Landelijke Leesbevorderingsactiviteiten

Er zijn jaarlijks veel landelijke leesbevorderingsactiviteiten, waarbij de bibliotheek verschillende activiteiten organiseert om het lezen te stimuleren. Voor actuele informatie verwijzen wij naar de verschillende websites en onze activiteitenagenda.
 

Januari: Nationale Voorleesdagen 24 januari- 4 februari 2018

Naar Nationale Voorleesdagen

Deze dagen worden georganiseerd om het voorlezen te promoten. Op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven maar zeker ook op de basisschool. Er is veel aandacht voor het prentenboek van het jaar. De bibliotheek organiseert ook diverse activiteiten. 

Nederland Leest Junior over Robotica - november 2017

Nederland leest junior

Na het grote succes van vorig jaar staat tijdens de juniorcampagne van Nederland Leest 2017 de spannende pageturner 'Cyberboy' van Tanja de Jonge centraal. Scholen kunnen hier klassikaal aan deelnemen via de Bibliotheek.

Januari: Gedichtendag

Gedichtendag

Gedichtendag is hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen. Voor scholen is speciaal lesmateriaal beschikbaar dat gemaakt is door bekende auteurs.

Maart-mei: Nederlandse Kinderjury

De Nederlandse Kinderjury

Alle kinderen vanaf 6 jaar kunnen meedoen aan de Nederlandse Kinderjury. Ze geven door te stemmen aan wat hun favoriete boeken zijn. Via de scholen kunnen kinderen gestimuleerd worden mee te doen aan de Kinderjury. De boeken die gelezen kunnen worden staan in de bibliotheek op een aparte plaats. Stemmen kan via een formulier of digitaal. De bibliotheek organiseert ook kinderjuryactiviteiten.

Media Ukkie Dagen

Media Ukkie Dagen

Schermen hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. De ukkies weten feilloos hun favoriete filmpje of app te vinden op de tv, smartphone van mama of tablet van opa. Ze vermaken zich er prima mee. Wel hebben veel ouders vragen over het mediagebruik van hun jonge kinderen. Zitten zij niet te lang achter een scherm? En de content die ze bekijken, is dat goede content?

13 september: Roald Dahl Dag

Uitgever Roald Dahl

Elk jaar vieren we op 13 september de geboortedag van meesterverteller Roald Dahl.

Kinderboekenweek 4 t/m 15 oktober 2017

Kinderboekenweek 2017

Thema: Griezelen. Kinderboeken met griezels en engerds staan centraal in de Kinderboekenweek 2017.

Maart: Kikkertiendaagse

Kikkertiendaagse

Tijdens de Kikkertiendaagse worden in heel Nederland activiteiten rond Kikker georganiseerd.

VakantieBieb vanaf 1 juni weer open!

VakantieBieb

Vanaf 1 juni is de VakantieBieb er weer, hét zomercadeautje van de Bibliotheek. Met meer dan 60 e-books voor het hele gezin op smartphone of tablet. De VakantieBieb sluit op 31 augustus.
 

Mei: Annie M.G. Schmidt Week

Annie M.G. Schmidt Week

Een jaarlijkse campagne die georganiseerd wordt rond de verjaardagsdag van Annie M.G.Schmidt op 20 mei.