Kinderboekenweek 2019: Vervoersmiddelen – Reis mee!

Van 2 t/m 13 oktober 2019 is het weer KINDERBOEKENWEEK! Het thema is Vervoermiddelen en het motto is Reis mee! Allemaal instappen.
Wij vieren ook in de herfstvakantie nog Kinderboekenweek met een kindervoorstelling en films rondom het thema.

Naar de landelijke website Kinderboekenweek.

Kindervoorstelling 'Tring!'

Kindervoorstelling

Ga tijdens de Kinderboekenweek mee op reis met Theatergroep Letter Belangrijk! Naar de mooiste plek van de wereld gaan, wie wil dat nou niet? In de Herstvakantie: dinsdag 15 oktober in Deurne en Someren en woensdag 16 oktober in Asten en Helmond. Voor kinderen van 4 - 10 jaar. Graag vooraf tickets kopen (€2,50)

Opening Kinderboekenweek 2019 door Jozua Douglas

Op woensdagmiddag 9 oktober wordt er in Deurne en Helmond voorgelezen uit een boek passend bij het thema van de Kinderboekenweek.

In Deurne om 14.00 uur; in Helmond om 15.00 uur.

Boek: 'Die eland is van mij' van Oliver Jeffers.

Playlist Vriendschap

Speciaal voor de Kinderboekenweek 2019 reist Muziekweb met diverse vervoersmiddelen af naar talloze bestemmingen in deze playlist vol liedjes voor reizigers en bestuurders.

Reis mee! Kinder boeken week t/m oktober 2019

Films in de herfstvakantie

Lever je spaarkaart van de zomerspaaractie in bij de klantenservice van jouw Bibliotheek voor een gratis(*) kaartje voor een film in de herfstvakantie. De thema's van de films passen bij het thema van de Kinderboekenweek.

Someren in De Ruchte: Robinson Crusoe.
De papegaai Dinsdag woont met een groepje dieren op een paradijselijk eiland. Hij droomt ervan om de rest van de wereld te ontdekken. Na een woeste storm spoelt een vreemd wezen aan op het strand: Robinson Crusoe. 
Woensdag 16 oktober om 14:00 uur

Deurne in het Cultuur Centrum: Superjuffie
Juf Josje is een heel gewone juf, maar als ze een mysterieus beeldje ontdekt, verandert ze plotseling in Superjuffie.
Zaterdag 19 oktober om 11:00 uur

Helmond in de Cacaofabriek: Coco
In de familie van Miguel is muziek verboden. Een echte straf want zijn droom is om een musicus te worden zoals zijn idool, Cruz Ernesto. Hij is vastbesloten om zijn talent te bewijzen.
Zondag 20 oktober om 10:30 uur

*Geen volle spaarkaart? Extra filmkaartjes zijn te koop voor €3,- in de Bibliotheek. Zolang de voorraad strekt!

Kinderboekenweekgeschenk!

Kinderboekenweekgeschenk 2019

Het Kinderboekenweekgeschenk van 2019 is Haaientanden van Anna Woltz. Je krijgt het geschenk van 2 t/m 13 oktober 2019 cadeau van je boekverkoper bij besteding van € 10,- aan Nederlandstalige kinderboeken.

Griffels en penselen

Griffels en penselen

De Griffeljury heeft tien kinderboeken bekroond met een Zilveren Griffel, de vakprijs voor de beste kinderboeken van het afgelopen jaar. De Penseeljury reikte acht Zilveren Penselen. In totaal werden door de beide jury’s ook 24 eervolle vermeldingen, de Vlag en Wimpels, toegekend. De Gouden Griffel, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kinderboek wordt op 2 oktober bekend gemaakt. Het Gouden Penseel, de prijs voor het best geïllustreerde kinderboek, wordt op 19 september bekend gemaakt.  

Kinderboekenweek Nacht van Cultuur

Tovertekenen met Milja Praagman (winnaar Zilveren Penseel) 🎨 en Gideon Samson (winnaar Gouden Griffel voor ´Zeb.´) ✍tijdens de Nacht van Cultuur op zaterdag 12 oktober in Helmond.
Ik wil een paard? Ik wil een verhaal! Het is echt waar: Gideon en Milja gaan samen met de groep een verhaal maken. Met woorden én tekeningen!
19.30-20.00 uur en 20.30-21.00 uur in de Kunsthal van Museum Helmond.

Kinderen voor Kinderen - Reis mee!

Prentenboek van de Kinderboekenweek

André het Astronautje - André Kuipers

Voor de kleinsten is er het Prentenboek van de Kinderboekenweek: 'André het astronautje op zoek naar Laika' van André Kuipers en illustrator Natascha Stenvert. Een heerlijk kijkverhaal voor de kleintjes.
André het astronautje op zoek naar Laika is tijdens de Kinderboekenweek verkrijgbaar voor €7,25.

Kerntitels Groep 1 & 2

Kerntitels Groep 3 & 4

Kerntitels Groep 5 & 6

Kerntitels Groep 7 & 8