Landelijke Leesbevorderingsactiviteiten

Er zijn jaarlijks veel landelijke leesbevorderingsactiviteiten, waarbij de bibliotheek verschillende activiteiten organiseert om het lezen te stimuleren. Voor actuele informatie verwijzen wij naar de verschillende websites en onze activiteitenagenda.
 

Kinderboekenweek 2018 Thema Vriendschap

Kinderboekenweek 2018

Kinderboeken over vriendschap staan centraal in de Kinderboekenweek 2018, die loopt van woensdag 3 oktober t/m zondag 14 oktober 2018. De auteur van het Kinderboekenweekgeschenk is Jozua Douglas, bekend van o.a. De gruwelijke generaal en De ongelooflijke Ravi Ravioli. Het motto bij het thema Vriendschap is Kom erbij!

Nederland Leest Junior in november

Nederland leest junior

Vanaf sept. 2018 komt er meer informatie over het Nederland Leest Junior boek van 2018: 'Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden'van Jan Paul Schutten. Scholen kunnen hier klassikaal aan deelnemen via de Bibliotheek.

13 september: Roald Dahl Dag

Uitgever Roald Dahl

Elk jaar vieren we op 13 september de geboortedag van meesterverteller Roald Dahl.

Januari: Nationale Voorleesdagen

Naar Nationale Voorleesdagen

Deze dagen worden georganiseerd om het voorlezen te promoten. Op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven maar zeker ook op de basisschool. Er is veel aandacht voor het prentenboek van het jaar. De bibliotheek organiseert ook diverse activiteiten. 

Maart-mei: Nederlandse Kinderjury

De Nederlandse Kinderjury

Alle kinderen vanaf 6 jaar kunnen meedoen aan de Nederlandse Kinderjury. Ze geven door te stemmen aan wat hun favoriete boeken zijn. Via de scholen kunnen kinderen gestimuleerd worden mee te doen aan de Kinderjury. De boeken die gelezen kunnen worden staan in de bibliotheek op een aparte plaats. Stemmen kan via een formulier of digitaal. De bibliotheek organiseert ook kinderjuryactiviteiten.

Media Ukkie Dagen

Media Ukkie Dagen

Schermen hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. De ukkies weten feilloos hun favoriete filmpje of app te vinden op de tv, smartphone van mama of tablet van opa. Ze vermaken zich er prima mee. Wel hebben veel ouders vragen over het mediagebruik van hun jonge kinderen. Zitten zij niet te lang achter een scherm? En de content die ze bekijken, is dat goede content?

Maart: Kikkertiendaagse

Kikkertiendaagse

Tijdens de Kikkertiendaagse worden in heel Nederland activiteiten rond Kikker georganiseerd.

Mei: Annie M.G. Schmidt Week

Annie M.G. Schmidt Week

Een jaarlijkse campagne die georganiseerd wordt rond de verjaardagsdag van Annie M.G.Schmidt op 20 mei.

Januari: Gedichtendag

Gedichtendag

Gedichtendag is hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen. Voor scholen is speciaal lesmateriaal beschikbaar dat gemaakt is door bekende auteurs.