Media Ukkie Dagen

Boekentips

 • Spelend leren Open de brochure (pdf)

  digitale media 2-4 jaar

  ‘Spelend leren - Digitale media 2-4 jaar’ is een uitgave van de Koninklijke Bibliotheek. Deze brochure biedt een handreiking om de kinderopvang toe te rusten met kennis over verantwoord gebruik van digitale...

  Bekijk details van Spelend leren

 • Handje?

  Tjibbe Veldkamp

  Anna wil naar de apen in de dierentuin. Haar vader heeft alleen oog voor zijn telefoon en wil naar huis. Dan zoekt Anna toch gewoon een andere vader? Prentenboek met humoristische, dynamische kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Handje?

 • De wereld van Alexander

  Aurélia Higuet

  Alexander de mol krijgt voor zijn verjaardag een tablet cadeau. Niemand van zijn vrienden mag ermee spelen. Alexander speelt alleen nog maar op zijn tablet. Maar na een tijdje ontdekt hij dat samen spelen toch veel leuker is. Prentenboek met eenvoudige collages in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De wereld van Alexander

 • Roef

  Thomas Thijssens

  Roef heeft veel vriendjes maar mama is de belangrijkste. Alleen heeft ze nooit tijd voor hem, omdat haar telefoon veel aandacht vraagt. Roef probeert er iets aan te doen. Prentenboek met paginagrote kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Roef

 • Vos en Haas

  Sylvia Vanden Heede

  Piep, Tok en Iek zijn eregasten op het grote feest van Uil. Maar is Iek er eigenlijk wel? Hij is aanwezig, maar hij doet nergens aan mee. Hij kijkt alleen maar op zijn smartfoon. Hij zit op feesboek en maakt selfies. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Vos en Haas

 • Het verloren boek

  Margarita Surnaite

  Alle konijnen in Konijnenstad houden van lezen, behalve Tommie. Dan vindt Tommie een boek en gaat hij op zoek naar de eigenaar. Hij ontdekt een andere wereld, waar iedereen voortdurend op zijn telefoon kijkt. Behalve één meisje. Oblong prentenboek met illustraties in frisse kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het verloren boek

 • iParents

  S.M. de Bruijn, Steven Middelkoop

  Dit compacte boekje is overzichtelijk ingedeeld en helpt u om bij de tijd te blijven. Het gaat moeilijke onderwerpen niet uit de weg, zoals de verwoestende werking van pornofilms op de geest, en de verslaving aan geweldgames. Ouders treffen in het boekje praktische tips aan, vergezeld van gespreksvoorbeelden die ze in hun gezin kunnen toepassen om een...

  E-book

  Bekijk details van iParents

MediaDiamant

MediaDiamant

Als ouder wil je je peuter of kleuter goed begeleiden maar weet je niet altijd hoe. De MediaDiamant helpt daarbij.
De MediaDiamant bestaat uit vijf kanten, die elk staan voor een onderdeel van mediaopvoeding.

De Voorleeshoek

Voorleeshoek


De Voorleeshoek bevat honderden voorleesfilmpjes voor kinderen van 0 tot 10 jaar. Er is voor iedere leeftijdscategorie en elk thema een leuk boek te ontdekken.
Je kunt dit gratis gebruiken na inloggen met je bibliotheekpasnummer en wachtwoord.

 

Bereslim

Digitale prentenboeken


Bekijk de digitale prentenboeken van Bereslim voor kinderen van 3 t/m 7 jaar. Laat het boek tot leven komen met de bewegende beelden.
Je kunt dit gratis gebruiken na inloggen met je bibliotheekpasnummer en wachtwoord.