Koffie met een Tablet

De KBO Kring Helmond, gemeente Helmond, afdeling Zorg & Welzijn van het ROC Ter AA en de Bibliotheek Helmond-Peel bedachten speciaal voor oudere inwoners, het project ‘Koffie met een Tablet, een digitale ervaring rijker’, waarbij mensen laagdrempelig meer te weten komen over digitale mogelijkheden. Zowel voor mensen die een smartphone of tablet hebben, als voor mensen die hier niet over beschikken maar wél willen zien hoe het werkt.

Bijeenkomsten op diverse locaties!

Het is de bedoeling om de geinteresseerden iedere maand kennis te laten maken met een nieuw digitaal thema. In gezelschap en mét een kop koffie. De bijeenkomsten zijn gratis, ook voor niet-leden.

Meld je aan!

Vooraf aanmelden is noodzakelijk!

Dat kan ook telefonisch via de bieb 0492-522220 of secretaris Kring Helmond 06-22616134. Er kunnen in elke ruimte een beperkt aantal mensen terecht.


Wat is Koffie met een Tablet?

Je voelt je nog niet zo comfortabel met een digitaal apparaat? Of het nu een iPad of een mobiele telefoon is, het blijft lastig om de juiste weg te vinden. Geen nood, wij organiseren 'Koffie met een Tablet'.  Uitleg wordt, op begrijpelijke wijze, gegeven door een medewerkster van onze Bibliotheek. Bij de bijeenkomsten krijgen bezoekers ook informatie mee, waarop staat hoe dit werkt als je het later zelf thuis uitprobeert. Sluit je aan, en doe mee. 

Thema december: Apps

Als je een smartphone of tablet hebt, dan kun je daar apps op zetten en deze gebruiken. Maar wat is nu eigenlijk een app? En wat voor soort apps zijn er? In december vertellen we wat apps zijn en hoe je deze op jouw apparaat zet. Neem je smartphone of tablet mee. 

In januari is het thema: E-mail, is digitale post iets voor jou?

Wanneer en waar?


Afleveringen terugkijken

In de coronatijd zijn enkele onderwerpen behandeld op de lokale televisie bij Dit is Helmond. Die filmpjes zijn via de linkjes op deze pagina terug te kijken.

Foto's delen met WhatsApp

De aflevering 'Foto's delen via WhatsApp' zoals eerder uitgezonden via de lokale omroep 'Dit is Helmond-tv'.

Koffie met een Tablet op tv

Koffie met een Tablet werd in de coronatijd uitgezonden via de lokale omroep Dit is Helmond. Op deze pagina kun je de filmpjes en de digitale kaarten bekijken.

Videobellen

Van het onderwerp ‘Videobellen via WhatsApp’  is een digitale kaart gemaakt door studenten van het ROC Ter AA. Dat is een soort naslagwerk met afbeeldingen. 

Online boodschappen doen

Van het onderwerp ' Online boodschappen doen' is een digitale kaart beschikaar. KBO-leden krijgen deze thuisbezorgd, maar je kan hem via de link hieronder ook bekijken.


Kunnen we je helpen?

Heb je hulp nodig, bijvoorbeeld bij het bestellen van boeken of e-books lenen? Neem contact met ons op. We helpen je graag!

Contact met de Bibliotheek


Digi-Hulplijn

Iedereen kan met vragen over de digitale wereld gratis terecht bij het digiwijzer spreekuur bij de Bibliotheek Helmond-Peel.

Er is ook een gratis landelijke Digi-Hulplijn, waar op werkdagen van 09.00-17.00 uur digitale vragen beantwoord kunnen worden (tel: 0800-1508).