Stagiair blog

Book face

Een stagiaire communicatie in de Bibliotheek, dat levert natuurlijk interessante verhalen op. Lees hier het blog van Cathy.

Jeugdsentiment

Lid worden van de Bibliotheek is één ding. Nu nog boeken lenen. Mijn gratis-stage-abonnement waarvan ik optimaal moet genieten. Het is al jaren geleden dat ik een boek in mijn handen heb gehad (behalve schoolboeken) dus de vraag is wat? Wat moet ik gaan lezen? Welke genre vind ik leuk? Welke schrijver is leuk? Hoe snel lees ik überhaupt?

Jamie Oliver
Na de zoveelste zinloze Netflix serie over een vriendinnengroep die een aantal problemen heeft (Hallo Amerika, er bestaan ook andere onderwerpen) besluit ik om weer boeken te gaan lezen. Gewapend met mijn bibliotheekpasje loop ik naar de 1e etage en staar naar de kasten vol met boeken. Ik zie boeken die ik niet ken, schrijvers waarvan ik nog nooit heb gehoord en Jamie Oliver kijkt mij lachend aan op zijn kookboek dat uitgestald staat, maar ik ben niet naar beneden gekomen om te koken, ik kom om te lezen!

R.L. Stine
14 jaar geleden kon je mij blij maken met de Kippenvel serie (ja, van die enge pop) van R.L. Stine. Toen ik die allemaal had uitgelezen begon ik met zijn Fear Street serie die net iets enger was (66 boeken in totaal). Dat waren boeken die ik in één adem uitlas en ’s nachts kon ik niet slapen omdat het allemaal zo eng was. Daarna kwam de Harry Potter reeks (7 boeken). Het laatste boek heb ik zelfs in het Engels gelezen omdat ik niet kon wachten op de vertaling. De Twilight reeks van Stephanie Meyer (4 boeken, van het 5e deel werden hoofdstukken gelekt waardoor Stephanie weigerde om het boek af te maken) en de Sookie Stackhouse reeks van Charlaine Harris (16 boeken).

Fitzek
Inmiddels ben ik 26 en moet ik boeken gaan lezen die meer bij mij leeftijd passen. Ik heb al besloten dat het enge boeken worden. Ik ben een grote fan van Stephen King, maar zijn boeken zijn moeilijk te lezen. Dan wordt het de beroemde Karin Slaughter ‘Mooie meisjes’ en ‘De zielenbreker’ van Sebastian Fitzek. En ja de boeken zijn eng. Waarom? Omdat dat soort dingen echt kunnen gebeuren of misschien al echt gebeurd zijn. Het is geloofwaardiger dan een buikspreekpop die tot leven komt en gevaarlijk wordt. Maar stiekem, heel stiekem zou ik graag weer een boek willen lezen van R.L. Stine. Gewoon omdat ik benieuwd ben of ik er nog steeds zo bang van wordt net als vroeger.

Welk boek las jij in je jeugd? Van welk boek kon jij niet slapen? Of welk boek zou jij nog graag een keer willen lezen? Laat het mij weten!

Mail je reactie naar activiteiten@bibliotheekhelmondpeel.nl

Cathy Drost, stagiaire communicatie Bibliotheek Helmond.