Media Ukkie Dagen

Jeugd 0-6 jaar

Wist je dat door het samen kijken van een filmpje een kind er ook echt iets van opsteekt? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is?
Van 26 maart t/m 2 april 2021 besteedt de bibliotheek aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. 

Het thema van de Media Ukkie Dagen 2021 is: 'Ik zie, ik zie wat jij niet ziet'

Landelijk webinar

Op 31 maart om 20 uur geeft Denise Bontje een gratis webinar voor ouders met jonge kinderen over mediagebruik. Welke media zijn beschikbaar? Waar moet je op letten en welke media passen in een gezond mediamenu voor jonge kinderen van 0-6 jaar? Hoe zorg je voor de nodige balans?

Meld je gratis aan!

Media Ukkie Dagen

media ukkie dagen

Krijg tips en antwoord op vragen, zoals: Hoe kan ik mijn kind veilig begeleiden op de tablet? En hoe zorg ik voor de juiste balans met en zonder media?

MediaDiamant

Media Diamant

De MediaDiamant is een handige wegwijzer met tips om kinderen van 0 tot en met 18 jaar mediawijs op te laten groeien. 

Mediasmarties

Mediasmarties

Mediasmarties is dé online gids bomvol recensies van kindermedia. Welke app of welk boek past bij de ontwikkeling en interesse van jouw kind?

Het Mediagesprek

Het Mediagesprek

Wil je jouw kinderen helpen in de online wereld? Het Mediagesprek helpt je om samen met je kind in gesprek te gaan over leuk en veilig mediagebruik. 

Mediamoment per dag

Mediamomentje

Tijdens de Media Ukkie Dagen krijg je elke dag een tip om een Mediamomentje te creëren met je kind. De tips zijn laagdrempelig en gelijk toepasbaar.

Boekentips

 • Spelend leren Open de brochure (pdf)

  digitale media 2-4 jaar

  ‘Spelend leren - Digitale media 2-4 jaar’ is een uitgave van de Koninklijke Bibliotheek. Deze brochure biedt een handreiking om de kinderopvang toe te rusten met kennis over verantwoord gebruik van digitale...

  Bekijk details van Spelend leren

 • Handje?

  Tjibbe Veldkamp

  Anna wil naar de apen in de dierentuin. Haar vader heeft alleen oog voor zijn telefoon en wil naar huis. Dan zoekt Anna toch gewoon een andere vader? Prentenboek met humoristische, dynamische kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Handje?

 • De wereld van Alexander

  Aurélia Higuet

  Alexander de mol krijgt voor zijn verjaardag een tablet cadeau. Niemand van zijn vrienden mag ermee spelen. Alexander speelt alleen nog maar op zijn tablet. Maar na een tijdje ontdekt hij dat samen spelen toch veel leuker is. Prentenboek met eenvoudige collages in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De wereld van Alexander

 • Roef

  Thomas Thijssens

  Roef heeft veel vriendjes maar mama is de belangrijkste. Alleen heeft ze nooit tijd voor hem, omdat haar telefoon veel aandacht vraagt. Roef probeert er iets aan te doen. Prentenboek met paginagrote kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Roef

 • Vos en Haas

  Sylvia Vanden Heede

  Piep, Tok en Iek zijn eregasten op het grote feest van Uil. Maar is Iek er eigenlijk wel? Hij is aanwezig, maar hij doet nergens aan mee. Hij kijkt alleen maar op zijn smartfoon. Hij zit op feesboek en maakt selfies. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Vos en Haas

 • Het verloren boek

  Margarita Surnaite

  Alle konijnen in Konijnenstad houden van lezen, behalve Tommie. Dan vindt Tommie een boek en gaat hij op zoek naar de eigenaar. Hij ontdekt een andere wereld, waar iedereen voortdurend op zijn telefoon kijkt. Behalve één meisje. Oblong prentenboek met illustraties in frisse kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het verloren boek

 • iParents

  S.M. de Bruijn, Steven Middelkoop

  Dit compacte boekje is overzichtelijk ingedeeld en helpt u om bij de tijd te blijven. Het gaat moeilijke onderwerpen niet uit de weg, zoals de verwoestende werking van pornofilms op de geest, en de verslaving aan geweldgames. Ouders treffen in het boekje praktische tips aan, vergezeld van gespreksvoorbeelden die ze in hun gezin kunnen toepassen om een...

  E-book

  Bekijk details van iParents