent klantgericht.
• De combinatie van tactisch en uitvoerend werken past bij jou, en je weet hier moeiteloos tussen te switchen.
• Je gaat pro-actief te werk, beschikt niet over een 9 tot 5 mentaliteit en je wacht niet af tot een collega of netwerkpartner je vraagt iets op te pakken.
• Je weet op een natuurlijke manier verbinding te leggen met alle teams in de organisatie en de netwerkpartners, gericht op het behalen van de organisatiedoelen.

Wat bieden wij?

Een organisatie die volop in ontwikkeling is. Je werkt samen met een jong managementteam dat bezig is een ambitieus nieuw beleidsplan te vertalen naar de praktijk en dat daar met jou samen verder aan wil bouwen. Een organisatie die je ruimte biedt om te groeien en jezelf te ontwikkelen. Een baan waarin je met je team concrete waarde toevoegt aan de samenleving.
Inschaling vindt plaats in schaal 8 van de CAO Openbare Bibliotheken: min € 2804 tot max € 3593 bij een fulltime dienstverband. We starten met een tijdelijke arbeidsovereenkomst, met de intentie om deze te verlengen voor onbepaalde tijd.

Heb jij interesse?

Voor meer informatie over deze vacature en functie kun je terecht bij Robin Verleisdonk (directeur-bestuurder), r.verleisdonk@bibliotheekhelmondpeel.nl.
Je kunt je interesse kenbaar maken middels het inzenden van een motivatiebrief voorzien van een CV naar: r.verleisdonk@bibliotheekhelmondpeel.nl

Reageren is mogelijk tot en met maandag 3 januari. De sollicitatiegesprekken vinden medio januari plaats.