Vacature Manager Educatie

De Bibliotheek Helmond-Peel zoekt een Manager Educatie (32-36 uur). Een innovatieve verbinder, een enthousiaste, gedreven en ondernemende manager met visie en lef, die de toekomstplannen van de Bibliotheek mee uitwerkt en realiseert.

Innovatieve verbinder

Bibliotheekdienstverlening, en dus onze organisatie, zit volop in een transitie. Met jouw ervaring in een vergelijkbaar maatschappelijk speelveld, weet je deze transitie mede vorm te geven, in samenwerking met onze partners, zoals scholen. Je bent hierin een krachtige en tegelijk prettige gesprekspartner. Ons doel is de kwaliteit van de dienstverlening verder te verbeteren en te borgen. Daar draag jij aan bij.

Je hebt een externe focus. Je bent een netwerker die onderwerpen en partijen kan verbinden en mensen en middelen in beweging krijgt. Je bent goed geïnformeerd over maatschappelijke, politieke en economische ontwikkelingen op landelijk en regionaal niveau. Je bent in staat deze kennis te vertalen naar- en aan te wenden voor de innovatie van onze dienstverlening.

We zoeken iemand die ondernemend is, die kansen en ontwikkelingen in een pril stadium signaleert en weegt. Samen met de mensen uit jouw team weet je dit te realiseren tot een aantrekkelijk dienstenpakket voor onze klanten en partners. Je stuurt op samenhang, efficiency en hoofdlijnen. Je bent gewend om beslissingen te nemen, knopen door te hakken en overzicht te bewaren.

Je bent een ervaren leider. Met jouw coachende houding stimuleer je eigenaarschap, motivatie en eigen initiatief bij jouw mensen. Je handelt vanuit vertrouwen en weet iedere medewerker op zijn talenten in te zetten.

De functie

• Je  bent lid van ons Managementteam; samen ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van het strategische beleid en de (financiële) doelstellingen van de organisatie.
  • Je concretiseert het beleid voor het onderdeel Educatie. Je bewaakt de voortgang van de jaarplannen en stuurt op concrete resultaten voor en met het netwerk en alle gebruikers.
  • Je geeft proactief invulling aan de lokale verbinding door het ontwikkelen en vermarkten van vernieuwende en kostendekkende activiteiten en concepten.
  • Je bouwt een succesvol team, dat je faciliteert en uitdaagt om de gewenste resultaten te behalen.
  • Je borgt de huidige (educatieve) dienstverlening, bewaakt de kwaliteit en verkent en initieert nieuwe markten, producten en diensten.
  • In samenwerking met onze VVE- en onderwijspartners werk je aan een structurele en duurzame financiële borging van de educatieve activiteiten van de Bibliotheek Helmond-Peel.
  • Je bent medeverantwoordelijk voor het genereren van lokale en bovenlokale subsidies, sponsoring, exploitatie-inkomsten en overige externe geldstromen.

De functie-eisen

• Een afgeronde HBO-opleiding in de richting van bedrijfskunde, management of vergelijkbaar
  • HBO+ werk- en denkniveau
  • Kennis van actuele ontwikkelingen in de branche en van de performance van een moderne bibliotheekorganisatie
  • Leidinggevende ervaring met een coachende stijl
  • Ervaring met het begeleiden van veranderprocessen
  • Een brede maatschappelijke en culturele interesse
  • De capaciteiten om een landelijk en lokaal netwerk op te bouwen en te benutten
  • Ervaring met maatschappelijk ondernemerschap
  • Termen als marktgericht, ondernemend, innovatief en verbindend zijn op jouw lijf geschreven
  • Een dosis enthousiasme om deze transitie met ons vorm te geven

Inschaling
Schaal 11 CAO Openbare bibliotheken

Procedure
Deze procedure wordt begeleid door Marja Lensink, senior HR-consultant bij MATT Talent. Het is ons streven deze functie zo snel mogelijk in te vullen. De eerste en tweede ronde gesprekken zijn gepland op respectievelijk 23 en 26 november 2020. In de tweede ronde werken we met een casus. Een ontwikkelassessment maakt onderdeel uit van de wervingsprocedure.

Het huidige beleidsplan, jaarverslag en meer informatie vind je op onze website

Reageren
Ben jij die innovatieve verbinder die wij zoeken? Wie weet word jij onze nieuwe collega!
Met vragen kun je terecht bij Marja Lensink van MATT Talent, die deze procedure ondersteunt. Je kunt haar bereiken op 06-20366997. Als je wilt reageren op deze vacature, stuur dan je CV en motivatie voor 18 november 2020 naar marja.lensink@matt-talent.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.