Landelijke Leesbevorderingsactiviteiten

Er zijn jaarlijks veel landelijke leesbevorderingsactiviteiten speciaal voor de jeugd, waarbij de bibliotheek verschillende activiteiten organiseert om het lezen te stimuleren. Voor actuele informatie verwijzen wij naar de verschillende websites en onze activiteitenagenda.
 

Januari: Nationale Voorleesdagen

Naar Nationale Voorleesdagen

Deze dagen worden georganiseerd om het voorlezen te promoten. Op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven maar zeker ook op de basisschool. Er is veel aandacht voor het prentenboek van het jaar. De bibliotheek organiseert ook diverse activiteiten. 

Januari: Gedichtendag

Gedichtendag

Gedichtendag is hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen. Voor scholen is speciaal lesmateriaal beschikbaar dat gemaakt is door bekende auteurs.

Maart: Kikkertiendaagse

Kikkertiendaagse

Tijdens de Kikkertiendaagse worden in heel Nederland activiteiten rond Kikker georganiseerd. In onze Bibliotheken wordt er natuurlijk voorgelezen uit een Kikker boek van Max Velthuijs.

Van speen tot game

Media Ukkie Dagen

De Media Ukkie Dagen van vrijdag 29 maart tot en met vrijdag 5 april 2019 staan in het teken van het thema ‘van speen tot game’. Tijdens deze week krijgen ouders en (professionele) opvoeders antwoord op concrete vragen over mediaopvoeding zoals: wat zijn goede apps, games en video’s voor jonge kinderen, kun je je kind aanleren zélf op tijd te stoppen met media? En hoe doe je dat dan?

Maart-mei: Nederlandse Kinderjury

De Nederlandse Kinderjury

Alle kinderen vanaf 6 jaar kunnen meedoen aan de Nederlandse Kinderjury. Ze geven door te stemmen aan wat hun favoriete boeken zijn. Via de scholen kunnen kinderen gestimuleerd worden mee te doen aan de Kinderjury. De boeken die gelezen kunnen worden staan in de bibliotheek op een aparte plaats. Stemmen kan via een formulier of digitaal. De bibliotheek organiseert ook kinderjuryactiviteiten.

13 september: Roald Dahl Dag

Uitgever Roald Dahl

Elk jaar vieren we op 13 september de geboortedag van meesterverteller Roald Dahl.

Mei: Annie M.G. Schmidt Week

Annie M.G. Schmidt Week

Een jaarlijkse campagne die georganiseerd wordt rond de verjaardagsdag van Annie M.G.Schmidt op 20 mei.

Kinderboekenweek 2019 Reis mee

Kinderboekenweek

Reis mee! met de Kinderboekenweek 2019, waar voertuigen centraal staan. Met een boek kun je elke reis maken die je wilt, een reis die je leven verrijkt. 

De auteur van het Kinderboekenweekgeschenk is Anna Woltz.
André Kuipers schrijft het Prentenboek van de Kinderboekenweek met illustraties van Natascha Stenvert.

Nederland Leest Junior in november

Nederland leest junior

Vanaf sept. 2019 komt er meer informatie over het Nederland Leest Junior boek van 2019. 'Borealis', een ijzingwekkende ecothriller geschreven door Marloes Morshuis.

Scholen kunnen hier klassikaal aan deelnemen via de Bibliotheek.