Blikkie de Voorleesbus van de Bibliotheek Helmond-Peel

Met Blikkie kun je genieten van de mooiste voorleesverhalen. De vrijwilligers van Blikkie de Voorleesbus zijn het hele jaar actief om alle kinderen in Helmond leesplezier te bezorgen. Waar ze ook komen met de oldtimer, het is altijd een feestje om te praten met de kinderen en ouders. We maken er samen een gezellige tijd van.

Wist je dat je bij onze bieb gratis lid mag worden tussen 0-18 jaar? Zo kun je het leesplezier thuis zelf stimuleren. Want zo'n gezellig moment met je kind(je)(s), dat zorgt voor verbinding en een grotere woordenschat. Probeer het maar eens; samen lachen, praten en genieten met een boek! 

Blikkie op je locatie of bij je evenement

Blikkie is op weg vol verhalen naar kinderen in Helmond. Wil je de Voorleesbus op je locatie of bij je evenement ontvangen, stuur dan een verzoek per mail naar Ruud Meulendijks: r.meulendijks@bibliotheekhelmondpeel.nl

Piep van de Bieb

Neem de speciale Blikkie en Piep kleurplaat mee in Bibliotheek Helmond. Lever de kleurplaat, als je hem mooi gekleurd hebt, in bij de jeugdafdeling in Bibliotheek Helmond en je krijgt een leuke verrassing!

Je kunt de Blikkie en Piep kleurplaat ook zelf downloaden en afdrukken. Doe je mee?

Prinses Laurentien ontmoet Blikkie!

Prinses Laurentien ontmoet Blikkie

Blikkie stond maandag 20 november 2017 op De beurs van Route 2020 in Ede. "Delen maakt je rijker: 100% Bibliotheken!"
Prinses Laurentien nam ruim de tijd om kennis te maken met Blikkie. Zij bleek zeer geïnteresseerd in de uitleg over het reilen en zeilen van Blikkie. Vooral de focus op de jongste leeftijdsgroep maakte haar enthousiast voor dit idee. Ze nam ook een bouwplaat van Blikkie mee.
 

Volg Blikkie op Facebook

Ambassadeur van de Voorleesbus

Burgemeester van Helmond, mevr. Blanksma

De Burgemeester van Helmond, Mevrouw Blanksma-van den Heuvel, is ambassadeur van de Voorleesbus.
Zij stuurde haar felicitatie in een brief (pdf) 

5 Jaar Blikkie in foto's

Fotoalbum 5 jaar Blikkie in foto's

Op 28 mei 2014 heeft Jacques Vriens de voorleesbus 'Blikkie' feestelijk in gebruik genomen.

'Blikkie the movie'

Met dank aan onze sponsoren

Ook dank aan alle andere gulle gevers.
Dankzij al jullie bijdragen kan Blikkie op weg blijven om (voor)lezen te stimuleren in Helmond en binnen het gehele aandachtsgebied van Bibliotheek Helmond-Peel.