Voorleesexpress in Helmond

Aanmelden bij de Levgroep

De VoorleesExpress is een landelijk project, dat op een speelse wijze het Nederlands van jonge kinderen met een taalachterstand bevordert. In Helmond wordt de VoorleesExpress uitgevoerd door LEVgroep in samenwerking met Bibliotheek Helmond-Peel. Het bevorderen van het Nederlands wordt gedaan door middel van prentenboeken en spelletjes.

VoorleesExpress Helmond zoekt vrijwilligers!

Om dit mogelijk te maken zijn er vrijwilligers nodig.
Als vrijwillige voorlezer ben je iedere week 1 uur, voor 20 weken lang in één gezin. Je gaat door middel van onder andere prentenboeken het Nederlands van het kind stimuleren.
Het doel van de VoorleesExpress is dat het voorlezen een vaste plek krijgt in het gezin. Terwijl de vrijwillige voorlezer in het gezin aanwezig is, worden de ouders ook actief bij het leesproces betrokken. Wanneer de voorlezer 20 keer is geweest, kan de ouder vooruit met de handvatten die de voorlezer heeft aangeboden.
Voordat je in een gezin start, volg je de training Interactief Voorlezen, die wordt verzorgd door Bibliotheek Helmond-Peel. Bij de tweede bijeenkomst ontvang je een bibliotheekpas om de boeken te lenen voor jouw gezin.
Bij de training leer je om prikkelende vragen te stellen aan het kind, het kiezen van de juiste boeken en hoe je een kind bij het voorlezen kunt betrekken. Ook leer je tijdens de training welke taalspelletjes je kunt gebruiken en hoe je deze kunt toepassen.
Wij hebben veel gezinnen die wachten op een voorlezer.
Dus heb je affiniteit met kinderen of heb je juist iets met taal, dan kun je het Nederlands van deze kinderen bevorderen.